reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

anineczka slyszalam tez, ze przy porodzie nie mozna miec pomalowanych paznokci. Bo niby przy porodzie okreslaja kolor plytki paznokciowej .... Tez nie wiem czy to prawda. Bo niby co robia z kobietami, ktore nagle rodzic zaczely? najpierw kaza jej sciagac tipsy czy akryl??!! :eek:

reklama
Dla mnie to taka sama bzdura jak to, że w ciąży nie można nosić pasków, czy korali, bo się dziecko udusi, nie można farbować włosów, bo się rude urodzi i nie można chodzić na pogrzeby, bo coś tam...
A dlaczego to nie można by mieć pomalowanych paznokci?

dziewczeta ide z pieskie na siusiu..., zjem cos lekkiego , jakis jogurcik i bede szla w kimono juz... jurto znowu mnie praca czeka :tak:
Buziole mamcie i do juterka.. :-D :*************

anineczka slyszalam tez, ze przy porodzie nie mozna miec pomalowanych paznokci. Bo niby przy porodzie okreslaja kolor plytki paznokciowej .... Tez nie wiem czy to prawda. Bo niby co robia z kobietami, ktore nagle rodzic zaczely? najpierw kaza jej sciagac tipsy czy akryl??!! :eek:
Tutaj jednak slyszalam o tym.
Po paznokciu ponoc okreslaja stan organizmu :eek:
Ta moja tipserka zostala poproszona o zdjecie tipsow a,ze miala miec CC to dali jej czas na dojechanie do domu,sciagniecie i powrot :eek::tak:
Zaznaczam,ze miala cc.Niewiem jak jest z porodem naturalnym.
Ja sie zapytam przed wizyta na porodowce. Najwyzej nie bede zakladac :tak:

Moje znajome rodziły różnie. Jedne przez cc inne naturalnie i nikt im niczego nie kazał sciągać. Tylko, ze one rodziły w polsce, wiec może w Irlandii jest inaczej...

dziewczeta ide z pieskie na siusiu..., zjem cos lekkiego , jakis jogurcik i bede szla w kimono juz... jurto znowu mnie praca czeka :tak:
Buziole mamcie i do juterka.. :-D :*************

Ja też już uciakam, bo dzisiaj trochę się przegoniłam po urzędach i bankach, a po południu nawet nie miałam czasu się położyć. Na szczęście moje psice już wysikane, wybiegane i od godziny już chrapią w swoich wyrkach. Wiec tylko mały prysznic i lulu;-)

reklama

Larvunia na porodowke nie wolno miec pomalowanych pazxnokci poniewaz jak dzieje sie cos złego podczas porodu to plytka paznokcia zmienia kolor

ale mało ktora sie do tego stosowała
bynajmniej jak ja rodziłam
prawie wszystkie mialy pomalowane pazurki,lub sztuczne paznokcie

Do góry