reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

ja wpadlam poczytalam i zmykam spac
leczymy sie caly czas
ja dzisiaj wypilam roztwor: imbir, goraca woda, dwa zabki czosnku, pol cytryny i miod
zobaczymy jak bedzie
bo juz mi troche lepiej

no i musialam mlodemu kupic fride i przemoca :cool2: wyciagac babole bo nagle nie pozwolil mi nic zrobic z nosem :dry:

reklama
Beata widzialam w galerii ze masz mate z fisher price ta sama co ja ostatnio ogladalam i sie zastanawialam nad nia :-):-) twoja mala lubi sie na niej bawic i do jakiego ona jest wiekyu, bo nie wiem czy jest jeszcze sens ja kupowac:dry:

nic ja spadam spac

DOBRANOC

Bardzo swietnie,ze kazda z Was ma babcie,tesciowe,ciotki,siostry itd. na miejscu i moze zostawic swoje skarby z nimi.
Ja nie mam i zostaje mi tylko zostawic dziecie z obca baba.
No niestety uroki zycia za granicami kraju,bez babci pod reka itp.
A z "obca" to to samo co "sadzanie dziecka".:-D
Niedomowienie ;-)
Z obca czyli nie babcia,ciocia etc.
Oczywiscie nie wezme kogos z ulicy,z dworca lub spod sklepu.
Tylko zatrudnie z agencji nian lub wezme polecona przez kolezanke.
I oczywiscie nie wezme jej w dniu mojego wyjazdu ale wczesniej.Przetestuje,poznam,zostawie kilka razy samych.
No niestety nie mam wyjscia.
Ale dziekuje za troske :-)

Bira nie mam slow na to co sie stalo...
Sorki,ale musze to powiedziec...nawet zostawiajac dziecko z bliska osoba nie wiemy co sie stanie :baffled:

Jagodko Wszystkiego Najlepszego.
Niech sie interes kreci zdrowo.

Czesc Wam dziewczyny:-):-):-)

Widze ze dzisiaj drugi raz mam zaszczyt zaczynac dzien:tak:wy spioszki hehehehe.
Musio obudzil mnie o 6 i wlasnie sie bawi a mezus,psinka i fredzia spia jeszcze:-D
Zaraz ide barc sie za sniadanko i oczywiscie standardowo najwazniejsza recz KAWCIA.
U mnie dzisiaj zapowiada sie calkiem ladna pogoda mama ndzieje ze caly dzien bedzie ladny.

Beata z czym otworzylas ta galerie???????
Women czy Dorianek doszedl do siebie całkiem?????
Anineczka no masz racje co masz zrobic jak nie masz tam rodziny moze to tylko tak strasznie brzmi "obca babe", pewnie gdybym byla na Twoim miejscu musialabym zrobic tak samo tylko ja jestem takim scepytkiem i zanim zaufam komus to musi wiele wody uplynac.......oczywiscie ma to swoje dobre jak i zle strony
Sugar fajnie że jest juz lepiej niezły zestaw zaplikowałas sobie:-)

Dziewczyny a co sie dzieje z Pati nie ma jej wogole???!!!!

POZDARWIAM
KARINA

Witam!

Wiecie czasami lepiej zostawic dziecko z obca osoba niz z babcia bo nie kazda babcia jest odpowiedzialna.

Ja zostawiam Adasia z tesciowa raz w tyg na kilka godz i jest w miare oki. A na noc tez chłopakow zostawiłam z m i babciami no musiałm pozałatwic kilka spraw urzedowych w innym miescie...zreszta byłam pod telefonem wiec gdyby cos sie działo to by dzwonili a zreszta czasami jest potrzebna taka odskocznia od dzieci:-)

Anulka to dziwne :eek::eek: w ten dzien co siostry sie pytalam to mowila ze wrocila z galeri dominikanskiej i jeszcze byly :szok::szok:

Beata BMW zwykle, ale strasznie duzy ma bagaznik, w gole to duzy samochod model 525se,
te chrupki mozna podawac malemu jak jest na cycu :confused:

misia, sugar i innym zycze duzo zdrowka

bira ja bym zatlukla taka tesciowa :wściekła/y::wściekła/y: juz bym jej nigdy samej nie zostawila z dzieckiem :wściekła/y::wściekła/y: nie wiem czy bym dotknac dala :szok::szok:

Beata widzialam w galerii ze masz mate z fisher price ta sama co ja ostatnio ogladalam i sie zastanawialam nad nia :-):-) twoja mala lubi sie na niej bawic i do jakiego ona jest wiekyu, bo nie wiem czy jest jeszcze sens ja kupowac:dry:

nic ja spadam spac

DOBRANOC

Witam wszystkie!!

Wisienko to fajne autko, co do chrupka to jak karmisz cyckiem dopiero po 5 miesiącu możesz spróbować wcześniej ale nie namawiam decyzja należy zawsze do matki
A matę kupiliśmy jej na Boże Narodzenie jest od O+nie chciała wtedy na niej leżeć a teraz uwielbia ją także myśl;ę że do tych 9 a naewt roczku się przyda

Bardzo swietnie,ze kazda z Was ma babcie,tesciowe,ciotki,siostry itd. na miejscu i moze zostawic swoje skarby z nimi.
Ja nie mam i zostaje mi tylko zostawic dziecie z obca baba.
No niestety uroki zycia za granicami kraju,bez babci pod reka itp.
A z "obca" to to samo co "sadzanie dziecka".:-D
Niedomowienie ;-)
Z obca czyli nie babcia,ciocia etc.
Oczywiscie nie wezme kogos z ulicy,z dworca lub spod sklepu.
Tylko zatrudnie z agencji nian lub wezme polecona przez kolezanke.
I oczywiscie nie wezme jej w dniu mojego wyjazdu ale wczesniej.Przetestuje,poznam,zostawie kilka razy samych.
No niestety nie mam wyjscia.
Ale dziekuje za troske :-)
Ja też tak robiłam Anineczko najpierw byłam z tą kobietą przez tydzień obserwowałam i albo z agencji albo tak z Anonsów bo z polecenia to miałam 2
też nie mam wyjścia bo dziadkowie pracują ale czasami pomagają, na teściów nie mam co liczyć bo też moja jest jak dla mnie nieodpowiedzialna:no:

Witam!

Wiecie czasami lepiej zostawic dziecko z obca osoba niz z babcia bo nie kazda babcia jest odpowiedzialna.
Racja Kunda zgadzam się

A my super chorowita noc tym razem Michał żyganko i te sp[rawy muszę się kimnąć popołudniu bo nie dam rady:no:

Karina chyba jestem coś nie kumata nie rozumiem tego pytania o galerię o co chodzi?

Witam

U nas nawet dobrze.Chcialam Matta nakarmic w nocy o 2 przez sen,to taka awanture mi zrobil,ze go budze :szok::szok:
Zjadl od niechcenia 50ml i poszedl spac.
Ah ta nadopiekuncza matka :-D:-D

Teraz chlopaki siedza z matka a ojczulek sobie spi.
Ide kawke robic;-)

Beatka
jeju ale wy sie nameczycie.Straszne te chorobska.
Wspolczuje :sorry2:

Karina to Jagoda otwiera sklep - galerie :tak:

reklama
hej mamcie

karina tak w skrocie- metoda bobath jest metoda tak jakby po przez zabawe-przygotowuje sie dziecko do kolejnych etapow rozwoju albo usprawnia sie to, co zostalo zaburzone. A vojta polega na uciskaniu punktow na ciele dziecka co wywoluje impuls do ukladu nerwowego i nastepuje oczekiwana reakcja np wyprost nozek, albo raczek. Specjalisci mowia ze to dziecka nie boli , ze placze tylko dlatego ze cos dzieje sie wbrew jemu albo ze nie wie co sie dzieje, ale ja do konca w to nie wierze, maz zrobil na mnie vojte i ja czulam bol:-(

Beata wspolczuje chorobska:( u nas tez nienajzdrowiej,jak moge pomoc malej z kaszlem?ma katar i mokry kaszel:-(

Do góry