reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

Wszystkiego najlepszego dla
Ingusi, Oskarka i Mateuszka z okazji skończenia 4 miesiąca :-D
1645qp0.gif

reklama
A my też już w domciu jednak jak Ola nie śpi tych swoich 3 godzinek w domku albo na spacerku to nie jest dobrze.Teraz jest taka marudna że na zmianę ją nosimy i nie może zasnąć.
Mam nadzięję że jej marudzenie nie zapowiada choroby bo jutro mamy szczepienie i tak opóźnione już a Michał miał stan podgorączkowy wczoraj.No zobaczymy jak to będzie.
Larvuniu no to powodzonka jutro w pracy(skończył się już tobie urlop macierzyński? czy wracasz wcześniej?)
Wisienka fajnych ty masz tych teściów bo ja raczej nic od swoich nie dostaję
Bira ale za to twój teść masakra fajnie to napisałaś uśmiałam się jak bąk

Bira genialne Lubelskie Full:-D:-D:-D

Beatko przy dwojce dzieci łatwiej o chorobe-jedno zaraża sie od drugiego:baffled::sorry2:Ale na pewno będzie jutro wszystko ok:tak:Trzymam kciuki:-)

A właśsnie jak długo i ile razy wasze dzieci śpia w ciągu dnia? Beata napisała że zwykle 3 godz. U mnie nigdy jeszcze Banka w ciągu dnia 3 godz nie spała. Jak prześpi w sumie dwie to jest cud. A ostatnio śpi 2 razy po pół godz. Jest po południu już strasznie marudna ale nie moze zasnąć. Nawet na spacerze nie spi dłużej niz godzinę. Ma tak czujny sen w dzień ze każdy szmer ja budzi. W nocy za to nadrabia i śpi od 19 do 9 rano z dwoma karmieniami przez sen. Nie wiem czy to normalne zeby dziecko miało aż tak długie przerwy w dzień bez spania (5godz)? I widze po niej ze jest śpiąca, zmęczona i przez to marudna ale nie umiem i nie wiem co mam robić zeby spała w dzień:baffled:

Bira genialne Lubelskie Full:-D:-D:-D

Beatko przy dwojce dzieci łatwiej o chorobe-jedno zaraża sie od drugiego:baffled::sorry2:Ale na pewno będzie jutro wszystko ok:tak:Trzymam kciuki:-)

A właśsnie jak długo i ile razy wasze dzieci śpia w ciągu dnia? Beata napisała że zwykle 3 godz. U mnie nigdy jeszcze Banka w ciągu dnia 3 godz nie spała. Jak prześpi w sumie dwie to jest cud. A ostatnio śpi 2 razy po pół godz. Jest po południu już strasznie marudna ale nie moze zasnąć. Nawet na spacerze nie spi dłużej niz godzinę. Ma tak czujny sen w dzień ze każdy szmer ja budzi. W nocy za to nadrabia i śpi od 19 do 9 rano z dwoma karmieniami przez sen. Nie wiem czy to normalne zeby dziecko miało aż tak długie przerwy w dzień bez spania (5godz)? I widze po niej ze jest śpiąca, zmęczona i przez to marudna ale nie umiem i nie wiem co mam robić zeby spała w dzień:baffled:

U mnie to wygląda mnie więcej tak:
Wstajemy ok 7,30 potem mały idzie na drzemke o 9,00 i spi ok 1 do 1,5 godzinki.
Potem zabawa itp potem zasypia po jedzonku ok 12,30 i śpi tak do 15,00 potem znow zabawy itp i potem nastepna drzemka tak ok 17 do 18 lub 18,30.
no a potem to już o 20,00 kąpanko i jedzonko i spanie.
Mniej więcej codziennie wygląda to tak samo.

U mnie zaraz widze kiedy Piotruś jest śpiący bo zaczyna mruczeć;-)
I wtedy kładę go spać i generalnie zawsze po chwili zaśnie:tak:
Także u mnie odpukać nie ma problemu ze spaniem:sorry2:

Elbra to wychodzi jakieś 5 godz:szok:...jak ty to robisz? Jak Piotruś spi to ma idealną cisze, czy nie przeszkadzają mu noramalne domowe odgłosy?
Blanka zupełnie nie ma stałych godzin spania a wiem ze powinna. Raz chce jej sie spać o tej a na nast dzień o innej godz. A jak chce ją zmusić do spania o określonej godz to ta śmieje sie w najlepsze i za nic nie zaśnie...co za dziecko..

Beata zycze zdrowka dla maluchow, oby sie nie rozchorowaly. My tez mamy jutro szczepienie :-)

Elbra ja tez widze kiedy moj synus jest senny i chce spac, zazwyczaj robi sie marudny i przeciera oczka raczkami.

Jagoda moj sypia z 3 razy w dzien, zadne odglosy, halasy itd mu nie przeszkadzaja
tylko np. jak jestesmy na spacerze czy gdzies to sie budzi jak sie zatrzymam wozkiem, ale zaczynam znow jechac czy go pojac i dalej spi

mnie glowa boli jak cholera :baffled: wzielam tabletki ale nie pomagaja

Zobaczcie co dostałam od koleżanki.... normalnie mowę mi odjęło:szok::szok::baffled::confused:
YouTube - Lubelski Full

Bira juz to kiedyś widziałam
Niezły przebój no nie hehhe lałam ze śmiechu.

Pierwsze jajo zniósł drugie jajo zniósł trzecie jajo zniósł a potem zdechł oj co za pech hehehhehe :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

U mnie to wygląda mnie więcej tak:
Wstajemy ok 7,30 potem mały idzie na drzemke o 9,00 i spi ok 1 do 1,5 godzinki.
Potem zabawa itp potem zasypia po jedzonku ok 12,30 i śpi tak do 15,00 potem znow zabawy itp i potem nastepna drzemka tak ok 17 do 18 lub 18,30.
no a potem to już o 20,00 kąpanko i jedzonko i spanie.
Mniej więcej codziennie wygląda to tak samo.

U mnie zaraz widze kiedy Piotruś jest śpiący bo zaczyna mruczeć;-)
I wtedy kładę go spać i generalnie zawsze po chwili zaśnie:tak:
Także u mnie odpukać nie ma problemu ze spaniem:sorry2:

elbra u nas jest prawie identycznie
mam prawie taki sam tryb spania dzieciaczków :-)Też wiem kiedy jest senny,wtedy kłade go w lozeczku na boczku daje pieluszke przytulic,puszczam 1 raz pozytywkę i dziecko spi,tak sie ładnie nauczył.:happy2:

Beata zycze zdrowka dla maluchow, oby sie nie rozchorowaly.;-)
Wisienka 100 funtów nieźle co sobie kupisz?

reklama
Ps.Kto dziś stoi na straży bo ja zaraz mykam spac,kiepsko sie dzis czuje i maly tez dziwny caly dzien sie do mnie kleił był taki lejący i dziwnie spokojny,mam nadzieje ze nie bierze nas jakies choróbsko.
Poza tym kiedy sie skonczą te pieprzone wiatry ze bedzie mozna normalnie wyjsc z dzieckiem na dłuższy spacer,bo juz chyba z 1,5 tyg nie bylismy na dobrym spacerku.

Do góry