reklama
wisienkaa1
Listopadowa mama '07
Dzien dobry
co tu dzis takie pustki??
ladna pogoda w Polsce czy co ze wszystkie na spacer wywialo?
Karina tak mi przykro :-( :-( biedna psinka
jak napisalas ze to jamniczek to pomyslalam ze moze ma zapalenie pecharza, bo to sie czesto zdarza u tych pieskow, ale wtedy by nie wymiotowala i krew nie leciela
a co dolega fretce ze musisz operowac? :-(
az mi sie smutno zrobilo......ja kocham wszystkie zwierzatka tak mocno ze szok !!!
jak mi chomiczka zdechla to ponad rok ja oplakiwalam tak bardzo ja kochalam i sie przywiazalam.....
co tu dzis takie pustki??
ladna pogoda w Polsce czy co ze wszystkie na spacer wywialo?
Wlasnie nie wiem co jest przyczyna ona w sierpniu 2007 miala operacje i wycinali jej przydatki czy jak to sie nazywa zenskie i z prawej strony przez cala dlugosc(a jest to jamniczek) sutki bo jak sie okazalo m.in miala guzy nowotworowe.Lekarze widzieli je tez z drugiej strony i tez pozniej mialaby wszystko wycinane moze to cos z tym zwiazane:-(
Generalnie od niecalego tygodnia sika mi chociaz wychodzi na dwor jest smutna,leci jej krew( sadzilam ze to cieczka ale nigdy tak mocno jej nie lecialo) no i od 2 dni nawet jak wypuije wode to wymiotuje.
Dlatego nie bede czekac na swojego mezulka bo mi szkoda psiurki i jade zaraz do weterynarza.
EHHH szkoda tych zwierzaczkow i jeszcze musze dac na operacje swoja fretke.
KARINA
Karina tak mi przykro :-( :-( biedna psinka
jak napisalas ze to jamniczek to pomyslalam ze moze ma zapalenie pecharza, bo to sie czesto zdarza u tych pieskow, ale wtedy by nie wymiotowala i krew nie leciela
a co dolega fretce ze musisz operowac? :-(
az mi sie smutno zrobilo......ja kocham wszystkie zwierzatka tak mocno ze szok !!!
jak mi chomiczka zdechla to ponad rok ja oplakiwalam tak bardzo ja kochalam i sie przywiazalam.....
Cześć Mamcie
Czuję się średnio dobrze mam uczucie tak jakby jedzenie zatrzymywało mi się w połowie drogi między żołądkiem a przełykiem do tego dziwne uderzenia gorąca ( może to menopauza ) jestem poza tym zmęczona bo mała wstała o 5.40 i nie chciała spać aż do teraz bo właśnie mi padła
Raczej w ciąży nie jestem / nie mogę być używaliśmy.. fakt że tylko gumki ale uważaliśmy....
Czuję się średnio dobrze mam uczucie tak jakby jedzenie zatrzymywało mi się w połowie drogi między żołądkiem a przełykiem do tego dziwne uderzenia gorąca ( może to menopauza ) jestem poza tym zmęczona bo mała wstała o 5.40 i nie chciała spać aż do teraz bo właśnie mi padła
Raczej w ciąży nie jestem / nie mogę być używaliśmy.. fakt że tylko gumki ale uważaliśmy....
Witam
Mój wyjechał we wtorek i wraca dzisiaj między 23-24... a tak na serio nie jest tak źle
Przetykanie kanalików, brrrr, oby sie okazało to zbędne, nas na szczęście ominęło, ale bliska koleżanka robiła zabieg córeczce i to co opowiadała to naprawdę nic miłego, oni byli przy tym, jej mąż pomagał trzymać maleństwo żeby się przez przypadek nie poruszyło...
Jeszcze nie pamiętam Was wszystkich a czytałam Was na raty, na ile mi brzdące pozwoliły... odnośnie zapalenia pęcherza i tego cofania moczu... które to było zapalenie, że Wam badanie robili? Ja miałam podobną sytuację z Kacprem, jak miał 3 miesiące to dostał zapalenia i wylądowaliśmy w szpitalu, antybiotyk w kroplówce i 10 dni nie nasze i też nas usilnie jakaś lekarka kierowała na to badanie czy to nie jest przyczyną, a ordynator oddziału który nas znał z programu badawczego szczepień powiedział żeby nie przesadzać na razie i nic nie robić tylko dłuższe leczenie furaginem i zakwaszanie moczu poprzez podawanie cebionu i jak się dopiero zapalenia będą powtarzać to wtedy badania i stosowanie leczenia bo nieraz lepiej się wstrzymać i nie faszerować dzieci zbędnymi lekami... oczywiście później długo jeszcze kontrolowaliśmy regularnie mocz Kacperkowi, no i jest ok... Zyczę w każdym razie by drugie maleństwo było zdrowe, a tu by wada się cofnęła bez zbytniej ingerencji!
więcej nie pamiętam...
postaram sie wdrażać stopniowo, mam nadzieję że uda mi się powoli do Was dołączyć
Przeżyjesz, pytanie tylko w jakim stanie psychicznym będziesz po wszystkim ;-)Mezus wyjechal,wroci jutro o polnocy
Pierwszy raz zostaje samiutenka z dwoja lobuzow.Mam nadzieje,ze przezyje
Mój wyjechał we wtorek i wraca dzisiaj między 23-24... a tak na serio nie jest tak źle
Przetykanie kanalików, brrrr, oby sie okazało to zbędne, nas na szczęście ominęło, ale bliska koleżanka robiła zabieg córeczce i to co opowiadała to naprawdę nic miłego, oni byli przy tym, jej mąż pomagał trzymać maleństwo żeby się przez przypadek nie poruszyło...
