reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

reklama
Lilka
doskonale wiem o co chodzi:tak:
Ostatni pobyt mojej matki u nas skonczyl sie awantura i nie odzywalysmy sie ponad rok;-) Siedziala u nas ponad mmiesiac ( kupila se bilet otwarty), no i oczywiscie poszlo o glupoty... Tez mnie oslabiala myciem niedokladnym naczyn, tym bardziej , ze mamy zmywarke:wściekła/y:, nie mogla zrozumiec, ze zmywarka o niebo lepiej umyje gary :wściekła/y: Tez nosila Viki non-stop, pozniej dziecko reagowalo placzem na widok tatusia, bo babcia nie wypuszczala jej z rak i nikomu nie dala sie dotknac:wściekła/y: A wybuchlam gdy poraz tysieczny dawala malej herbate poslodzona cukrem, taka Milupy co jest slodzona glukoza...no i sie skonczylo:-p Bilet zabukowany, mamusia na dworzec i papapa;-)

Cześć Mamcie :tak:

Amanda nareszcie usnęła i mogę w końcu usiąść i poczytać co u Was :tak: Jak nie śpi to cały czas chce być na rączkach a wszystko przez moją teściową jak mówię żeby jej nie nosiła na rękach bo później jak jesteśmy same to nawet spokojnie do ubikacji nie mogę wyjść a ta "dobrze bo do czegoż to podobne żeby tak dziecko rozpieścić .... " i co nadal nosi :no: Wściec się można jak grochem o ścianę :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: A jeszcze wkurzyła mnie bo poszłam do kuchni zjeść śniadanie i Amandę zostawiłam na łóżku ale otoczyłam ją poduszkami żeby nie spadła i leżała wzdłuż więc była zabezpieczona przed upadkiem poszła do niej moja teściowa położyła ją w poprzek prawie przy samej krawędzi niczym jej nie zabezpieczyła i ją tak zostawiła:baffled: myślałam że mnie szlak trafi jak to zobaczyłam :szok: jak weszłam do pokoju to Amanda już się przekręciła na boczek a wystraszyło żeby na brzuszek się obróciła i leżała by na podłodze :wściekła/y: mówiłam już jej że Amanda się obraca i nie wolno jej tak zostawiać :angry: Może chciała mi zrobić na złość...:no: ... już nie rozumiem jej postępowania .....:wściekła/y::no:

Aluśka świetnie cię rozumiem moja pije wrzącą kawę nad głową dziecka to tylko przykład jeden totalna bezmyślność:angry:

witam

nie popisze nic bo jestem wkurzona :wściekła/y:
wszystko przeczytalam ale nie moge zebrac mysli
zycze tylko duzo zdroweczka dla Dorianka oraz Beaty bo widze ze sie pogorszylo :-(

Wisienka a już wczoraj z Women myślałyśmy że cię wcięło bo nie wchodziłaś:tak:
Nie wkurzaj się bo Davidek to wyczuwa

Wszystkie wkurzone dzisiaj:confused:
Jak ja mam czas to nikt nie ma natchnienia pisac;-) Chyba sobie kawke zaserwuje, bo mnie leb boli, kuzwa zawsze jak wieje...

women
jak Dorianek??

Ladina ja jestem gotowa do pisania ale zaraz prasowanko ale i tak co jakiś czas kukam co u was:-D

ufff na dzisiaj dosć załatwień:-)
Kapik leży w łóżeczku chyba zaraz uśnie:-)

WOMEN co z Doriankiem?????????????pisz....
kurcze widzę że wogóle dużo mamusiek i dzieciaczków wzięło na chorowanie:-( ZDRÓWKA WSZYSTKIM:-)

muszę nadrobić co napisałyście przez te dni:-)

Sabinka wakacje się skończyły do roboty kobieto czytać co u nas:-D

Beata z powodu tej obcej baby to ja valium potrzebuje:angry:
napisalam jej maila,bo zwalania sie z pracy,i pytalam jej sie co dalej robi?
no i okzalo sie ze ona chciala do nas przyjechac,bo maz ja tak nakrecil jak tu byla... o co mielismy wiele klotni,bo ja nie chce mieszkac z NIKIM oprocz meza i dzieci...

