reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

kathhe co namawiasz kolezanke do zlego co?!;-)
hmm... a mi mowil ktos kiedys ze po 3 dniach dzidzia nawet czuje to co jadlo sie, nawet jak to sie juz dawno strawi i wysiusia (wydali)......

hehe ale to nie jest zle w malych ilosciach:-)tak mowi lekarz:tak:

aluska my mialysmy USG przezciemiaczkowe, nic wielkiego, wyglada jak normalne USG-jezdza tym urzadzeniem po glowce dziecka, trwa chwileczke i odrazu jest wynik

reklama
Witam znowu :tak:
Na szczęście Amanda nie ma kreczu:-D a co do asymetrii to pani neurolog powiedziała że to jest asymetria fizjologiczna (przez to że była w brzusiu trochę ją ciasnota pokrzywiła:sorry2:) często występuję u dzieci i trwa do 3 miesiąca życia i powinna samoistnie ustąpić ale Amanda ma już trochę ponad 3 to kazał mi się zgłosić za dwa miesiące znowu na badanie :blink:
Poza tym dała mi skierowanie na usg ciemiączka :shocked2: Czy któraś z Was była z dzidzią na takim usg ?

Jestem happy że jednak moje obawy się nie sprawdziły :-D ale lepiej dmuchać na zimne :-)
U nas też jest asymetria i mała ma prawie 4 niesiące jesteśmy pod opieką neurologa podkładam jej tylko zwiniętą pieluszkę pod główkę na stronę gdzie się wykrzywia a co do usg przezciemiączkowego to nic strasznego tak jak mówi Kathe.
Jagoda witaj po przerwie
Lilka co do D3 to ja też podaję Vigantol teoretycznie na receptę
Wisienka ja podaję np 2 krople Vigantolu + Cebionmulti+mleko modyfikowane gdzie jest D3 tak w okresie zimowym a latem trochę mniej.U Olki ciemiączko było małe i dlatego tak kazała nasza lekarka.A zbyt duża ilość D3 może uszkadzać nerki i najlepiej podawać w okresie zimowym a latem do golaska rozbierać i na słoneczko.
Trochę bez składu i ładu ale boli mnie tak głowa mimo siąpiącego deszczu idę się przejść bo nie dam rady.
Jakby co mówię dobranoc, jutro nadrobię bo naskrobałyście tego trochę:tak:

ok nie wiem o co biega ale jakims cudem nie moge wkleic linku :baffled:
jak robie podglad przed wsylaniem jest piekny link a jak wysle to du.pa :wściekła/y::wściekła/y:

wiecie co... my tu tak o alkoholu a mi sie przypomnialo ze ogladam ostatnio program chyba TVP2 i tam mowili ze nawet lyczek alkoholu zle juz wplywa na dzidzie w brzusiu..., a my pamietam mowilysmy "pij jak masz ochote, mala lampeczka winka lub 1 piwko nie zaszkodzi" .... o zgrozo......

reklama
kurde jutro szczepienie malego :dry: Jutro mnie nie bedzie na bb kochane wiec milego dnia jutrzejszego ;-) ...zmykam do wyrka przed TV.

Do góry