reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

women i reszta mamusiek a wasze dzieci budza sie jeszcze w nocy na papu?? moj ok 1.00-2.00 raz papusia, pozniej dopiero nad ranem.

Moj w tej chwili nie budzi sie
Idzie spac o 20.00 codziennie jak ide spac okolo 12.00 daje mu napic sie soczku takiego gestego i ide spac
Maly budzi sie okolo 7-8 rano je i idzie dalej spac

Ps.Pewnie znowu pochwalilam sie i maly bedzie grymasił :-)

jestem padnieta

dzisiaj tyle ludzi sie przewinelo przez chate ze hej
padam na pyszczek

Lilus oszczedzaj sie babo
JESTES W CIAZY
nalezy ci sie odpoczynek i spokoj
a nie latanie przy gosciach.....!!!:-)

no i wrocilismy ....tesciowa zajela sie super malym , juz smacznie spal jak przyszlismy
tylko biedna sie martwila ze malo zjadl ..
bezie mi teraz chyba latwiej zostawiac go z nia

Mirka to super,bedziesz spokojniejsza za zawodach SUPER

Dziewczynki ja wpadam tylko na sekunde:-(
Gucio jest w szpitalu, ma zapalenie pecherza moczowego.Ma zostac min. 2 dni:-(
Trzymajcie kciuki zeby nic powaznego z tego nie wyniklo:-:)-:)-(
Pojawie sie jak tylko bede mogla.

Jejku Ladinka
Jak ja mialam kiedys zapalenie pecherza to płakałam z bólu
okropne to bylo i jesli Gucia tak samo boli to juz płakac mi sie chce
Ukochaj go i napisz jak bedziesz

Hello

Dziewczyny ale sie ciesze, mam w koncu paszport dla malucha !!! :-):-):-)
tylko tak sie zastanawiam bo on ma paszport angielski a ja polski no i ma nazwisko po ojcu i w ogole nie ma tam danych rodzicow i nie wiem czy nie bede miala problemow jak sama z nim bede leciec do Polski, bo jeszcze ktos pomysli ze dziecko porywam :eek::eek::oo::oo: wiecie cos o tym ??? :confused::confused:

No wisienko gratuluję
A co do podrozy to nie mam pojecia
Ale niedługo zmienisz nazwisko wiec nie zaprzataj sobie tym glowy :-D

reklama
Dzień dobry:-)

Trochę poczytałam co u Was:-)

Women, ale Ci zazdroszczę tego masażu. Sama chętnie bym się wybrała:-):-)

Aluśka, masz "super teściową". Z moją mogą sobie na kawę iść. Brak słów:no:

Karina, ja smaruje małej buźkę po każdym kąpaniu nivejką dla maluchów. Ma super konsystencję i buźka lepiej wygląda. A jak miała krostki smarowałam jej maścią robioną z chydrocortisonu, kwasu bornego i trzeciego składnika, którego nigdy nie pamiętam. Efekty dawało to coś rewelacyjne.

Larvunia, jesteś super mamą:-). Wyluzuj kobieto!!!;-)

Ladina, biedny Guciu, życzę mu szybkiego powrotu do zdrówka i do domku.

Wisienka, gratuluje paszportu:-) To kiedy lecicie do Polski?

Lilka, ja też nie cierpię niezapowiedzianych wizyt praktycznie nigdy nie odbieram domofonu, kiedy dzwoni ktoś po 18... czasami wcześniej. Po to są telefony, żeby przynajmniej dzień wcześniej zadzwonić. Daj spokój, oszczędzaj się. Nie każdego,kto akurat a wolny czas trzeba przyjmować.

