reklama
sugarspunsister
matka polka superstar
nie, nie zaniknie
wystarczy tylko w nocy, wtedy organizm sie dostosuje i bedzie produkowal tylko tyle ile trzeba
wystarczy tylko w nocy, wtedy organizm sie dostosuje i bedzie produkowal tylko tyle ile trzeba
sugarspunsister
matka polka superstar
do uslug ;-)
Beata34
Fanka BB :)
Kathe podziwiam wytrwałości trzymajcie się co do kaszelku to oklepuj plecki i możesz zakrapiać sól morską do nosa+Frida a jak nie pomoże to do lekarzahej mamcie
karina tak w skrocie- metoda bobath jest metoda tak jakby po przez zabawe-przygotowuje sie dziecko do kolejnych etapow rozwoju albo usprawnia sie to, co zostalo zaburzone. A vojta polega na uciskaniu punktow na ciele dziecka co wywoluje impuls do ukladu nerwowego i nastepuje oczekiwana reakcja np wyprost nozek, albo raczek. Specjalisci mowia ze to dziecka nie boli , ze placze tylko dlatego ze cos dzieje sie wbrew jemu albo ze nie wie co sie dzieje, ale ja do konca w to nie wierze, maz zrobil na mnie vojte i ja czulam bol:-(
Beata wspolczuje chorobska u nas tez nienajzdrowiej,jak moge pomoc malej z kaszlem?ma katar i mokry kaszel:-(
Kuruj się Women bo znowu na małego przejdzie i super że mu lepiej a kaszel po chorobie może nawet 6 tygodni się utrzymywaćAnulka hehe no wola to podstawa
Dieta jak najabrdziej potrzebna albo zamiast diety intensywne cwiczenia cos musze zrobic bo na lato nie wyjde z oponą na brzuchu hehe
CO do siadania to spoko,rozumiemy sie :-)
Mirka ja bym zostawiła z mężem,kurcze powinnaś mu ufać najbardziej
poza tym tak jak pisza mały bedzie miał juz okolo 8-9 mc;-)
Kathe cholernie Tobie współczuję a jeszcze bardziej malutkiej
To co teraz przechodzicie to nie życzę nikomu na prawde
Piszesz o tej rechabilitacji,nie mam pojecia jak wygladaja te cwiczenia ale musza byc okropne skoro tak je opisujesz
Moglabys wklic jakies filmy albo fotki z takich rechabilitacji...Jestem ciekawa jak to wygląda.
Ucałuj malutką od e-cioci i siebie usciskaj za wytrwałość:-)
Bira to bardzo malo bierze taka Pani kurcze myslalam ze to tylko bogacze moga sobie pozwolic na gosposie w domu,hmmmmmm a wiec musze to przemyslec.
Ps.jak znależć taka dobra panią do sprzatania?
Co do tesciowej to napisze tylko ze bym chyba ZABIłA
nosz kurde co sobie baba myslala ze jest na wsi i cofneła sie w czasie
cholera na kazdym kroku sie slyszy o porwaniach
ale to juz szczegol ale jak piszesz ze co 5 min chodzi i patrzy to tez nieporozumienie
nie slyszy w sklepie czy placze a w 5 min moglo by sie dziecko udusicć
szokkkkkkkk nawet nie chce myslec
Ja bym dała chrupki Wisienko ale to zalezy od Ciebie...
Sugar ja tez walcze z fridą i noskiem Doriana
strasznie tego nie lubi
Zycze zdrówka:-)
Pati duzo pracuje no ale jest weekend i mogla by zajrzeć
zaraz do niej stukne na gadulcu
U nas lepiej znaczy sie u Doriego
Skonczyl antybiotyk,lecz kaszel jeszcze zostal
Ja tragedia zatoki pelne,kaszel i zle samopoczucie
Wczoraj z szwagrem obaliłam cin cina hehe i sie upiłam leciuchno
dzis nie mam zadnych palnów i nie wiem co bede robic
Co do zostawiania dzieci to ja tak jak anineczka tylko ze ja jestem u siebie w miescie i mam taki sam problem
nie mam z kim zostawic dziecka
jeszcze do teraz moglam podrzucuc na troche siotrze ale teraz jak urodzi to lipa bedzie no coz trzeba przywyknąć do 24/24 z małym a to nie łatwe bo czasem dostaje juz w glowe,ze nie mam ani chwili zeby nie myslec o malym
od przyszlego weekendu zapisuje sie na masaze do prywatnej kliniki do znajomej fizykoterapeutki bo moje plecy proszą sie o wymiane na nowe!
Tutaj jest swietny tekst:
Twoje ubrania:
Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę
Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da.
Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ SIĘ Twoimi normalnymi ciuchami.
Przygotowanie do porodu:
Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy.
Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku.
Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży
Ciuszki dziecięce:
Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę.
Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami.
Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?
Płacz:
Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie.
Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko.
Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku.
Gdy upadnie smoczek:
Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu.
Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi.
Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi.
Przewijanie:
Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta.
Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby.
Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan.
Zajęcia:
Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo, do teatrzyku itp.
Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer.
Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej.
Twoje wyjścia:
Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki.
Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki.
Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew.
W domu:
Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko.
Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka.
Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi.
Połknięcie monety:
Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia.
Drugie dziecko: Czekasz aż wysra.
Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.
Anineczko super teksty uśmiałam się jak bąk:-)
Karina fajnie że doszłaś z tą galerią
U nas nawet pogoda się zrobiła fajna ale i tak siedzimy doma:-(
women Ty kobieto jak juz napiszesz posta to napiszesz ;-) heh...
duzo zdrowka dla Was!
kathe kochana wspolczuje!
Się pisze no nie hehehe
Larvuniu Marcelito i tak dlugo byl na cycku.Tak wiec glowa do gory.Butla to nic zlego
Women po tym cin cin trza bylo sie szybko do lozeczka polozyc,to bys wygrzala chorobsko troche ;-)
wlasnie tak zrobilam i dzis lepiej sie czuje bylam jeszcze na solce sie wygrzac
Karina ja uzywam kremu specjalnego z przepisu lekarza popros napewno tobie wypisze recepte,jest on genialny i kazdemu go polecamDziewczyny czym smarujecie buziolki maluszkow????Tak normalnie i gdy maluszek mial lub ma wysypke????
Ja z buzka nie moge sobie poradzic normalnie smaruje Clobaza ladnie natluszcza no ale nie pomaga w niczym.
Moj maly niedosyc ze dzisiaj ma dosc mocna wysypke ( juz nie wiem czego sie czepic ale wczoraj pierwszy raz dostal brzoskinke moze to od tego m.in.)to na jednym policzku ma tak sucha skorke ze tworzy sie taki liszajek i jak ta skorka tak zeschnie porzadnie to odstaje i tak jakby luszczy sie.
Moze cos mi poradzicie.
POZDRAWIAM
KARINA
wszystkie zmiany skórne znikają w mgnieniu oka
Nazywa sie emolium
larvunia jak chcesz jeszcze pokarmic to karm go tylko w nocy
unormuje Ci sie tak ze bedzie wystarczajaco pokarmu w nocy a wiadomo tez ze nocne mleczko jest bardziej sycace niz dzienne
i wogule sie nie stresuj ta butla
Larvunia ja karmiłam tylko w nocy przez ponad miesiąc,mleko dodstosowało sie do potrzeb małego i nie traciłam pokarmu,polecam bo to wygodniejsze od butli no i duzo zdrowsze.Takze spokojnie mozesz jeszcze pociągnąć karmiąc nocą do momentu az Marcelek nie bedzie sie juz w nocy budził.
Beata34
Fanka BB :)
Wy takie kumate w roznych sprawach a ja taka ciemna
Larvuniu co ty za głupoty wypisujesz jaka ciemna przecież dobrze ci idzie a każda z nas uczy się od drugiej.Przy drugim dziecku już będziesz prawie wszystko wiedziała a przy trzecim to poczytaj co Anineczka napisała
A to co Women i Sugar pisały to prawda chociaż w moim przy[padku się nie sprawdziło do końca bo moja się od cycka odzwyczaiła w ciągu jednego dnia:-(a było mi bardzo przykro nawet laktatorka nie wiedziała czemu i nie była w stanie jej dostawiać.I tak samo jak Marcel płakała jak jej dawałam cyca:-(
reklama
wisienkaa1
Listopadowa mama '07
Witam wieczornie :-):-)
Karina jak Twoj maluch ma na imie?
a buzke czasem smaruje Oilatum junior
beata dzieki za odpowiedz
sugar z tego co pamietam to pati tak karmila i mimo to stracila pokarm
wiec roznie z tym bywa
kathe duzo zdrownia dla niuni, trzymajcie sie i nie dajcie
trzymam mocno kciuki aby szybko z tego wyszla
Karina jak Twoj maluch ma na imie?
a buzke czasem smaruje Oilatum junior
beata dzieki za odpowiedz
nie, nie zaniknie
sugar z tego co pamietam to pati tak karmila i mimo to stracila pokarm
wiec roznie z tym bywa
kathe duzo zdrownia dla niuni, trzymajcie sie i nie dajcie
trzymam mocno kciuki aby szybko z tego wyszla
Podziel się: