reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

hej mamuski ja tak szybko bo sie pakujemy, nie odpisze kazdej po kolei wybaczcie:zawstydzona/y: u nas tez wichura za kilka godzin podobno bedzie:baffled:a my jutro mamy jechac do Bartoszyc:dry: jestem pelna obaw jak ja sobie tam dam rade, mala bedzie tam codziennie rehabilitowana , a ja dwa razy w tygodniu z trudem wytrzymuje jej placz:-(tam mi chyba serce peknie:-:)-:)-(nie wyrobie normalnie:-(odezwe sie jak wroce, czasem poprosze meza zeby napisal co u nas. trzymajcie kciuki I NIE ZAPOMINAJCIE O MNIE:-(;-)

Kathhe trzymaj się dzielnie to wszystko przecież dla Marysi :tak:

... wiec brzuch juz nie dal rady... ale co tam rozstepy, najwazniejsze, ze mam cudownego synka...:-):tak::-)

U mnie też pojawiły się rozstępy ale nie na brzuchu a na pośladkach i biodrach i to takie czerwone pręgi że :szok::szok::szok: smaruję je kremem ale jeszcze nie widać efektów :no:
Anulka święte słowa :tak:co tam rozstępy jak mamy wspaniałe dzieci i one powinny być dla nas najważniejsze:-) a nie przejmowanie się błahostkami jakimi są te czerwone kreseczki :tak:
Beata trzymam kciuki za Twoje maluchy aby im zdrówko dopisywało :tak:;-)
Wisienka powodzenia jutro na szczepieniu :tak:

reklama
Dzisiaj pierwszy raz przychodzi do mnie pomoc do sprzatania, paralam caly weekend, niech teraz ta babka mi to wyprasuje;-)
Wczoraj z B wypilismy po podwojnej kawie i... polozylismy sie spac:-D, wiecie, ze od razu zasnelismy:szok::szok: Kurde chyba naprawde jestesmy juz niezle wykonczeni;-)

Jagoda
nie wiem co Ci poradzic, zeby mala spala w dzien, na pocieszenie powiem, ze u takich maluchow czesto sie wszystko zmienia:tak: Moja starsza cora do tej pory spi 3 godziny w dzien, bez tej drzemki chyba bym zwariowala. Ja klade najpierw maluchy spac tak ok 13, najczesciej w wozku na tarasie (wczoraj w ten wiatr spali jak male niedzwiedzie;)) a pozniej Viki i cala tojka spi tak do 16.
Najlepiej jakbys sprobowala ja regularnie o tej samej godzinie usypiac, moze zaplapie?

dzień dobry:-)

nie ma mnie ostatnio i nie mam kiedy nadrabiac:-) bo meżus ma jeszcze dzis wolne to załatwiamy sprawy, PIT-y trzeba złożyć w końcu itp itd..i biegamy wymiennie:-)

Mój Kacperek też ma regularne pory spania:-)
a jak idziemy na spacer to ile byśmy nie byli czy godz czy 3 to zawsze prześpi:-)

Kathe powodzeniai na rehabilitacji:-) i czekamy na relacje mężusia:-)

Larvunia udanego pierwszego dnia w pracy:-)

Ladinka i bardzo dobrze:-) ja też znów mam wielka ilość prasowania:-( buuuu

Bira genialne Lubelskie Full:-D:-D:-D

Beatko przy dwojce dzieci łatwiej o chorobe-jedno zaraża sie od drugiego:baffled::sorry2:Ale na pewno będzie jutro wszystko ok:tak:Trzymam kciuki:-)

A właśsnie jak długo i ile razy wasze dzieci śpia w ciągu dnia? Beata napisała że zwykle 3 godz. U mnie nigdy jeszcze Banka w ciągu dnia 3 godz nie spała. Jak prześpi w sumie dwie to jest cud. A ostatnio śpi 2 razy po pół godz. Jest po południu już strasznie marudna ale nie moze zasnąć. Nawet na spacerze nie spi dłużej niz godzinę. Ma tak czujny sen w dzień ze każdy szmer ja budzi. W nocy za to nadrabia i śpi od 19 do 9 rano z dwoma karmieniami przez sen. Nie wiem czy to normalne zeby dziecko miało aż tak długie przerwy w dzień bez spania (5godz)? I widze po niej ze jest śpiąca, zmęczona i przez to marudna ale nie umiem i nie wiem co mam robić zeby spała w dzień:baffled:

Inga wstaje ok. 6-7:baffled: i kładę ją spać ok. 9, później w okoicy 11 wychodzimy na pierwszy spacer i zazwyczaj po pół godzince zasypia, a czasami od razu. Następny spacer ok. 14-15 i na nim też śpi. Ma jeszcze jedną drzemkę w okolicy 17 i po 19 już śpi. Drzemki "domowe" w ciągu dnia trwają max pół godzinki.

Beata zycze zdrowka dla maluchow, oby sie nie rozchorowaly. My tez mamy jutro szczepienie :-)
mnie glowa boli jak cholera :baffled: wzielam tabletki ale nie pomagaja

U nas szczepienie jutro. O le nie będzie już bakterii w siuśkach, ale dzisiaj am iśc do kontroli.

Współczuję bólu głowy. Najleiej się położyć zdrzemnąć, ale przy takim maluchu troche ciężko;-)

Ps.Kto dziś stoi na straży bo ja zaraz mykam spac,kiepsko sie dzis czuje i maly tez dziwny caly dzien sie do mnie kleił był taki lejący i dziwnie spokojny,mam nadzieje ze nie bierze nas jakies choróbsko.
Poza tym kiedy sie skonczą te pieprzone wiatry ze bedzie mozna normalnie wyjsc z dzieckiem na dłuższy spacer,bo juz chyba z 1,5 tyg nie bylismy na dobrym spacerku.

Oby wszystko było ok i tylko dzień ciut słabszy. Trzymam kciuki za Wasze zdrówko:-)

reklama
Do góry