reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

moje dziecko chodzi jak w zegarku kazdego dnia to samo 20 kapanie i 0 20:30 juz spi
i wiem na pewno ze przynajmniej do 5 jest spokoj czasem nawet do 7 rano
wieczorami mozna zapomniec ze mamy dziecko

zazdroszcze!!!

:-DDla Blaneczki

z okazji
skończenia 6 miesięcy :-D
Życzę Ci słońca na każdym niebie,
smaku, zapachu w codziennym chlebie,
ptaków, motyli i chwil radosnych,
a w sercu zawsze zielonej wiosny
ooo1ug2.gif

ja rowniez do zyczonek sie dolaczam:tak:

dzień dobry:)
wstałam dziś lewą nogą....kurde ale mam zły humor od rana...ehhh
kaweczke robie..Kapik usypia:-) czyli poranna drzemeczka to jakies 40 minut czasu na wypicie kaweczki:-)

DOŁĄCZAMY SIĘ DO TYCH ŻYCZONEK:-)

I jeszcze składamy życzenia MARCELKOWI I HANI:-) KOCHANI WSZYSTKIEGO NAJ NAJ:-)

marcelku i haniu-naj,naj lepszego...

sabina-a czemu to lewa noga sie wstalo?? musisz sobie kochana wyrko przestawic :) a tak powaznie to poczekaj moze bedzie lepiej dopiero sie dzionek zaczol ;)

Dziewczyny skad Wy bierzecie ładna pogode u mnie dzisiaj znowu szaro,buro,zimno i cały czas pada deszcz-nic sie nie chce i do tego głowa peka.​

masz troche sloneczka ode mnie bo tak daje ze spac nie mozna:-D

My pomału szykujemy się do lekarza....żeby tak na 11 do niego trafić...:tak:

Nocka była nie wyspana :dry:
Wykąpaliśmy ją o 20.30 potem amciu i jak zasnęła koło 22.30 małż przeniósł ją do łóżeczka i tam grzecznie spała do północy:tak: .....potem znowu amciu i po 1.00 przeniosłam ją znowu do łóżeczka.... kolejną pobudkę zrobiła po 3.00 a godzinę później stwierdziła że się wyspała i do tej pory nie śpi :crazy:
.... wczoraj za długo spała na spacerku:baffled: ...bo ponad 5godzin a zwykle śpi maksymalnie z 3:dry:

oj to mialas dzis maraton z mala-bidulka!

powodzenia u doktorka-daj znac po powrocie!

reklama
:-DDla Blaneczki Hanusi i Marcelka

z okazji miesięcznicy :-D
Życzę Ci słońca na każdym niebie,
smaku, zapachu w codziennym chlebie,
ptaków, motyli i chwil radosnych,
a w sercu zawsze zielonej wiosny
ooo1ug2.gif

Aluśka tak piękne życzonka że podpisuję się pod nimi

Sabinko ja też znowu dzisiaj lewą nogą wstałam także witaj w klubie

Wszystkim mamusiom niewyspanym współczuję nocek bo ja mam teraz super jedna pobudka w nocy a dzieci zasypiają około 20,15:tak:nareszcie mogę powiedzieć że mam złote dzieci:tak:

Jedziemy dzisiaj pooglądać krzesełka może cosik kupimy;-)zobaczymy bo mamy taki w Gdańsku duży sklep i Sabinko pooglądam foteliki to powiem co w realu mi się podoba i jest dobre

Pogodę mamy fatalną pada i pada i zimno jest wy tam na południu macie super buuu

:-DDla Hani i Marcelka :-D
z okazji
:-Dskończenia 5 miesiąca:-D
Zdrowia, szczęścia, pomyślności,
w każdej chwili moc radości.
Niech Wam pachną kwiaty, drzewa
i niech wszystko "sto lat" śpiewa

17jm4.gif

Dołączamy sie z Mattem :tak:

O widzę że w takim razie nie ja jedna:-).Jak dalam temat rodzinie( co by bylo gdybym postarala sie w niedlugim czasie o drugie) tak w zartach to zakrzyczeli mnie ze zwariowalam najpierw trzeba odchowac jedno i jak bedzie mialo 2-3 latka to wtedy....:sorry2:a ja mam ich w nosie jak bede chciala to i tak zrobie jak uwazam.
Zastanawiam sie natomiast czy o druga dzidzie starac sie jeszcze jak bede na urlopie wychowawczym czy wrocic do pracy i potem pomyslec o drugim dziecku.
Mamy co macie juz razy dwa,trzy......dzieciaczki:-)jak uwazacie????????

