reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

:confused::confused::confused::confused:
Nie rozumiem...chcecie maluszki karmic mlekiem krowim?
Niewiem jak jest teraz,ale chyba mleko krowie jest za ciezkie dla takich malych zoladeczkow :szok::szok::szok:

A teraz Melanie ma synka Maddoxa :tak::tak::tak:
Urodzonego i rejestrowanego w Anglii.

A moj syn ma na imie Anthony przez h w srodku.
Dostal akt urodzenia Irlandzki tak wiec pani w urzedzie cywilnym w Pl nie miala nic do gadania,a chciala wiele powiedziec :wściekła/y:
A coreczka bedzie Mischelle :tak: Maz sie uparl na to imie :eek: Dla mnie to i tak bedzie Michalinka tak jak Antek jest Antosiem :tak:;-)

Kajunia tez ci chciałam to napisac...to juz nie te czasy co daje sie dziecku to mleko,bo teraz jest takie zanieczyszczenie ze dzieciaczki bardziej od nas jak sie urodzilismy sa podatne na alergie
a mleko krowie jest silnie alergiczne
a co najwazniejsze,z tego powodu tez Milena do dzis mleko modyfikowane dostaje...mleko krowie zawiera duzo białka ktore obciaza nerki,ktore nie potrafia sobei radzic z taka iloscia białka (wszystko wyczytane)

ja chciałam Milenie dawac na poczatku do 3-ch urodzin to mleko ale teraz doszłam do wniosku ze konczymy ostatnia puszke i bedzie podawane mleko krowie,ktore Mili lubi :tak:
sa rozne definicje jak długo podawac to mleko modyf.
reklamy i gazetki dzieciowe pisza ze do 3 lat bo tak długo nerki sa obciazone jesli podaje sie mleko krowie,ale lekarze czesto mowia ze jak dziecko nie cierpi na alergie,nie jest podatne to moze i od roku
no i moja kolezanka tak zrobiła,jej maz jeszcze podniesionym glosem mi powiedzial ze go matka tak wykarmiła i nic mu nei ejst to dlaczego ma cos byc jego synowi
zrobilo mi sie nie przyjemnie ale nie zmienil mojego podejscia do sprawy
no i dwa miechy pozniej kumpela ryk ze dziecko dostało tak silnej skazy bialkowej ze szok....no i tym bardziej sie utwierdziłam w przekonaniu o słusznosci sprawy :happy:

to tyle,ale uwazam ze kazdy robi jak chce :tak: wazne by dziecku nie zaszkodzic

Anineczka jesli chodzi o imie dla corci to jest to imie ktore mi sie najbardziej podoba z ''amerykanskich'' :-)
super !!!
popieram mezula;-)

reklama
heh ja zas tak pozno ale rozmawiałam długo przez tel z małżem
wlasnie dzisiaj przeniosł sie do naszego domku :happy:
kazałam mu zapamietac pierwszy sen bo sie ponoc sprawdza :-D to stwierdzil ze duzo sexu bedzie mu sie sniło hahaaa :-D:-D:-D

tak wogole to dzis stuknęły nam 4 latka :happy:
bedziemy swietowac z tygodniowym opoznieniem
ach niech ten tydzien mija bo nie moge sie doczekac nocy z soboty na niedziele.....wtedy go wreszcie zobacze!!

no nic czas na mnie :cool2:
dobranoc kobitki :elvis:

:confused::confused::confused::confused:
Nie rozumiem...chcecie maluszki karmic mlekiem krowim?
Niewiem jak jest teraz,ale chyba mleko krowie jest za ciezkie dla takich malych zoladeczkow :szok::szok::szok:

Kajunia tez ci chciałam to napisac...to juz nie te czasy co daje sie dziecku to mleko,bo teraz jest takie zanieczyszczenie ze dzieciaczki bardziej od nas jak sie urodzilismy sa podatne na alergie
a mleko krowie jest silnie alergiczne
a co najwazniejsze,z tego powodu tez Milena do dzis mleko modyfikowane dostaje...mleko krowie zawiera duzo białka ktore obciaza nerki,ktore nie potrafia sobei radzic z taka iloscia białka (wszystko wyczytane)

tak mamy gospodarza od którego bierzemy lata lateczne mleko. Jest czysty i mleko zawsze było dobre. Normalne jest że mleko będzie rozcięczane na początku wodą, bo jest tłuste. Jednak zaznaczyłam, że będzie inaczej jak dzieci będą uczulone na takie mleko. Zresztą jest kilka niemowlaków u mnie w bloku i dzieci od prawie samego początku chowane na takim mleku są zdrowe a ich rodzice nie narzekają :no: z drugiej strony nie wytrzymalibyśmy finansowo na mleku ze sklepu :-( to jest kuźwa przykre, ale niestety takie czasy :wściekła/y: ja nie pracuję, a mąż jak na razie ma jeszcze niską stawkę :zawstydzona/y: nigdy nie będziemy oszczędzać na dzieciach ale życie niestety jest drogie :-(

a tak wogóle dzień dobry :-)

czesc dziewczyny

Kajunia to racja ze byscie zbankrutowali na mleku ze sklaepu (powinny byc dodatki na mleko lub powinny byc refundowane) ale wiesz...ja bym sie bała podac....troche panikara jestem :-p
tez słyszałam o rozcienczaniu mleka.....zreszta do tego czasu pogadasz chocby z polozna.lekarka
mi polozna doradzała duzo po porodzie jak przychodziła do domu

a u mnei znow upał sie zapowiada
do kitu :baffled:

Lilka napewno pogadam i z położną i z lekarzem :tak::-):tak: jednak wiem, że takie mleko nie szkodzi bo wszystkie w rodzinie wychowaliśmy się na tym mleku :-)

a u Nas pogoda nawet dobra ... żar mniejszy i zapowiada się na deszcz :-) tylko zapowiadają na pomorzu gwałtowne burze i opady gradu :zawstydzona/y:

szukam sobie jakijes sexi bielizny i nie ma za duzego wyboru w moim rozmiarze :-p:-p:-p
szukam jakiejs fajnej koszulki nocnej,natchneło mnie hihiiii

szukam sobie jakijes sexi bielizny i nie ma za duzego wyboru w moim rozmiarze :-p:-p:-p
szukam jakiejs fajnej koszulki nocnej,natchneło mnie hihiiii

no ja też muszę poszukać :-D no może nie całkiem takiej sexi bo mieszkam z rodzicami :zawstydzona/y:
mam fajną piżamkę z krówką i napisem "palma mi odbija" pasującą do mnie w 100% :-D

reklama
Hej dziewczynki,
u nas pada drugi dzien i zimno brrrrrr...

kajunia
Ja moja core karmilam cyckiem ok. 8-9 miesiecy, pozniej dawalismy z miesiac mleko modyfikowane, no i po tym miesiacu mleko z kartonu krowie. Do tej pory pije mleko krowie i nic jej nie jest, ja wychodze z zalozenia, ze to mleko modyfikowane jest jeszcze gorzej przetwarzane niz to z kartonu, bo musi byc poddawane wielu procesom. Jakby nasza mala miala alergie na krowie dawalabym jej kozie. Mysle , ze nie ma co panikowac, cale pokolenia wychowaly sie na mleku prosto od krowy, wiec nie bylo ono chyba az takie szkodliwe jak teraz to przedstwiaja. Mam wrazenie, ze to poprostu nagonka firm produkujacych takie produkty, wiadomo w jakim celu...

Do góry