reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

moj babelek oglada tv.... (w tych linkach nic nie ma waszych- nie umiem znalesc??)
od ok 10.00 do 13.00 oglada z przerami... a ja w tym czasie siedze przed kompem lub ogarniam mieszkanko..... po poludniu tez jak na kanapie sie bawimy to kuka na tv....
o co kaman z tym ze ogladac nie moga tv?
Wow Larvuniu 3 godziny :szok:
A jak ty za dlugo patrzysz w monitor lub Tv to Cie oczy nie bola? :dry:
Nu nu nu :no::no::no:

dziewczyny co wiecie o podrozy z maluchami samochodem , podroz okolo 12 godz.
czy lepiej jechac w dzien czy w nocy

moj maly zaliczyl juz samolot do polski a teraz zastanawiam sie czy jechac z nim samochodem

w sumie jak policzylam wszystko to z domu do domu w polsce ( samoloteem ) tak czy siak bylo prawie 8 godz. takze nie wiem czy nie lepiej jechac samochodem
moj maly nie ma zadnych problemow z jazda w sumie to ja lubi bo zawsze bardzo szybko zasypia
Wiesz co,moja kolezanka chyba z 3 miesieczna Hania jechala 600 km i nie narzeka.
Nawazniejsze to czeste przystanki.Bardzo czeste. I rozprostowywanie kosci.

Udało mi się załatwić wcześniejszą wizytę u neurologa i to już na wtorek (26.II):-) :-D
Mam nadzieję że trafię na dobrego lekarza :tak:
SUper :-D

reklama
eee tam z tym tv to takie "dmuchanie na zimno" a to moje zdanie ;-) Pisze na sloiczkach dla dzieci ze PO 4 miesiacu a niektore (w tym ja) podaja w 3cim miesiacu zycia i jest dobrze. Taki temat rzeka mi sie wydaje....
z tym telewizorem to nie wiem -przyznaje sie - jak to jest czy dzieci moga czy nie a z tym PO 4 mies zycia to niby uklad pokarmowy rozwija sie dzieciatka do 6 miesiaca i nie wszystko umie trawic jeszcze to dlatego -niby ;-)

mirka .... do 12h to troszke za dlugo chyba co... w foteliku tyle godzin to dla kregoslupa chyba zle.

no Kapik wykąpany śpi:-) czas wolny;-)
co do TV to Kapik nie lubi wiec nie mam z tym problemu:-) generalnie to max 2 minuty oglądał:-)
a co do przewracania to Kapik jak ma chętke to się przewróci:-) ale to musi mieć chęć:-)

nie robice ze mnie zlej mamy :-( on nie patrzy non stop w ekren.... czesto zasypia na 20 -40min.... i nie siedzy przy samym ekranie, dosc daleko.... a czasem glowe odwraca i przez okno balokonowe patrzy sie przez 10 min... wiec nie non toper... no i mi teraz zle :-( ....smutno mi no.....

elbra to mamy dzieci z taka sama waga :-)

ja też ledwo żywa dzis łebek mnie boli od wczoraj masakra..
A MNIE MŁODY WŁAŚNIE OSIKAŁ!!:angry::angry: bo sobie wymyśłiłam że sie pobawimy na golaska! to mam za swoje a dopiero czyste spodnie ubrałam:szok::angry:

skad ja to znam :-D:-D:-D:-D:-D

no i wrocilismy pani pedagog ogladneła Adaska i umowiła sie z nami na wtorek bo musi jeszcze umowic nas z psychologiem i logopeda...uff ciekawe co powiedza:-)

po co pedagog, psycholog i logopeda takiemu malemu dziecku? :szok:

wisienko mam 168cm i waze 64kg :baffled:

tez mam tyle wzrostu :-) i dokladnie tyle samo wazylam, ale przed zajsciem w ciaze i bylam zadowolona z tej wagi ( no moze jeszcze z 5 kg chcialam zrzucic) bo zawsze mialam problem z nadwaga

Women, czytalam w necie, ze maluszki nie powinny ogladac telewizji - nasz Oskarus uwielbial, ale odkad przecyztalam to juz mu nie pozwalamy...
ja tez uwazam ze nie powinien ogladac tv, czasem mojemu pozwalam ale max. 5 min. nie dluzej, bo to strasznie psuje oczka :tak: zreszta i tak dluzej to on nie jest zainteresowany...i dobrze !!!

moja kuzynka miala ustawione tak lozeczko ze czaly czas patrzyla sie w tv i w wieku nastoletnim byla prawie slepa, szkla to chyba z 0,5 cm grubosci nosila :sorry2::sorry2:

ach podroze 5 godzinne mamy juz przecwiczone ...ale 12h??

moim zdaniem z kilkoma postojami to powinno byc oki :tak:

z tym tv to tez mysle ze nie za dobrze ...ale bez przesady

z podroza tez sie problem rozwiazal bo nie jedziemy na wielkanoc do polski .... moze w maju , ale nie wykluczone ze pojade sama a wtedy na pewno samolotem

reklama
ELBRA..no widać że mały gaduła Wam rośnie;-)
ja uwielbiam jak bobaski tak gaworzą,
mogłabym słuchac godzinami:tak::tak::-)

anulka1979...na zdjęciach nie widać opony i mega tłustych ud:-p:cool2::shocked2::dry:
mówię Ci 15 kg i bedzie extra:cool2:
a jeśli o paszport chodzi to u nas siedzisz Ty i dzidzia na kolankach
a fotograf robi dzidzi foteczke
tak było w naszym przypadku

women...ja też trzymam kciuki za kapuściane dni:-D
owocnego handlowania kochanie życzę:tak::tak::-)

sabinko...na pociesznie mogę Tobie powiedzieć
że na 100% nie masz tyle prasowania co ja
u mnie jest po prostu masakra
jutro planuje uczynić z żelazka swojego przyjaciela:dry::sorry2:

mirka...mam nadzieje ze migreny pójdą w zapomnienie biegusiem!
i tego Ci Kochana życzę;-)
Marcelek też głowę podnosi jak szalony
a z przewracaniem to srednio-
najczęściej z boczku na brzuch:cool2:

wisienko...no z Davidka to już duży chłopczyk;-)
ucałuj Synusia od ciotki:-)

bira...współczuję męczącego dnia:-(
biedna Ingusia się męczyła i wy takze
a co do pracy to u mnie podobna sytuacja
w mojej firmie zaczęłam pracę w listopadzie 2006r
po miesiącu szef zaproponował mi wymarzone stanowisko
jezu jak się cieszyłam
i w marcu dowiedziałam sie że jestem w ciąży
trochę się bałam że znajdą kogoś za mnie i juz mam po pracy ale na szczęście tak się nie stało
i wracam szczęśliwa na swoje stanowisko
ale...gdybym chciała iść na wychowawczy to już by nie czekali
a mi bardzo zależy na tej pracy
i wiem że synkowi nic nie będzie
szczerze powiem ze już w domu w dekiel dostaje
mam prace w mojej dzielnicy
będę mogła wyskoczyć żeby starszego ze szkoły odebrać i odwiezć do domku
i młodego wyściskać
ach już potrafię się cieszyć z tego ze wracam....
dlatego Kochana...jeżeli to praca o jakiej marzysz to...
..ach, sama najlepiej będziesz wiedziała co zrobić:tak::tak::tak::-):-);-)

larvunia...ja taka sama zła mam jak Ty:-p
mój malutki też jest telemaniakiem,
zresztą starszy też i najstarszy również:-D:-D:-D:-D:-D
tylko ja niet tv ale za to komputer:tak::tak::tak::tak:

Do góry