reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

Migotek pod kazda wypowiedzią masz Cytuj , + ,odp
Jesli chcesz zacytowac jedna wypowiedz nacisnij cytuj,a jak wiecej to plusikiem dodajesz i na koniec cytuj.Powodzenia

reklama
Kolejna rzecz ja gondolki narazie nie sciagam jak maly miesci sie jeszcze bede jezdzic nia.Mam tez wozek uniwersalny i jest on dobry ale ma jeden minus waga 19 kg z gondolka a ja mieszkam na 3 pietrze.

Karina
to faktycznie troche wazy ten Twoj wozek, moj ma 10 kg.

Witam po kolejnej nieprzespanej nocce. Zaczynam powoli wymiękać. Inga jest niemożliwa... co się stało z moim fajnym, grzecznym dzieckiem:confused: Mało tego przestaje mi jeść, zawsze były z tym problemy, ale traz to jakieś nieporozumienie:baffled: .

bira moze znow ma bakterie w moczu? :-(
choc mam nadzieje ze nie, ale moze przejdz sie z nia dla pewnosci do lekarza.

Oswieccie mnie jak cytowac kilka wypowiedzi i odpowiadac (bo jak chcialam dodac drugi cytat, to mi sie wszystko skasowalo). Eh....

Troche to skomplkowane :)

jak chcesz zacytowac pare odpowiedzi na raz to ten post ktory chcesz zacytowac nacisnij + znajdziesz na dole posta, powinien Ci sie zaswiecic na czerwono a potem naciskach odpowiedz.

women super ze z Doriankiem juz jest lepiej :tak: kciki mam nadal zacisniete aby bylo coraz lepiej. Super z Ciebie mamuska, Dorianek ma wielkie szczescie. :-)

a my siedzimy w domu bo taka wichura za oknem ze cos okropnego, zaraz mnie szkal trafi bo weekend prawie caly wysiedzialam w domu - bylam tylko na krotkim spacerze i dzis tez nie moge wyjsc :no: nosi mnie

Wisienka mnie tez nosi tym bardziej ze u nas jest piekna pogoda normalnie wiosna
zero wiatru 15 stopni sloneczko ochhhh
ide sie ogarnąć i cosik do jedzenia zrobic

Witam po kolejnej nieprzespanej nocce. Zaczynam powoli wymiękać. Inga jest niemożliwa... co się stało z moim fajnym, grzecznym dzieckiem:confused: Mało tego przestaje mi jeść, zawsze były z tym problemy, ale traz to jakieś nieporozumienie:baffled: wczoraj zjada o 13 słoiczek marchewki z jabłkiem a następny jej posiłek był przed 23:szok::baffled: Zjadła 100 mleka z kaszką i poszła spać. Po godzini obudziła sie i zjadła z 10:wściekła/y: i tak co chwila.... Jesssu juz nie mam siły. Rano cos tam jej sięudało wcisnąć i i tak za chwilkę to zwymiotowała:no: Pić też za bardzo nie chce:no: co ja mam z nią robić?

Women, jak Dorianek?
Aluśka, wspołczuje nocki.
Beata, super, ze u Was już ok:-)

Co do wózka, ja też mam wielofunkcyjny. Gondolka jest spora, wiec Inga jeszcze ma sporo miejsca. Nie będę na razie kupować niczego innego, bo ten wózek spełnia w zasadzie wszystkie moje oczekiwania... mógłby byc tylko ciut mniejszy i lżejszy. W wakacje może kupię parasolkę, ale to tylko awaryjnie na jakieś wyjazdy.

Bira a może Wisienka ma rację może Inga ma znowu zakażenie dróg moczowych
co do jedzenia to mamy identycznie już wymiękam o 5 rano zjadła 120 ml i teraz o 13 też zero picia zaraz zaczyna płakać

Jolie mały ma wirusa wiec nie od spacerówki,zaraził sie od mojego siostrzeńca.
W spacerówce jest mu tak samo ciepło jak w gondoli,ma spiworki kocyki i osłone przeciw wiatru.

No dokładnie Karina strasznie zal mi bylo malego,nie chce juz wiecej przez to przechodzić.