U nas super wczoraj dzień minął. Do południa byliśmy na spacerku w lesie:-) Pięknie słońce świeciło i aż człowiekowi chciało się żyć:-) Później pojechaliśmy do Łodzi do Manufaktury:-) Obkupiłam się w ciuszki:-):-) Małej kupiliśmy sukieneczkę i bluzeczkę:-) Zjedliśmy obiadek i uciekliśmy do domu, bo Inga praktycznie cały wyjazd była płaczliwa i nic jej nie pasowało:baffled: Tylko na rączkach się uspokajała.... no ale przynajmniej jej wózek wykorzystaliśmy;-) do wożenia rzeczy;-) Oglądaliśmy krzesełka do karmienia i mam teraz dylemat bo podobają mi się dwa jedno z chicco drugie z fisher price... Muszę to przemyśleć.
W związku z tym mam pytanie do mam, które już kupowały krzesełka... czym się kierować? Na co zwracać uwagę?

widze ze wy rowniez nie lubicie zapowiedziane wizyty
tak naprawde to chyba my polski narod jestesmy tacy ''przechodzilem obok to pomyslalem ze wlece'' :baffled:
tu w Norwegi nie ma czegos takiego :no:
wszystkie wizyty sa zapowiedziane z wyprzedzeniem
nawet slyszalam ze oni sie odwiedzaja tylko z rodzina,albo trzeba byc mega przyjacielem domu
znajomi itd. to spotykaja sie po restauracjach,pubach

no musze przyznac ze ja caly czas pracuje i dzialam jakbym nie byla w ciazy...ciagle sie jakos nie czuje...nie dochodzi do mnie specjalnie ta wiadomosc i nie to ze jej nie chce tylko poprostu nie mam potwierdzonej i dlatego :sorry2:
macie racje musze sie oszczedzac :zawstydzona/y:

Bira ja bym teraz kupila krzeselko z tapicerka pcv ze ino przetrzesz i jest czyste
za czasow Milenkowych byly materialowe,te ceratkowe jakos weszly jak ja juz mialam dla Mili krzesselko...
no i nie wiem jak teraz,ale ja np.mam plastikowe te kolka,a biorac pod uwage ze mam panele to wybralabym jesli takie istnieja -kolka kauczukowe
ale czy takie produkuja to nie wiem :confused:
mysle ze wszystkie inne bajery typy poziomy regulacji itd. to wszystkie krzeselka juz maja wiec nie bede wymieniac ;-)

Ja to tylko dla Pudziana zaczęłam oglądać - wiedzieli jak ludzi zainteresować ;-):-D Po jego tańcu od razu wyłączyliśmy TVN i mąż puścił The Cosby Show - pamiętacie ten serial?

Beata jak to napisałaś od razu przypomniał mi się film Joshua, film z lekkim dreszczykiem. Oczywiście tak u Ciebie nie jest jak tam. Otóż w rodzinie (mama, tato i syn ok.7 lat) urodziła się dziewczynka. Była grzecznym radosnym dzieckiem,aż pewnego dnia zaczęła płakać i nie przestawała. I nie wiadomo było dlaczego. Matka zaczęła wariować. A młody, jak się okazało, to mały manipulator.
.
Jolie Pudzian był the best:-D:tak:jak to powiedziała czarna mamba taki lekki w tańcu a mnie się przypomniała taka kreskówka Disneya z takim byczkiem Fernando:-D
Filmu Joshua nie oglądałam :no:ostatnio nic nie oglądam jak już to minimini muszę to zmienić:tak:

Hello

Dziewczyny ale sie ciesze, mam w koncu paszport dla malucha !!! :-):-):-)
tylko tak sie zastanawiam bo on ma paszport angielski a ja polski no i ma nazwisko po ojcu i w ogole nie ma tam danych rodzicow i nie wiem czy nie bede miala problemow jak sama z nim bede leciec do Polski, bo jeszcze ktos pomysli ze dziecko porywam :eek::eek::oo::oo: wiecie cos o tym ??? :confused::confused:
Wisienka nie mam pojęcia ale jak zmienisz nazwisko to nie będzie problemu:tak:

ale tu dzis pustki

o kurcze Ladina, biedny Gucio :-( trzymam kciuki, bedzie wszystko dobrze!!!
Duzo zdrowka!!

