reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

aluska to super ze mala zdrowa:tak:

wisienka bez przesady:tak:mi lekarz nawet KAZAL raz w tygodniu szklanke odgazowanego piwa albo lampke czerwonego wina dla urozmaicenia diety:tak:nie zaszkodzi a pokarmu bedzie wiecej:tak: przeciez nie mowimy tu o calym piwie czy innym alkoholu. Nakarm malego , najlepiej wieczorem przed spaniem i zaraz jak go uspisz wypij sobie, zanim bedzie kolejne karmienie piwo juz sie rozlozy:-)

Lekarza który Karze pic alkohol to bym po prostu zwolniła i powiedziała mu żeby zmienił zawód. Ale to tylko moje zdanie

ladina i bylo potem cos malemu :confused:
a i jak mozesz to wejdz na TOP SECRET :-):-)

pusia ja wiem :zawstydzona/y: ale gorsze zlo jest jak matka pali.....tak mi sie wydaje.
zreszta sama nie wiem.....ale ciagnie mnie strasznie

Uważam że nie ma co rozgraniczać mniejsze czy większe zło. Żadna używka nie jest dobra dla kilko miesięcznego malucha

Co do picia alkoholu w ciąży to też oglądałam film w TV i to co widziałam co dzieje się z maluszkiem po jednym łyku alkoholu to po prostu szok. A mimo to kobiety piją i mimo to nadal są lekarze którzy proponuja alkohol :szok:

reklama
wiecie co... my tu tak o alkoholu a mi sie przypomnialo ze ogladam ostatnio program chyba TVP2 i tam mowili ze nawet lyczek alkoholu zle juz wplywa na dzidzie w brzusiu..., a my pamietam mowilysmy "pij jak masz ochote, mala lampeczka winka lub 1 piwko nie zaszkodzi" .... o zgrozo......
co do ciazy to jest udowodnione ze wszystko przenika przez lozysko dlatego alkohol jest zabroniony i pusia ja nie znam lekarza ktory pozwolil kobiecie w ciazy na lyk alkoholu:baffled:jestem zaskoczona ze tacy sa:sorry2:
a codo karmienia to wiesz.. to jest inaczej bo zanim to dojdzie do mleka to zdazy sie troche rozlozyc nie przenika w postaci niezmiennej jak w przypadku ciazy:tak:naprawde szkaleneczka piwa po karmieniu nie upije ci dziecka:-pzapytaj swojego lekarza:tak:ale tak poza tym to nikt nie moze cie zmusic do czegokolwiek, to ty jestes matka i wiesz najlepiej co szkodzi twojemu dziecku wiec nikogo nie sluchaj tylko siebie:tak:

co do ciazy to jest udowodnione ze wszystko przenika przez lozysko dlatego alkohol jest zabroniony i pusia ja nie znam lekarza ktory pozwolil kobiecie w ciazy na lyk alkoholu:baffled:jestem zaskoczona ze tacy sa:sorry2:
a codo karmienia to wiesz.. to jest inaczej bo zanim to dojdzie do mleka to zdazy sie troche rozlozyc nie przenika w postaci niezmiennej jak w przypadku ciazy:tak:naprawde szkaleneczka piwa po karmieniu nie upije ci dziecka:-pzapytaj swojego lekarza:tak:ale tak poza tym to nikt nie moze cie zmusic do czegokolwiek, to ty jestes matka i wiesz najlepiej co szkodzi twojemu dziecku wiec nikogo nie sluchaj tylko siebie:tak:

Może i alkohol nie przedostaje sie całkowicie w takiej postaci w jakiej napije sie mama dzidziusia ale po co w jakiej kol wiek postaci podawać niemowlakowi alkohol ??
Masz racje każdy decyduje za siebie i jak to zawsze bywa ile osób tyle opinii.:tak:

Lekarza który Karze pic alkohol to bym po prostu zwolniła i powiedziała mu żeby zmienił zawód. Ale to tylko moje zdanie