A u mnie leje i nigdzie nie wyjde dzisiaj:-(
Ja poszłam do pracy.Ale nie na długo :-D
Planowalismy Mateuszka i tak zrobiłam,zeby tylko uzbierać stażu pracy aby nabyć macierzyński :-)

Wszystkiego naj dla Hani, Marcelka i Blanusi:-)

Dziewczyny mam jeszcze jedno pytanie jakie jest Wasze zdanie na temat łózeczka turystycznego?????

My mamy łóżeczko turystyczne i jest super. Sprawdza się na wyjazdach a na codzień rozkładam je w pokoju i mogę sobie coś porobić, Inga mnie widzi, więc nie płacze także wszyscy szczęśliwi:-)

Bira co ty gadasz :szok: Jak to? to znaczy co dokładniej?
Ehhh wierze,ze to pomyłka lekarzy.Musi być!!!
Ingusiu ty się nie wygłupiaj i nie strasz mamy ani cioteczek :sorry2:

Napisze tylko ze Bira cholernie ci wspolczuje i jestem z Toba
Mam nadzieje ze szybko rozwiją te złudzenia i bedzie wszystko dobrze,pisz jak najwiecej do nas co i jak.

bira-napewno wszystko bedzie dobrze!!koniecznie nam dawaj znac na biezaco

Dzien doberek:-):-)

Bira... trzymam kciuki za serduszko Ingusi, bedzie dobrze:tak: napisz co s wiecej, co mowili lekarze??

Bira mialam wczesniej juz napisac mam nadzieje ze bedzie dobrze jak bedziesz miala chwile to napisz. Caly czas mysle o tym,ale bedzie dobrze:tak:

POZDRAWIAM

KARINA

Bira trzymamy kciuki za serduszko Ingusi.
Bira bądź dzielna :tak: mam nadzieję że to tylko błąd lekarza i wszystko jest w porządku:tak:

o jeju Bira... :-( doczytałam o Ingusi, trzymajcie się :-(

Dzięki dziewczyny za wsparcie. Cały czas o tym myślę i coraz bardziej jestem przekonana, że ktoś się pomylił. I tego na razie się trzymam. Żona znajomego, która pracuje w Matce Polce w Łodzi ma nam załatwić jakiegoś dobrego kardiologa, mam tylko nadzieję, ze nie będę czekać na wizytę zbyt długo.... Jutro idziemy na kontrolę do naszej lekarki, jestem ciekawa co ona na to powie....

Dziewczyny mam pewien zamiar z ktorym nosze sie ale jednoczesnie i obawe mam nadzieje ze ocenicie sytacje i poradzicie mi.
Jakkis czas temu pisalam ze chce ruszyc ze sprzedaza no ale rozmawialam z kilkoma firmami i ich stusunek do klienta jest niesamowicie ignorujacy wiec nic z tego nie wyszlo......
Kilka dni tamu zaczelam rozmawiac z dwoma firmami jets to Chicco i Coneco no i trafilam tutaj na konkretnych ludzi:tak:
Przedstawilam cala sytacje i mam na dniach dostac wykazy asortymentow itd.....
W zwiazku z tym ze siedze w domu z dzieckiem aprzydaloby sie troche grosza chce zaczac cos robic no i to cos to wlasnie sprzedaz internetowa "m.in allegro"asortymentow dla mam i dziecka za wyjatkiem ciuszkow bo tego nie chce.
Docelowo moze i przeniose to na swoj rynek lokalny i otworze sklep ale wiadomo ze to sa naprawde duze koszty a zamowienie samego towaru od prducenta wymaga tez nie malej kwoty.
Wiec chce rozeznac sie jak to bedzie szlo i wtedy podejme decyzje czy otworzyc to u mnie.
Jakiesa wasze opinie na ten temat????
Pytam sie bowiem zauwazylam ze czesto jak poruszamy jakis temat kazda z Was potrafi spojrzec na dany temat z innej strony i dostrzec inne aspekty( a najzwyczajniej troche boje sie).
Musze przyznac ze bylam odwarzniejsza kilka lat temu jak ruszalam ze swoim wczesniejszym sklepem:-)moze starzeje sie hahaha
Bede wdzieczna za informacje,spostrzezenia i przemyslenia

KARINA

Karina, do odważnych świat należy. Ja myślę, ze będzie dobrze. Trzymam kciuki za biznesa:-)

Women, gratulacje dla siostry:-) No i czekamy na zdjęcia malucha:-)

......Amandzie tak idą te zęby i wyjść nie mogą :szok: .....ponad dwa tygodnie temu robiłam ten test łyżeczką postukałam w dziąsełka i zabrzęczało jak o ząbki a tu do tej pory ich nie widać...:szok::crazy:

aluska zeby moga isc 2-3 miesiace a nawet pol roku !
ja najpierw nie moglam sie doczekac az w koncu wyjdie ten 1 zabek, ale teraz stwierdzilam ze warto poczekac bo im pozniej tym lepiej, zeby sa o wiele zdrowsze :tak:

Dziękuję kochana ale cos czuje że mi nie przejdzie dzis

sabina czyzby jakas klotnia z mezusiem? ;-):-)

O widzę że w takim razie nie ja jedna:-).Jak dalam temat rodzinie( co by bylo gdybym postarala sie w niedlugim czasie o drugie) tak w zartach to zakrzyczeli mnie ze zwariowalam najpierw trzeba odchowac jedno i jak bedzie mialo 2-3 latka to wtedy....:sorry2:

karina to pociesze cie ze moja mama tez tak zareagowala :tak: tylko ze ja nie planuje, ale nigdy nic nie wiadomo i jak ja poinformowalam ze Davidek moze bedzie miec braciszka czy siostrzyczke to az sie za glowe zlapala i stwirdziala ze oszlalam i powiedziala nieeeeeee, ze po co mi, ze nie dam rady itd. a ja no a co mam zrobic jak bedzie? to juz sie zatkala :sorry2:

Fajnie masz że u Was tak ciepło
u nas na razie 10 stopni ale wiatr nieprzyjemny i wydaje sie że jest zimniej

u nas tez cieplo :tak: :-)
chyba zabralam pogode do siebie :rofl2: :-D
bo jak przyjechalam do wrocka to bylo slicznie, caly czas, no moze w niedziele lekkie zachmurzenie a jak wyjezdzalam to zaczelo padac, z kolei tu w angli caly czas padalo jak mnie nie bylo, nawet snieg a jak przyjechalam to wiosna na calego!!

co u mnie....
dalej zakatarzona jestem, ale juz sie lepiej czuje, w koncu zabralam sie za pranie brudnych rzeczy z podrozy, dopiero dzis sie rozpakowalam :-D:-D
ja to nie wiem, ale spakowac to ja sie potrafie w 1-2 godziny, a rozpakowac to juz gorzej, moj rekord to bylo 2 tygodnie :-):-)

juz sie nie moge doczekac weekendu, moze moj polowek pomoze mi sprzatac bo taki bajzer ze masakra a mi jakos nie spieszno do tego i nie wiem nawet za co sie zabrac :sorry2:
chyba mam jakas depresje wiosenna, nic mi sie niechce
wczoraj sie wzielam za sprzatanie lodowki, chcialam ja rozmrozic, ale jak juz wszystko powyjmowalam z niej i pomylam szuflady to stwierdzialam ze za duzo roboty i mi sie niechce i zostawilam :-( :sorry2: :dry:

wazylam dzis Davidka, wazy juz 7,260, troche spadl, tzn nie schudl, ale zawsze byl minimalnie powyzej 50 centyla a teraz jest leciutko ponizej. Pewnie dlatego ze jak bylam w Polsce to troche go hm przeglodzilam to zle slowo, ale bywalo tak ze musial czasem parenascie minut poczekac, a tu to karmie ile i kiedy chce.

Bira kochana mocno trzymamy kciuki za Ingusię i napewno to jest pomyłka zobaczysz...:tak: buziak Dla Was..

Wisienka fakt faktem mężusiowi też sie dostało rano przy okazji... no cóż taki już żywot męzusia jak żonka wstanie lewą noga:-) no przecież Kapika nie opiernicze ;-):tak:
hihihi 2 tyg. sie rozpakowywałaś nieźle:-) ale powiem Ci ze ja też tak mam spakowac się potrafię super szybko ale rozpakowac to już masakra..a zawsze wtedy widzę wielką górę prania i prasowania to jest jeszcze gorzej...

Davidek i tak wazy więcej niż Kapik hihi moja sierotka chudzinka :-) ale je co 3 godziny głodny nei chodzi więc poprostu taki jest hehe fakt że mleka to on zje max. 150 i to tylko na noc:-) a tak to 120 ale co tam jest ok.. przybiera jak należy;-)

buziak

a co do temperatur to właśnie sprawdzałam 21 stopni;-)
na spacerku byłam ale bez wózka bo w samochodzie jest nie poskładany i nie chciało mi się wyciągać:-)

reklama
Do góry