reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

U mojego mezulka cala rodzina XXXL :-D
i wiecie co, uwazam, ze ci z wiecej kg sa bardziej pogodnymi ludzmi :tak:

też się z tym zgodzę :tak: coś w tym musi być, moja kochana babcia której jest naprawdę dużo to taka pogodna osoba ;-)

karmienie cycem... czy to boli jak dzidzia ciagnie cyca?? :eek::confused:

No co Ty! Dla mnie karmienie piersią to najcudowniejsze, co może spotkac kobietę! Sprawiało mi to ogromną przyjemność. Udało mi się karmic do 7 miesiąca, karmiłambym dalej, ale niestety mleczko mi zanikało miałam stresy na uczelni i po prostu się dłużej nie dało. Ale teraz chcę karmić nawet do roku. Dla mnie karmienie piersią to kwintesencja macierzyństwa, po prostu to uwielbiam :tak:

reklama
Dziewczyny dzięki za rady:tak: Popijam sok z malin ale przede wszystkim z mniszka, którego zrobiłam bardzo duuużo w tym roku. Ale i tak najbardziej mi pomaga grota solna, a że mam ją własną osobista to przesiaduje tam godzinami. :-p:-D

ale ci dobrze! ;-)

Jejku straszycie z tym karmieniem, a ja miałam takie ideały ze tylko piersią. Zobaczymy co z tego wyjdzie:szok:

No co Ty, nie nastawiaj się negatywnie! Będzie dobrze!

Udalo mi sie wejsc na krociutko ale sobie pewnie znow z wami nie pogadam bo mam problemy z polaczeniem, to znaczy trudnosci z wejsciem na bb!!!
Widze, ze szukacie juz imion! Ale fajnie!
Ja dla dziewczynki mam :Milla, Maja, Amelié,Laura
a dla chlopczyka tez takie rzadkie: Moj faworyt to Colin, a inne to Bruno, Benjamin, Elias,Kai
Pewnie pomyslicie ze jakas powalona jestem ale ja poprostu lubie oryginalne i wyszukane imiona!!

A tak w ogole zycze wam dalej bezprobklemowych ciazy i zdrowo rozwijajacych sie dzidziusiow!!! Nie wiem kiedy znoiw uda mi sie do was zajrzec ale mam nadzieje z eniebawem!!! Buziaczki!!!

A Blanka to sliczne imie i to Wy powinjisie cnazwac swoje dziecko jak chcecie a nie robic przyjemnosci komus z rodziny!!! Mowie wam z doswuiadczenia ze wszyscy sie przyzwyczaja tak jak do mojego allanka!!!

lilka no to dla dziewczynki mam, ale dla chlopca to delemat :eek:
krecik ja tez lubie wyszukane imiona... tylko tyle ich jest, ze juz sama nie wiem
jak narazie zadne az tak mi nie utkwilo i codziennie zmieniam zdanie
na inne niespotykane imie :tak: kurcze....
ale jak cos to podrzucajcie imiona... moze ktores mnie "zauroczy" :-D
misia chcialam dac za 1rwszym razem Maciej(moja 1 milosc z przedszkola:zawstydzona/y:),
ale jakos za popularne ;-)

czuje, ze bede miala chlopca, zdziwie sie jezeli nie...
powiedzcie czy takie odczucia sie sprawdzaja?

reklama
dzisiaj wpadłam na pomysł ze jak bedzie chlopczyk to na drugie imie na chrzcie dostanie imie po naszym kochanym papiezu i ..swoim tatusiu---Karol :-)
czyli Maksymilian Karol
nawet ładnie brzmi hihiiii choc tego drugiego imienia nie bedzie uzywał,bo dostanie urzedowo jedno
i tak długie imie a mamy tez długie nazwisko...

ale wiecie co? postanowiłam sie dowiedziec czy moge mu dac na imie Maks...czy urzad cywilny sie zgodzi
warto sprawdzic...choc watpie czy sie zgodza.....no a jakby sie zgodzili to w sumie i tak nie wiem co bysmy postanowili :confused:

ale wybiegam do przodu :szok: hihiiii

Do góry