Beata moj spal do 9:30 tylko co z tego jak po 23 poszedl spac :confused:
moj maluch jest cwaniak, siedzielismy na dole w salonie to plakal marudzil przysypial co chwile, no to ok, ide na gore spac a jak go wzielam na gore to ten sie rozbrykal i nie myslal spac :-D:-D smial sie w niebloglosy :-D:-D

Asix a ty gdzie sie podziewasz?
Moja czy pójdzie o 21 czy o 23 i tak budzi się około 6 rano:baffled:

Dzień dobry:-)

Trochę poczytałam co u Was:-)

Women, ale Ci zazdroszczę tego masażu. Sama chętnie bym się wybrała:-):-)

Aluśka, masz "super teściową". Z moją mogą sobie na kawę iść. Brak słów:no:

Karina, ja smaruje małej buźkę po każdym kąpaniu nivejką dla maluchów. Ma super konsystencję i buźka lepiej wygląda. A jak miała krostki smarowałam jej maścią robioną z chydrocortisonu, kwasu bornego i trzeciego składnika, którego nigdy nie pamiętam. Efekty dawało to coś rewelacyjne.

Larvunia, jesteś super mamą:-). Wyluzuj kobieto!!!;-)

Ladina, biedny Guciu, życzę mu szybkiego powrotu do zdrówka i do domku.

Wisienka, gratuluje paszportu:-) To kiedy lecicie do Polski?

Lilka, ja też nie cierpię niezapowiedzianych wizyt praktycznie nigdy nie odbieram domofonu, kiedy dzwoni ktoś po 18... czasami wcześniej. Po to są telefony, żeby przynajmniej dzień wcześniej zadzwonić. Daj spokój, oszczędzaj się. Nie każdego,kto akurat a wolny czas trzeba przyjmować.

U nas super wczoraj dzień minął. Do południa byliśmy na spacerku w lesie:-) Pięknie słońce świeciło i aż człowiekowi chciało się żyć:-) Później pojechaliśmy do Łodzi do Manufaktury:-) Obkupiłam się w ciuszki:-):-) Małej kupiliśmy sukieneczkę i bluzeczkę:-) Zjedliśmy obiadek i uciekliśmy do domu, bo Inga praktycznie cały wyjazd była płaczliwa i nic jej nie pasowało:baffled: Tylko na rączkach się uspokajała.... no ale przynajmniej jej wózek wykorzystaliśmy;-) do wożenia rzeczy;-) Oglądaliśmy krzesełka do karmienia i mam teraz dylemat bo podobają mi się dwa jedno z chicco drugie z fisher price... Muszę to przemyśleć.
W związku z tym mam pytanie do mam, które już kupowały krzesełka... czym się kierować? Na co zwracać uwagę?
Bira wbij w google krzesełko do karmienia ja zdecyduję się na to z Ikea bardzo dobre noty i niedrogie no i mało miejsca zajmują.Można je wypróbować w ich restauracjach.
Przecież dziecko chwilę jest w takim krzesełku, zje i spada do zabawy:tak:

Beatko w takim krzeselku mozna robic duuuuzo rzeczy
zobacz :-)

malowac

piec ciasto na parapetowke:cool2:

byly jeszcze inne zabawy;-)

nie patrzec na otoczenie bo to bylo w wynajmowanym mieszkaniu:-p

Lilka to pierwsze zdjęcie to Hania czy Milena?

Faktycznie dużo rzeczy można robić ale ja chciałam taki FP bujak+krzesełko+stoliczek i wtedy po co mi takie większe krzesełko?
A może warto mam jeszcze czas na pomyślenie.
Wcześniej miałam Drewexu ze zmywalną tapicerką ale to kolos duży był

Bira a ty na spowiedź na zamknięty:tak:

Zobaczcie co moje dzieci mają za zabawę w "domek" się bawią Ola to taki worek treningowy Michała
s5001415af5.jpg

s5001417fy3.jpg

Larvunia mój mały idzie spać o 20,00 potem budzi się na jedzonko ok 6 rano czasem 6,30 na pół śpiąco wcina butle i zaraz zasypia:tak: i wstajemy ok 7,30 lub 8,00.
Czasem jak się budzi o 7 to biore go do swojego łóżka i śpimy razem aż sie obudzimy:-p

Beata mowisz podobne??:-)
cosik sa ale widze ze jednak Hania sie zmienia i nie bedzie chyba baaardzo podobna do Mili tak jak sie zapowiadalo
zaraz wam cos pokaze

no a twoje male to swietnie sie ze soba bawia :-)

reklama
pamietacie jak wam pisalam ze Milena w wieku niespelna 3,5 miesiaca postawiona na nogi robila kroki do przodu?
oto zdjecia

Do góry