reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

kathhe co namawiasz kolezanke do zlego co?!;-)
hmm... a mi mowil ktos kiedys ze po 3 dniach dzidzia nawet czuje to co jadlo sie, nawet jak to sie juz dawno strawi i wysiusia (wydali)......

hehe ale to nie jest zle w malych ilosciach:-)tak mowi lekarz:tak:

aluska my mialysmy USG przezciemiaczkowe, nic wielkiego, wyglada jak normalne USG-jezdza tym urzadzeniem po glowce dziecka, trwa chwileczke i odrazu jest wynik

reklama
Witam znowu :tak:
Na szczęście Amanda nie ma kreczu:-D a co do asymetrii to pani neurolog powiedziała że to jest asymetria fizjologiczna (przez to że była w brzusiu trochę ją ciasnota pokrzywiła:sorry2:) często występuję u dzieci i trwa do 3 miesiąca życia i powinna samoistnie ustąpić ale Amanda ma już trochę ponad 3 to kazał mi się zgłosić za dwa miesiące znowu na badanie :blink:
Poza tym dała mi skierowanie na usg ciemiączka :shocked2: Czy któraś z Was była z dzidzią na takim usg ?

Jestem happy że jednak moje obawy się nie sprawdziły :-D ale lepiej dmuchać na zimne :-)
U nas też jest asymetria i mała ma prawie 4 niesiące jesteśmy pod opieką neurologa podkładam jej tylko zwiniętą pieluszkę pod główkę na stronę gdzie się wykrzywia a co do usg przezciemiączkowego to nic strasznego tak jak mówi Kathe.
Jagoda witaj po przerwie
Lilka co do D3 to ja też podaję Vigantol teoretycznie na receptę
Wisienka ja podaję np 2 krople Vigantolu + Cebionmulti+mleko modyfikowane gdzie jest D3 tak w okresie zimowym a latem trochę mniej.U Olki ciemiączko było małe i dlatego tak kazała nasza lekarka.A zbyt duża ilość D3 może uszkadzać nerki i najlepiej podawać w okresie zimowym a latem do golaska rozbierać i na słoneczko.
Trochę bez składu i ładu ale boli mnie tak głowa mimo siąpiącego deszczu idę się przejść bo nie dam rady.
Jakby co mówię dobranoc, jutro nadrobię bo naskrobałyście tego trochę:tak:

ok nie wiem o co biega ale jakims cudem nie moge wkleic linku :baffled:
jak robie podglad przed wsylaniem jest piekny link a jak wysle to du.pa :wściekła/y::wściekła/y:

wiecie co... my tu tak o alkoholu a mi sie przypomnialo ze ogladam ostatnio program chyba TVP2 i tam mowili ze nawet lyczek alkoholu zle juz wplywa na dzidzie w brzusiu..., a my pamietam mowilysmy "pij jak masz ochote, mala lampeczka winka lub 1 piwko nie zaszkodzi" .... o zgrozo......

reklama
kurde jutro szczepienie malego :dry: Jutro mnie nie bedzie na bb kochane wiec milego dnia jutrzejszego ;-) ...zmykam do wyrka przed TV.

Do góry