reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

Dla mnie to taka sama bzdura jak to, że w ciąży nie można nosić pasków, czy korali, bo się dziecko udusi, nie można farbować włosów, bo się rude urodzi i nie można chodzić na pogrzeby, bo coś tam...
A dlaczego to nie można by mieć pomalowanych paznokci?

no to sa niezłe zabobony :wściekła/y:
pamietam jak z Milenka szłam na cmentarz to moja rodzina pare kg miala w gaciach
tzn. tesciowa i szwagierka
ze jak dziecko nie ochrzczone to nie wolno chodzic na cmentarz bo umrze :eek:
skad ci ludzie to wymyslaja to ja nie wiem

ale z plytka paznokcia to prawda na 100% :tak::tak::tak:

reklama
hej laski :-D
juz dawno powinnam byc w pracy..... :dry:, ale mi sie tak nie chce.
wyjde jeszcze tylko z psica na siku i jade. Buziole mamcie i milego dzionka !!
;-)
(jutro weekend- wolne mam!!!) --he he he :-D

cześć i czołem :-)

Dla mnie to taka sama bzdura jak to, że w ciąży nie można nosić pasków, czy korali, bo się dziecko udusi, nie można farbować włosów, bo się rude urodzi i nie można chodzić na pogrzeby, bo coś tam...
A dlaczego to nie można by mieć pomalowanych paznokci?

jeżeli chodzi o zabobony, to ja mam to w D.... :wściekła/y: o to zwraca mi uwagę moja poje... na teściowa :wściekła/y: jak słyszę o takich bzdetach to aż mnie podbrzusze ciągnie z nerwów :wściekła/y:
np. nie mam chodzić pod linkami (bo dziecko będzie okręcone w pępowinę), no i to jest najlepsze !!! nie mam zlewać gotujących kartofli bo poronię :wściekła/y: no myślałam, że jej zdzielę :wściekła/y: kurna ta baba zamiast się cieszyć, że jestem w ciąży piepszy mi cały czas o poronieniach :wściekła/y: już się wkurzyłam i powiedziałam Marcinowi, że jak jego szanowna matka jeszcze raz coś takiego wspomni to już do niej nie pojadę :no:

jeżeli chodzi o paznokcie, to w ciąży rosną mi baaardzo szybko :szok: :tak: paznokcie są ładne, twarde i zadbane :-) jednak wczoraj je obciełam bo już mi przeszkadzały np. w praniu :-p także za 2 tygodnie znowu będę miała długie krogulce :-D

a mnie (chyba jako jednyną) nie ciągnie na truskawki :baffled: obrzydły mi jak z dobre 2-3 miesiące temu jadłam duże wodniste truskawy i potem dostałam wysypkę :zawstydzona/y: poczekam ażtesciu będzie miał swoje truskawki na działce to pojadę i podjem :tak:

dziewczyny mam jeszcze jeden problem ... od początku zażywam duphaston (na podtrzymanie ciąży) i niestety zawsze miałam po nim pryszcze :-( no kurde ale teraz wyglądam jak trędowata :zawstydzona/y: mam je na ramionach, twarzy, dekoldzie i plecach :sick: piję już dwa razy dziennie wapno. Z ginem rozmawiałam we wtorek i powiedział, że to po duphastonie, jednak muszę go brać, po problemach które miałam z poczęciem :zawstydzona/y: macie jakieś domowe sposoby na pozbycie się tych pryszczy :confused: ja na noc biorę zasypkę Alantan (zawsze mi służyła) a na własną rękę nie chcę nic zażywać :no: gin też mi nic nie zapisał, bo powiedział że szkoda truć maluchy.

witajcie

Kajunia to widze ze masz tak samo przesadna tesciowa jak ja :-D:-D:-D
ja juz w rodzinie tej ''nowej'' wypracowałam swoj wizerunek ze w te bajki nie wierze i niech nawet nie szczępia jezyka ale....i tak od czasu do czasu cos usłysze
to chyba silniejsze od nich