Jeszcze nie pamiętam Was wszystkich a czytałam Was na raty, na ile mi brzdące pozwoliły... odnośnie zapalenia pęcherza i tego cofania moczu... które to było zapalenie, że Wam badanie robili? Ja miałam podobną sytuację z Kacprem, jak miał 3 miesiące to dostał zapalenia i wylądowaliśmy w szpitalu, antybiotyk w kroplówce i 10 dni nie nasze i też nas usilnie jakaś lekarka kierowała na to badanie czy to nie jest przyczyną, a ordynator oddziału który nas znał z programu badawczego szczepień powiedział żeby nie przesadzać na razie i nic nie robić tylko dłuższe leczenie furaginem i zakwaszanie moczu poprzez podawanie cebionu i jak się dopiero zapalenia będą powtarzać to wtedy badania i stosowanie leczenia bo nieraz lepiej się wstrzymać i nie faszerować dzieci zbędnymi lekami... oczywiście później długo jeszcze kontrolowaliśmy regularnie mocz Kacperkowi, no i jest ok... Zyczę w każdym razie by drugie maleństwo było zdrowe, a tu by wada się cofnęła bez zbytniej ingerencji!
więcej nie pamiętam...
postaram sie wdrażać stopniowo, mam nadzieję że uda mi się powoli do Was dołączyć
Beata34
Fanka BB :)
Beatko a tak wogóle to jakie są objawy takiego zatkanego kanalika:-( bo ja to jakas ciemna jestem..:-(
ZDRÓWKA JESZCZE RAZ WSZYSTKIM CHORYM DZIECIACZKOM I ICH RODZICOM:-baffled:
Dzień Dobry!!!
Sabinko najczęściej występuje po zapaleniu spojówek jako powikłanie albo ma się to jako wadę już zaraz po urodzeniu tyle się dowiedziałam.Łezki stoją w oczku jest podpuchnięta powieka i zbiera się ropka w kącikach:-tak:
I dopiero się dzisiaj dowiedziałam że wkraplając krople do oczu dzieciom ZAWSZE trzeba wykonywać masaż takiego kanalika
Kunda dzięki właśnie tak słyszałam że się to tak odbywa oby nas to ominęłoBeatka robilam w szpitalu okulistycznym w katowicach na chirurgi dnia jednego tam robia to hurtem raz w tyg...i anesezjlog był ale dzicie i tak strasznie płacza bo rodzicow wypraszaja bo malo miejsca a dzieciaczki głodne i wogole ale zaraz po zabiegu jak dostaja butle to sa szczesliwe:-)
Anineczka no już piszę:Beata jakies wiesci z frontu?
Ja nie moglam zasnac w nocy.Wogole ostatnio mam wielkie problemy,zeby usnac.Krece sie i wierce.W ostatecznosci zasypiam kolo 2-3 w nocy a tu juz o 7 pobudka.
Ehhh,... jakies pomysly na bezsenne noce?
Rentgen dzisiaj mieliśmy robiony w szpitalu jest ok nie ma zapalenia płuc mimo że osłuchowo furkotanie jest nawet zapalenia oskrzeli nie stwierdzono, jednak że ta infekcja jest połączona z tymi oczkami dostała antybiotyk.W szpitalu nie musimy zostawać a i może ten doustny antybiotyk pomoże też na oczka.Tak mi ulżyło że jestem jak flak do tego Michał jest jeszcze nieznośny od 2 dni tak mi daje popalić że wymiękam.Ja mam super żywe dziecko aż ryczeć czasami się chce.:-(
A na bezsenność może mała seteczka przed snem albo drink ja dzisiaj kończę antybiotyk i z tego wszystkiego łyknę sobie Sheridanca może mi pomoże trochę
Aluśka oby ci przeszło ale to chyba ta grypa jelitowaCześć Mamcie
Fuczak witaj fajne masz te kajtki
Wisienka wywiało wszystkich ale na pewno nie przez ładną pogodę
U nas śniegu po cyckiale robi się już chlapa fuj pogoda
Dzień Dobry!!!
Aluśka oby ci przeszło ale to chyba ta grypa jelitowa
Beata też tak myślę .....albo zupa teściowej mi zaszkodziła ...bo zrobiła wczoraj.... pomidorówkę z ziemniakami i nic później nie jadłam oprócz tej zupy więc może przez nią... tyle tylko że do dzisiaj chyba było by już wszystko w porządku ....
reklama
Beata34
Fanka BB :)
Beata też tak myślę .....albo zupa teściowej mi zaszkodziła ...bo zrobiła wczoraj.... pomidorówkę z ziemniakami i nic później nie jadłam oprócz tej zupy więc może przez nią... tyle tylko że do dzisiaj chyba było by już wszystko w porządku ....
Aluśka wiesz jak to jest z zupami teściowej może chciała cię podtruć
Podziel się: