reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

Beatko wspolczuje.Wogole jest mi zle jak nasze maluchy choruja.One takie niewinne.

Misiu ehh wiem czasami co czujesz :-D
Tylko,ze ja nie pracuje a ty masz jeszcze gabinet.
Ja tez sie czasami wydre na Antka,ale to bardziej z tego powodu,ze on czesto gluchego udaje :-D:-D

My juz po obiadku.Mateuszek spi.

Ja mam Urbana DeTour i tam nie ma gondolki tylko fotelik samochodowy.A ze mlodemu juz nie wygodnie w foteliku to wozimy sie w spacerowce pod spiworem i dodatkowo folia przeciwdeszczowa.Jest rewelacyjna na wietrzne dni.

Choc ostatnio mialam nadzieje juz na nowy wozek.
Jak zrobilismy juz zakupy w supermarkecie to wlozylam Matta do samochodu a maz mial zlozyc wozek i wsadzic go do auta.
Podjechalismy pod dom,maz do bagaznika a wozka nie ma :szok:
Zapomnial go spakowac :-D:-D:-D:szok:
No ale niestety sie znalazl...ochrona go zabrala do depozytu...
Ale zmienie go latem na lepsza spacerowke :blink:

reklama
Ja niedawno wrocilam zmalym ze spacerku bylam dzisaj 3,5 godziny u mnie jest piekna wiosna i troche pozalatwialam sobie:-)
Powiedzcie mi dziewczyny odebralam swoje wyniki BHCG i mam cos takiego wynik 0,664 mIU/ml a norme mam okreslona 0.0-3.0
Jak to interpretowac??????

POZDRAWIAM
KARINA

Karina nie mam pojecia nie wiem wogole o co chodzi nie znam sie na badaniach medycynie nie kumam czaczy .......Moze wpisz w wyszukiwarkę

My już po obiadku i po spacerku :-)
Tym razem zupa pomidorowa wyszła bardzo smaczna na dworku też było fajnie bo słoneczko wyszło i zrobiło sie cieplutko :-)

Jolie mały ma wirusa wiec nie od spacerówki,zaraził sie od mojego siostrzeńca.
W spacerówce jest mu tak samo ciepło jak w gondoli,ma spiworki kocyki i osłone przeciw wiatru.

A wiec wczoraj było u malego pogotowie miał temp 38,4 mierzoną elektronicznym termomentrem ktory jak sie okazalo po zmierzeniu normalnym rteciowym okłamywał o 0.5 stopnia.
Przelewał mi sie przez rence i wygladal okropnie lzy same mu lecialy lecz nie plakal nie chce nawet tego opisywac.
Przyjechalo pogotowie,bardzo symaptyczna pani dr i zbadala go i przepisala mi antybiotyk i czopki na zbicie temp.
Kazala obnizyc temp w mieszkaniu,robic chlodne kapiele duzo wietrzyc mieszkanie i malego bardzo lekko ubrac
Tak wlasnie zrobilam i zaraz u malego widac bylo poprawe
bardzo duzo spal i odpoczywal ,nawet jak lezal sobie to nie protestowal bo nie mial sily.
wieczorem o 22 dalam mu antybiotyk pozniej nakarmilam i o godz 00 wyrzygal wszystko ale takim strumieniem ze jak dorosly czlowiek wszystko bylo zafajdane a maly przerazony.
No nic umylam go przebralam i usnął
W nocy spal raczej spokojnie tyle ze babole mu przeszkadzaly mimo sciagania jest ich pelno.
Dzis rano juz wydaje mi sie ze jest lepiej,nie jest juz taki rozpalony i krzyczy sobie gada i sie usmiecha do mnie,tyle ze ten kaszel jest straszny bo zawsze powoduje u niego odruch wymiotny.
Antybiotyk dostal na 7 dni,zadnych spacerow i przeciągow i powinno przejsc
No to chyba na tyle...
!
Women super że u Dorianka jest już poprawa :tak: Antybiotyk na pewno mu pomoże i szybko wyzdrowieje :tak:

Ale jaja anineczka
jak tak bardzo chcesz sie pozbyc to sprzedaj i za kase kupisz nowy.
A czemu chesz go zmienic,fajny ten wozek jest.
Chcialabym go zmienic bo juz mi sie nie podoba...w sumie to kolor nigdy mi sie nie podobal bo jest czarny (wybor meza) a pozatym mam go juz 3 lata prawie i juz mi sie oklepal :dry:
A niewiem czy ktos go bedzie chcial kupic,choc jest w b.dobrym stanie to juz stary model.
Nawet nie mam zdjecia w kompie...
Ale to identyczny jest z tym na foto,tylko,ze czarny z czerwonymi dodatkami:
7010_1.JPG

Aluska: tak, ja tez jestem z 86r :) fajnie:) Jak sie czujesz w roli mlodej mamy?
migotek :-):-):-):-) czuję się świetnie w roli mamy chociaż czasem dopada mnie przygnębienie gdy Amanda strasznie płace i nie potrafię jej pomóc i mam dość ale ten stan na szczęście szybko mija:tak: Życie jest piękniejsze dzięki Amandzi :-D:-D A jak Ty się czujesz ?

Dzień Dobry w ten słoneczny poranek!!!

A u nas powrót do normalności Michała zaprowadziłam do przedszkola i tylko z Olą jestem więć luzik.No i lekarza wskoczymy chociaż jest już lepiej ale kaszel mnie niepokoi tym bardziej że podobno jest jakieś wirusowe zapalenie dróg oddechowych.
Beata dużo zdróweczka życzę Oleńce :tak::tak::tak:

Witam Mamy
u mnie na weekend byli moi rodzice - było superr :tak:

Kacper dopiero zasnął ...a noc była beznadziejna :( . Kacperek usnął o 21 ale....... obudził się o 22:30 a potem budził się nawet nie wiem ile razy ale na pewno minimum 5 achhhh i prawie w ogóle nie spałam bo jak on nie spał to był przy cycku mam nadzieje że teraz choć godzinkę pośpi ...
Pusia współczuję nieprzespanej nocki:-(

Złapało mnie coś w szyję ,jakieś lumbago czy cos w tym stylu
Macie jakies sposoby zeby szybko sie tego pozbyć?
Natrzyj sobie maścią kamforową np. albo seteczka doustnie po tym wszystkim:-D

Ja niedawno wrocilam zmalym ze spacerku bylam dzisaj 3,5 godziny u mnie jest piekna wiosna i troche pozalatwialam sobie:-)
Powiedzcie mi dziewczyny odebralam swoje wyniki BHCG i mam cos takiego wynik 0,664 mIU/ml a norme mam okreslona 0.0-3.0
Jak to interpretowac??????

Karina ta wartość mieści się w granicach wartości normalnych.tzn. nie jesteś w ciąży (bądź jest to tak wczesna ciąża że Bhcg jest nieznacznie podwyższone), nie masz zmian nowotworowych tzw.kosmówczaka.
Chyba jest ok, ale interpretacja wyników i badanie lekarskie to potwierdzi

POZDRAWIAM
KARINA

Misia witaj!!! ciężko 2 urwisów mieć i pracę ale z doświadczenia wiem że im więcej zajęć tym lepiej człowiek się organizuje powodzenia
Ja też błagam o powrót do pracy:-(

Chcialabym go zmienic bo juz mi sie nie podoba...w sumie to kolor nigdy mi sie nie podobal bo jest czarny (wybor meza) a pozatym mam go juz 3 lata prawie i juz mi sie oklepal :dry:
A niewiem czy ktos go bedzie chcial kupic,choc jest w b.dobrym stanie to juz stary model.
Nawet nie mam zdjecia w kompie...
Ale to identyczny jest z tym na foto,tylko,ze czarny z czerwonymi dodatkami:
7010_1.JPG
Anineczko ja też tak mam wydaje mi się że przemyślałam jaki wózek chcę mieć a teraz okazuje się że jednak stary jest dużo bardziej funkcjonalny i lepszy od nowego-ja tylko nie mówię o tym mężowi bo by mnie chyba zabił tyle kasy poszło.Identycznie było z kołyską którą kupiłam a Ola i tak śpi w łóżeczku Michałowym,.Czasami łapię się na takich wpadkach:baffled:Stara a głupia:tak:

Beata dużo zdróweczka życzę Oleńce :tak::tak::tak:

Aluśka dzięki Twojej Amandzie również bo też macie z tego co doczytałam jakieś problemy?

reklama
Do góry