no i w mailu przeczytalam ze ''zostala na lodzie'':angry::wściekła/y:
jakby byla dobrym obserwatorem to by widziala ze ja jej nie chce,ale nie umialam powiedziec w twarz...zreszta wydaje mi sie ze widziala,bo ja tematu nie poruszalam a jak byla mowa o tym to sie nie oddzywalam!!
pozatym powinna spystac sie mnie co ja o tym mysle a nie sluchac tylko swojego syneczka!!!
poprostu widziala napewno ze ja nie chce a ze ona chce to mnie olala...bo ja na jej miejscu bym sie zapytala corki syna co ona o tym mysli!!:angry:
a wogole to to byla PROPOZYCJA ktora przemyslamy a nie od razu decyzja ze CHCEMY CIE!!!:wściekła/y:

qrwa zaraz eksploduje

dzisiaj jak maz przyjedzie z pracy to u nas jest wojna swiatowa!!!!!! bo mowilam mu po jej wyjezdzie by sprawe odkrecil to NIE!!!!!
dzis zginie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: bo przez niego bede najgorsza w rodzinie!!!!!!!!!!

Lilka spokojnie ja też bym eksplodowała:tak:U nas podobnie było tylko w pewnym momencie powiedziałam że jak mój będzie takim mamidupkiem to koniec i że żonę ma do końca życia a mamuśka wiecznie żyć nie będzie:tak:
Rób z tym porządek bo niedługo w trójkę będziecie spać w jednym łóżku z mamcią
Tylko uważaj na siebie bo zaszkodzisz brzusiowi;-)

hej
juz ok jak narazie
za chwile napisze co i jak

Czekamy...

Boszzz Ladina ....to wiesz o co chodzi....
ja nie chce tesciowej i wychodzi na to ze bede musiala ja o tym poinformowac....ale w rodzinie beda jaja :-( potem kazdemu bede musiala tlumaczyc....
nabawie sie zaraz wrzodow zoladka.....ja jej nie chce bo nawet naczynia po niej musialam poprawiac jak umyla,sztucce brudne,az mowilam Karolowi czy z takich nie domytych jadl...czy teraz ona tak zmywa :szok:
Hanie nosila mimo moich prosb by tego nie robila...ona pojechala a my 2 dni mielismy wrzeszczace dziecko bo nie nosilismy by mala oduczyc:wściekła/y:
ja nie chce jej,bo by mi sie wtracala do wychowania dzieci,pozatym dwie gosposie na jednym podworku to nie dla mnie

jestem gotowa co miesiac jej pieniadze wysylac ino by nie przyjezdzala tu!!
pozatym ona ma 48 lat wiec do emerytury brakuje jej conajmniej 7 lat!!
a K.obiecal jej zlote gory!! ze bedziemy zus jej placic (800zl),do tego pensja,a ze bedzie trzeba wynajac wieksze mieszkanie to next koszt....same koszty!!!!!!
wole dziecko podrzucac do opiekunki !! wydac tyle samo a nawet ciut wiecej niz miec tesciowa!!!!

oszaleje........:-(

No a teraz wszystkie powinniście się wstydzić bo zapomniałyście ciotki-gapki o:

Sto lat sto lat dla Hanusi z okazji ukończenia 4-miesiąca

I Marcelek Larvuni też wczoraj miał miesięcznicę:tak:

czesc
dzis mialam kryzys
bylam w trasie od 6.00 do 18.00 i zanim wrocilam z malym do domku (jak odebralam go od babci) to byla juz ok 19.
W domu syf, maly jakis rozklejony, marudny a ja zmeczona na maxa..... cycki bolace, mleka w nim na masakre, stanik caly zapaskudzilam bo przelewalo mi sie .... maly malo zjadl przed snem
teraz ledwo na oczy patrze...............
ratunku, zmeczona jestem, nawet nie mam sily czytac co u was :-(

Larvunia bidulko:-( trzymam kciuki za Ciebie...wszystko się unormuje zobaczysz:-) buziak dla Marcelka:-)

Witam!

U mnie Adas powoli wraca do normy tzn zaczyna jesc, choc jest jeszcze troche markotny ale wczoraj pozwolil mi umyc dwa okna:-) wiec nie jest zle:-)

Na nogach dzis od 6 bo moje pociechy o 5 rozpoczeły dzien ale był jeszcze tata wiec on sie zajmował a potem jak juz poszedł to trzeba było wstac

Kunda my też od 6.15 codziennie na nogach:-) zdrówka dla was wszystkich:-)

Dzień dobry!!!