Uważam że nie ma co rozgraniczać mniejsze czy większe zło. Żadna używka nie jest dobra dla kilko miesięcznego malucha

Co do picia alkoholu w ciąży to też oglądałam film w TV i to co widziałam co dzieje się z maluszkiem po jednym łyku alkoholu to po prostu szok. A mimo to kobiety piją i mimo to nadal są lekarze którzy proponuja alkohol :szok:

kathe dobrze to napisalas :tak: nic dodac nic ujac. Wypilam pol butelki 330 i juz zdarzylam nakarmic i jak widze narazie jest wszystko ok :-)
a z ta laktacja mialas chyba racje bo go nakarmilam a cyce dalej mam jak balony

pusia jak piszesz kazdy ma swoje sumienie i kazdy odpowiada za swoje dziecko, jak sie obawiasz pic to nikt Cie nie zmusza, ja mysle ze od raz na miesiac z pol butelki 330 jest ok, zwlaszcza przy mojej masie ciala :zawstydzona/y::zawstydzona/y: :sorry2::sorry2: :cool2::cool2:
na poczatku sie obawialam ale dziwczyny pily i jest ok wiec ja tez zaryzykowlam i jest luzik.

wiecie co bardziej sie boje o jego oczko :szok: :-( kapalam sama malego i jak nalalam mu na glowke szampon na ciemieniuche to sporo z tego splynelo mu do oczka :szok: :szok: przeplukalam mu oczko woda i na poczatku mial strasznie czerwone, teraz wyglada ok, juz nie jest czerwone, ale wychodzi z niego taka dziwna jakby przezroczysta galareta i nie wiem co to, czy oczko samo sie oczyszcza czy co :confused::confused:
ja bym pojechala na dyzur to sprawdzic ale moj facet mowi ze jakby cos bylo z nim nie tak to by bylo zainfekowane i czerwone i juz sama nie wiem :sorry2::sorry2:
mam nadzieje ze nic mu nie jest :no: :no:

jeszcze tylko dodam że alkohol w mleku matki zostaje na 24 h (właśnie wyczytałam to na necie).
Ja nikomu nie zabraniam pić nic z tych rzeczy :).

wisienko co do oczka to wydaje mi sie że nic sie nie dzieje bo szampon nie może być jakiś szkodliwy bo przecież może się zdarzyć że coś do oczka wpadnie. Jutro na pewno będzie oki.:tak:

ja jak pusia alkoholowi mowie NIE :sorry2:
moze poprstu za duzo sie naczytalam i nasluchalam o tym :dry:

ale nudy w tym tv @#$%%%^^^&&&**!!!!

dobra ide spac kochane.
wy o alkoholu a ja............. :-(
dzis maly dal mi popalic..., mial meeeega kolki. Ale wiem dlaczego. Wczoraj zjadlam na obiad kotleta 2 razy doprawionego mocno (zapomnialam sie i dwa razy pieprz polecial) i zszamalam takiego choc wiedzialam ze malemu zaszkodzic moze. Dzis byly rezultaty mojej glupoty.... Od 16.00 do prawie 21.00 bylo darcie sie, prezenie i marudzenie.... az padl. Biedaczek... ehhh... trzeba malemu wymienic mame chyba na lepsza :-(

dobrej nocy :*

dobra ide spac kochane.
wy o alkoholu a ja............. :-(
dzis maly dal mi popalic..., mial meeeega kolki. Ale wiem dlaczego. Wczoraj zjadlam na obiad kotleta 2 razy doprawionego mocno (zapomnialam sie i dwa razy pieprz polecial) i zszamalam takiego choc wiedzialam ze malemu zaszkodzic moze. Dzis byly rezultaty mojej glupoty.... Od 16.00 do prawie 21.00 bylo darcie sie, prezenie i marudzenie.... az padl. Biedaczek... ehhh... trzeba malemu wymienic mame chyba na lepsza :-(

dobrej nocy :*

DOBRANOC

reklama
Do góry