Dzieki Beatko niżej wszystko napisze

Dziekuje Wisienko

Laruniu również dziekuje ze sie martwisz

A wiec wczoraj było u malego pogotowie miał temp 38,4 mierzoną elektronicznym termomentrem ktory jak sie okazalo po zmierzeniu normalnym rteciowym okłamywał o 0.5 stopnia.
Przelewał mi sie przez rence i wygladal okropnie lzy same mu lecialy lecz nie plakal nie chce nawet tego opisywac.
Przyjechalo pogotowie,bardzo symaptyczna pani dr i zbadala go i przepisala mi antybiotyk i czopki na zbicie temp.
Kazala obnizyc temp w mieszkaniu,robic chlodne kapiele duzo wietrzyc mieszkanie i malego bardzo lekko ubrac
Tak wlasnie zrobilam i zaraz u malego widac bylo poprawe
bardzo duzo spal i odpoczywal ,nawet jak lezal sobie to nie protestowal bo nie mial sily.
wieczorem o 22 dalam mu antybiotyk pozniej nakarmilam i o godz 00 wyrzygal wszystko ale takim strumieniem ze jak dorosly czlowiek wszystko bylo zafajdane a maly przerazony.
No nic umylam go przebralam i usnął
W nocy spal raczej spokojnie tyle ze babole mu przeszkadzaly mimo sciagania jest ich pelno.
Dzis rano juz wydaje mi sie ze jest lepiej,nie jest juz taki rozpalony i krzyczy sobie gada i sie usmiecha do mnie,tyle ze ten kaszel jest straszny bo zawsze powoduje u niego odruch wymiotny.
Antybiotyk dostal na 7 dni,zadnych spacerow i przeciągow i powinno przejsc
No to chyba na tyle...

A co do spacerówki to ja za bardzo nie mialam wyboru
Moj maly mierzy 74cm do tego ubranie i nie miescil sie w gondoli a wozek mam X-ladera wiec jezdzi sobie w spacerówce i nie sadze ze jest za wczesnie.!

Women jeju już się martwiłam tą ciszą całe szczęście że jest lekka poprawa oklepuj Doriana solidnie przy takim kaszlu.Już po antybiotyku z każdym dniem ędzie lepiej:tak:Co do spacerówki to ja też mam śpiwór zresztą jest coraz cieplej tylko coś ta moja kiepsko się rozkłada do leżącego a tam podkusiło mnie na nowy wózek i mam gó...o:wściekła/y:

Witam

U nas na weekend byli znajomi.W sobote odwiedzilismy Zoo i bylo fajnie.
Policjanci juz nas opuscili,a szkoda bo przez te 3 dni i nocy przyzwyczailam sie do nich :sorry2:
Wczoraj bylo kolejne zabojstwo w innej czesci Dublina.Tak wiec musze sie chyba przyzwyczaic i nie ogladac wiadomosci albo wyemigrowac na ksiezyc....:baffled:

Women czekalam na wiadomosci co z Doriankiem.
Ucaluj bidulka w czoleczko od ciotki.:tak:

U nas tez nocka do bani,bo wiatrzycho wialo strasznie a w dodatku starszakowi wychodza ostatnie piatki to jeczal co chwile w swoim lozku.Az w koncu wzielam go do siebie.Matt sie obudzil o 3:30 na jedzonko.Tak wiec operowalam na dwa fronty :sorry2:
Milego poniedzialku :cool2:
Wow Anineczko wy to tam macie kryminał:-D

Hejka wszystkim!

Kurde, nie obczailam jeszcze "cytowania" wypowiedzi, wiec odpowiadam normalnie:

Mirka: masz racje, Migotka jak najbardziej z Doliny Muminkow pochodzi :) Tak sie jakos przyzwyczailam do tej ksywy, ze bez niej ani rusz :)

Women: mieszkamy "jeszcze" z tata, bo na jesieni wracamy do Pl, a mezu zostaje tu w pracy :)

Aluska: tak, ja tez jestem z 86r :) fajnie:) Jak sie czujesz w roli mlodej mamy?

Beata: dziekuje za pochwale mojego Miska :)

Oswieccie mnie jak cytowac kilka wypowiedzi i odpowiadac (bo jak chcialam dodac drugi cytat, to mi sie wszystko skasowalo). Eh....

Troche to skomplkowane :)
Wprawisz się Migotka:tak:

Karina to faktycznie troche wazy ten Twoj wozek, moj ma 10 kg.

bira moze znow ma bakterie w moczu? :-(
choc mam nadzieje ze nie, ale moze przejdz sie z nia dla pewnosci do lekarza.

jak chcesz zacytowac pare odpowiedzi na raz to ten post ktory chcesz zacytowac nacisnij + znajdziesz na dole posta, powinien Ci sie zaswiecic na czerwono a potem naciskach odpowiedz.