A ja chora z temperaturą się obudziłam i zawalonym gardłem oj już nie pamię tam kiedy byłam, chora:no:

Piękne słoneczko mamy a zapowiadali deszcz oby dalej nam świeciło

ZDRÓÓÓÓÓFFFFKKKKAAA

hej ja sie witam tak szybko i ide jeść śniadanie

Jestem choraaaaa :( kurde i mnie też złapała choroba :( nos za pchany po same czoło masakra . mam nadzieje że Kacper się nie zarazi bo w czwartek mamy szczepienie ...:-:)-:)-(

ZDROOOFFKKA kurcze ale was wzieło...

Dziewczyny mam pytanie czy Wasze maluchy miały wszystkie USG bioderek i dostały skierowanie do ortopedy??

ja byłam na USG prywatnie:-) i wszystko ok:-)

Wczoraj widzialam sie z moja Dyrektorka i chcialaby zebym wrocila juz do pracy:no:
powiedzcie dziewczyny do kiedy chcecie siedziec w domu z waszymi szkrabami?????
Ide nakarmic Musia i zmykam troche na spacerek jego dotlenic i pozbywac sie moich kilogramow;-)

POZDRAWIAM WAS
KARINA

Karina ja idę na bezpłatny wychowawczy i będę sobie dalej pracować:-) albo bede wystawiała faktury albo na umowe zlecenie jeszcze się zobaczy:-)

Boszzz Ladina ....to wiesz o co chodzi....
ja nie chce tesciowej i wychodzi na to ze bede musiala ja o tym poinformowac....ale w rodzinie beda jaja :-( potem kazdemu bede musiala tlumaczyc....
nabawie sie zaraz wrzodow zoladka.....ja jej nie chce bo nawet naczynia po niej musialam poprawiac jak umyla,sztucce brudne,az mowilam Karolowi czy z takich nie domytych jadl...czy teraz ona tak zmywa :szok:
Hanie nosila mimo moich prosb by tego nie robila...ona pojechala a my 2 dni mielismy wrzeszczace dziecko bo nie nosilismy by mala oduczyc:wściekła/y:
ja nie chce jej,bo by mi sie wtracala do wychowania dzieci,pozatym dwie gosposie na jednym podworku to nie dla mnie

jestem gotowa co miesiac jej pieniadze wysylac ino by nie przyjezdzala tu!!
pozatym ona ma 48 lat wiec do emerytury brakuje jej conajmniej 7 lat!!
a K.obiecal jej zlote gory!! ze bedziemy zus jej placic (800zl),do tego pensja,a ze bedzie trzeba wynajac wieksze mieszkanie to next koszt....same koszty!!!!!!
wole dziecko podrzucac do opiekunki !! wydac tyle samo a nawet ciut wiecej niz miec tesciowa!!!!

oszaleje........:-(

Lilka masakra współczuje strasznie..ja bym się w życiu nie zgodziła mieszkać z teściową...ona też miała pomysł żebyśmy na pół wybudowali dom!! szybko jej to z głowy wybiłam:-) wprost powiedziałam ze wolę ja odwiedzać często ale mieszkanie ze sobbą na codzien nie jest możliwe:-)

PRZEPRASZAM ZA SPÓŹNIONE ALE SZCZERE ŻYCZENIA DLA 4-MIESIĘCZNEJ HANI:-) i MARCELKA:-) a także MACIUSIA

wielki buziak:-)

lilka ... wspolczuje
women .... pisz co sie stalo

ja ide jutro na szczepienie pierwsze 6w1 .....jak wasze dzieci reagowaly na te szczepionki ?

Ja miałam narazie jedno i było ok ale Aluśka i chyba Bira miały jakieś problemy z dziewczynami po szczepieniu

Lilka
doskonale wiem o co chodzi:tak:
Ostatni pobyt mojej matki u nas skonczyl sie awantura i nie odzywalysmy sie ponad rok;-) Siedziala u nas ponad mmiesiac ( kupila se bilet otwarty), no i oczywiscie poszlo o glupoty... Tez mnie oslabiala myciem niedokladnym naczyn, tym bardziej , ze mamy zmywarke:wściekła/y:, nie mogla zrozumiec, ze zmywarka o niebo lepiej umyje gary :wściekła/y: Tez nosila Viki non-stop, pozniej dziecko reagowalo placzem na widok tatusia, bo babcia nie wypuszczala jej z rak i nikomu nie dala sie dotknac:wściekła/y: A wybuchlam gdy poraz tysieczny dawala malej herbate poslodzona cukrem, taka Milupy co jest slodzona glukoza...no i sie skonczylo:-p Bilet zabukowany, mamusia na dworzec i papapa;-)