]ostatnio tesciowa była i polozyła torebke na sofie a ze braklo miejsca by inni usiedli to wziełam te torbe i na podłodze polozyłam
tesciowa? panika!!! ze nie wolno torby klasc na podłodze bo pieniadze uciekaja!!!! :-D:-D:-D

innym razem szwagierka przyszła i widziała u nas na ławie klucze i tez panika,ze mam je gdzies polozyc bo na stole nie moga lezec bo sie poklocimy!! :szok::-D

mogłabym fuuul tego przytoczyc :eek:

ostatnio nawet w jedyneczce (program dla dzieci) mowili ze przesady to nie prawda
a dorosli ludzie w to wierza noo :-D

Kajunia ja mialam kiedys mega problem z cera
ale zaczełam uzywac zel do mycia twarzy
i mam krem nawilzajaco-matujacy z cynkiem (cynk wysusza) i mam czysta buzke

ale nie wiem czy ci to pomoze....napewno przejdz sie do apteki i popytaj czy jest jakas masc cynkowa....kiedys cos podobnego stosowałam jesli dobrze pamietam

ale mysle ze jak wychodza ci od leku to...raczej mina jak skonczysz brac...ale sprobowac mozna :tak:
u mnie na poczatku ciazy to tez sie stałam mega pryszczata....ale mineło na szczescie

Z tymi przesądami czasami aż mnie rzuca. Moja mama jak zobaczy torebkę na podłodze, prawie zawału dostaje. To samo tyczy się butów kładzionych przeze mnie na stole... bo podobno sie nieszczęście do domu zaprasza... na szczęście na tym jej schizy się kończą. Poza tym od kilku osób słyszałam, ze nie można łapci stawiać frontem do łózka kiedy idzie się spać, bo wejdzie zmora i udusi... XXI wiek a ludzie w takie bzdury wierzą, że czasami nie wiadomo jak na nich patrzeć, bo mam wrażenie, ze rozmawiam z kosmitami:no:

Co do pryszczy... kup afrodytę w aptece. Kosztuje niecałe 4 zł a działa cuda. Co do duphastonu to kiedyś to brałam i też miałam problemy ze skórą. W ciąży dostałam luteinę. Jak na razie mam spokój.

Witam!

Oj przesady:-) Ja jak w ubiegłej ciazy obciełam włosy to sie od razy nasłuchałam:wściekła/y: ale co tam teraz robie wszystko tak jak chce:-)
Jedynie co wiem i nawet wierze to to zeby pod koniec ciazy nienosic pierscionkow bo wtedy rece i palce puchna i bardzo czesto w szpitalu jak nie mozna zdjec to musza przecinac

Czesc dziewczyny...

witam mocno... dwa dni milczalam, bo spalismy u babci, w domu jednorodzinnym, coby auto bylo bezpieczne, nigdzie nie moglismy dostac tej czesci, ktora nam ukradli... a bez niej nie mzna podpisac Auto Casco... bo robia zdjecia i auto musi miec wszystko:happy: ...a bez AC balismy sie je zostawic pod blokiem...
ale wczoraj wieczorem czesc kupilismy... dzis umowilismy sie na umowe AC i juz jestem w domciu:-)

no i mam 2 kg truskaweczek:-D

reklama
dzis u mnie bedzie wir...

zamowilismy regipsy do adaptacji poddasza... zaraz maja dowiezc... bagatela 50 szt:eek: srednio jeden wazy ok. 25-30kg...
wiec jest ok. 1,5 tony do wniesienia na 4 pietro... a potem na poddasze... (5 pietro:-)) dzieki Bogu pytalismy tych, co beda remontowac czy wniosa sobie regipsy... no i maja wniesc... jak nie padna...:szok:

potem jeszcze mamy dokupic profile pod te regipsy, klej, i kable do instalacji i od poniedzialku ma praca ruszyc - obiecali ze uwina sie w 2 tygodnie... ale jakos nie chce mi sie wierzyc...

Do góry