women super ze z Doriankiem juz jest lepiej :tak: kciki mam nadal zacisniete aby bylo coraz lepiej. Super z Ciebie mamuska, Dorianek ma wielkie szczescie. :-)

a my siedzimy w domu bo taka wichura za oknem ze cos okropnego, zaraz mnie szkal trafi bo weekend prawie caly wysiedzialam w domu - bylam tylko na krotkim spacerze i dzis tez nie moge wyjsc :no: nosi mnie

Wisienka tylko do nas nie posyłaj tej pogody bo u nas ma już być wiosna:-D:-D:-D

A ja dzisiaj po wizycie u lekarza Ola ma zmiany w oskrzelach inhalacje mószę jej robić ze 2 razy dziennie co by jej rozszerzyć drogi oddechowe, oklepywać, smarować sterydami zaraz jadę do swojej pracy jaką maść jej ukręcić coby trochę tę skórę wyleczyć i to też wirus Women oczywiście dziecka mojej szwagierki:wściekła/y:

Witam po kolejnej nieprzespanej nocce. Zaczynam powoli wymiękać. Inga jest niemożliwa... co się stało z moim fajnym, grzecznym dzieckiem:confused: Mało tego przestaje mi jeść, zawsze były z tym problemy, ale traz to jakieś nieporozumienie:baffled: wczoraj zjada o 13 słoiczek marchewki z jabłkiem a następny jej posiłek był przed 23:szok::baffled: Zjadła 100 mleka z kaszką i poszła spać. Po godzini obudziła sie i zjadła z 10:wściekła/y: i tak co chwila.... Jesssu juz nie mam siły. Rano cos tam jej sięudało wcisnąć i i tak za chwilkę to zwymiotowała:no: Pić też za bardzo nie chce:no: co ja mam z nią robić?

Co do wózka, ja też mam wielofunkcyjny. Gondolka jest spora, wiec Inga jeszcze ma sporo miejsca. Nie będę na razie kupować niczego innego, bo ten wózek spełnia w zasadzie wszystkie moje oczekiwania... mógłby byc tylko ciut mniejszy i lżejszy. W wakacje może kupię parasolkę, ale to tylko awaryjnie na jakieś wyjazdy.

Ja też mam wózek wielofunkcyjny. Waży też coś 19-20 kg. Ale chciałam taki wielofunkcyjny, żeby kasy potem nie wydawać na spacerówkę.
Mam taki zwykły czterokołowy z Tako :tak:
a co Ingusi to może skocz do lekarza żeby się czasem nie odwodniła. Może on coś poradzi. No niewiem...:-(

Women super, że z Doriankiem już troszkę lepiej. Jeszcze kilka dni i chłop wyzdrowieje i będzie szalał na całego:tak:

Cześć laski!

Wpadam szybko i piszę co u nas.
Wiku i Igor to dwa żywiołowe chłopaki którzy wykańczają swoją matkę 24h na dobę, 7 dni w tygodniu. Nieraz się wydarłam na WIka bo już mi nerwy puszczają. Igor ostatnio dużo płacze, ja się tylko wk...iam, bo nie wiem o co mu chodzi i oprócz tego pracuję w gabinecie. Gabinet idzie super! Podjęłam decyzję, ponownie szukam niani.

mam zgryzotę ale to na zamkniętym... :zawstydzona/y:

spróbuję wieczorkiem wrzucić jakieś foteczki.

buziaki!

Beata no to pięknie ! Widzę ze u Ciebie też poszło po rodzinie tak jak u mnie.
Wściec sie mozna cholera,bo człowiek dba chucha dmucha a tu wpadnie ci siostrzeniec i bach mały od razu chory.
Misia nareszcie,no nikt nie mówił ze bedzie łatwo ale ciesze sie ze dajesz radę.
Trzymaj sie ciepło i ucałuj maluchy.
Mirka zdecydowanie lepiej jak wiem co mu jest i mam jakies pole do popisu jesli chodzi i pomoc Doriankowi.

Co do wozka to tez mam wielofunkcyjny X-landera XA ale tez jest diabeł cieżki ale za to bardzo zwrotny i doskonale sie go prowadzi,ma pełno kieszonek skrytek i wygodny bardzo dla dziecka.
Ogolnie super wozek tyle ze moglby mniej wazyc

Ja sie ogarnelam troszke nie za duzo bo i tak siedze w domu hee
zjadlam zupe w proszku amino a to dobre hehe

Malutki spi,zjadł 90ml bardzo gestej kaszki popil troszke herbatką

ja tez mam wielofunkcyjny quinny freestyler 3 kolowy , gondola ma 74cm maly jeszcze spokojne sie miesci .... mysle ze problem na pewno pojawi sie popierwsze jak urosnie no i jak zacznie siadac wtedy bedzie koniec z gondolka

reklama
Do góry