Ladina ale ostra jesteś ale to dobrze.Ja też się wyprowadziłam 1,5 roku temu od rodziców chociaż mieliśmy osobne piętro niby fajnie bo starsi moi są super ale lepiej dalej być (5,5 km ale zawsze coś)

Sabinko no nareszcie dzięki za ZDrófffko

no i ciocia-gapa też ze mnie

sto lat Maciusiu

lilka ... wspolczuje
women .... pisz co sie stalo

ja ide jutro na szczepienie pierwsze 6w1 .....jak wasze dzieci reagowaly na te szczepionki ?

Mirka mój po 6w1 spał cały dzień:-)
potem 2 dni był marudny:-)

nast. szczepienie 5w1 - nic go nie ruszyło...
i dziś też 5w1 - narazie ok...ale zobaczymy....

BEatko nie ma za co:-) zdrowiej zdrowiej szybciutko bo jejku;-)

dziewczyny spokoj :-p

lilka w cionzy jestes :cool2:
bedzie dobrze

woman pisz co z malym

bylam z mlodym u lekarza bo ma takie gluty w nosie ze biedul jak w nocy zaczal kaslac to skonczylo sie rzyganikiem :dry:

zadnego zapalenia na razie niet
dostal syropy i bedziemy ogladac co i jak

z innej beczki to u moich sasiadow dzisiaj najpierw po ogrodku chodzila policja ( stwierdzilam ze pewnie jakiegos trupa odkopali hehe) a potem przyjechaly dwa samochody z saperami :cool2:
mieli w ogrodku niewypal jeszcze jakis z czasow wojny
a ze akurat w miejscu gdzie mieszkamy byl tkz front w czasie powstania to pelno tu takich gadzetow :-p

snc12430vr9.jpg

snc12434nk7.jpg

dziewczyny spokoj :-p

lilka w cionzy jestes :cool2:
bedzie dobrze

woman pisz co z malym

bylam z mlodym u lekarza bo ma takie gluty w nosie ze biedul jak w nocy zaczal kaslac to skonczylo sie rzyganikiem :dry:

zadnego zapalenia na razie niet
dostal syropy i bedziemy ogladac co i jak

z innej beczki to u moich sasiadow dzisiaj najpierw po ogrodku chodzila policja ( stwierdzilam ze pewnie jakiegos trupa odkopali hehe) a potem przyjechaly dwa samochody z saperami :cool2:
mieli w ogrodku niewypal jeszcze jakis z czasow wojny
a ze akurat w miejscu gdzie mieszkamy byl tkz front w czasie powstania to pelno tu takich gadzetow :-p

snc12430vr9.jpg

snc12434nk7.jpg

Wow Sugar to u was też akcje jak z kryminału:-D

reklama
a wiec pisze maly spi wiec spokoj
wczoraj wieczorem maly znowu zarzygał mi poł łozka i akurat po antybiotyku
dzis rano to samo dostal antybiotyk i zaraz potem jakies 30 min zrzygal sie znowu okrutnie,przy tym sie zajebiscie dusi ze ja dostaje za kazdym razem zawału serca czy złapie oddech.
Po czym zadzwonilam do przychodni i szpitala,i kazali przyjsc
poszlam i nie ma jak narazie oznak odwodnienia i nie kazali odstawic antybiotyku
pozwolili dawac marchewke z zmieniakiem skoro nie chce mleka pic
i chrupki kukurydziane ale maly ich nie chce jesc.
mleko kazal strzykawka podawac jesli nie chce pic
dostale nowe krople do nosa bo nasivin juz dostaje 5 dzien

a co do rad lekarskich to kazali siedziec w domu niegdzie nie wychodzic wiec dzis poszlismy na 3 godzinny spacer hehhe,maly nie ma temp i czuje sie wmiare wiec zaryzykowalam
wzielam to na chlopski rozum ze jak ja jestem chora i sie zamkne w domu i poloze do wyra to czuje sie jeszcze bardziej chora wiec wizielam malego i czuj sie super nie plakal spal sobie caly czas.wrocil i zjadł 40ml mleka ale dobre i to.

no to na tyle

Sugar niezłe zdjecia jak z filmu
nie boisz sie ze cos tam pieprznie jakis niewypał
p.tak wogole to sliczna okolica widze

Do góry