reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

moje dziecko jest jakies dziwne .... nie bardzo chce mu sie przewraca choc czasem probuje
za to za wszelka cene probuje siadac , jak lezy na pleckach a ja go zlapie za dwie raczki to podnosi glowke i ciagnie mnie za rece i tak prawie do pol siadu mu sie udaje ... to samo jak go trzymm na kolanach ....... troche sie boje ze to zawczesnie i moze sobie cos zrobi wiec mu w tym nie pomagam

reklama
moje dziecko jest jakies dziwne .... nie bardzo chce mu sie przewraca choc czasem probuje
za to za wszelka cene probuje siadac , jak lezy na pleckach a ja go zlapie za dwie raczki to podnosi glowke i ciagnie mnie za rece i tak prawie do pol siadu mu sie udaje ... to samo jak go trzymm na kolanach ....... troche sie boje ze to zawczesnie i moze sobie cos zrobi wiec mu w tym nie pomagam
No i najwazniejsze,ze nie pomagasz.Moj mlody ma to samo.I jeszcze ryczy jak podnosi glowe bo chce usiasc.
A co do przekretow.Spoko jeszcze czas na niego ;-)

Moja Inga jadła 20-40 co 4-5 godzin:baffled: Skonsultowałam się z pediatrą, zmieniłam mleko i teraz jest super. W dzień zjada ok 80-100 co 3-4 godziny a na wieczór czy po spacerku potrafi wciągnąć 150:-)

My wczoraj mieliśmy koszmarny dzień. W nocy Inga wariowała i od rana to samo. Darła się w niebogłosy. Musiałam iśc do firmy na szkolenie, wiec Seban wziął ją na spacer, ale po powrocie płakała znowu. Przyjechł koleżanka z którą nie widziałam się kilka lat, ae nie dało się pogadać, bo Inga szalała:baffled: Wieczorem przyszli teściowie i moja mama a my uciekliśmy na kilka godzinek z domku;-) Pojechaliśmy do Manufaktuy na zakupy, kupiliśmy małej trochę ciuchów na 74, wprawdzie są jeszcze za duże, ae nie mogliśmy się powstrzymać. Zjedliśmy kolacyjkę i poszliśmy na Lejdis (super film). Wrócliliśmy to mała wreszcie spała, ale wiem, że dziadki też dostali po dupie.
No i wczoraj dostałam fajna propozycję pracy od firmy dla której pracuję i mam dylemat straszny, bo musiała bym zacząć już na początku kwietnia:baffled: Jak zaczynałam współpracę z firmą strasznie marzyło mi się to stanowisko, ale wtedy y komplet, a teraz zwalnia się miejsce......... Jeszcze jeden plus to taki, że pracowała bym tylko 6 godzn dziennie. Kurcze mam dylemat, bo musiała bym sobie opiekunkę do małej załatwić, bo nie mam jej z kom zostawć. No i jeszcze jeden problem, czy dam sobe ze wszystkim sama radę. Tak pracowałam w domu, od czasu do czasu w terenie, ale kasa była dużo mniejsza i nie zawsze pewna.... cholera...
Myslisz,ze to mleko moze mu nie smakowac? Ale jadl to samo mleko wczesniej i nic sie nie dzialo :dry:
Co do pracy.
Wiesz,ja jestem troche w innej sytuacji bo mam juz dwojke i powiem Ci,ze z mila checia bym sie wyrwala z chaty :tak:
Pamietam,ze z Antkiem tez poszlam po macierzynskim do pracy. Pracowalam 3 dni w tygodniu i mi to pasilo.No ale ty pojdziesz na 5 dni :dry:
A niania zostala mojej mamy przyjaciolka,ktora tez mnie podchowywala jak bylam mala :-)
Teraz chyba za szybko sie nie wybiore do roboty.Musze najpierw prawko zrobic :dry: bo w tej dziurze chyba nawet niema pracy :sorry2:

ja mam dzis dziewny dzien, dalej chora i moze dlatego,ciagle spie, jakies przesilenie mnie dopadlo:dry:rok temu tez tak myslalam a to byla Marysia w brzuniu:-D:sorry2:
Ladnie ladnie :-D:-D
A ja z Mattem czulam sie jak nie w ciazy.Zero spania,zero mdlosci.
Z Antkiem to kladlam sie spac o 19:00 i bylam wsciekla na meza dlaczego on nie chce isc spac ze mna :-)

10 kg :szok: cos mi sie niechce wierzyc, gdzie? jak widzialam Twoje fotki to moim zdaniem wygladasz super, tak w sam raz, ani za malo ani za duzo.
tak na oko to masz z ok 172 to powinnas wazyc 60kg a wygladasz na 55.

a w sprawie alimentacyjnej i ustalenia ojcostwato strasznie dlugo musisz czekac, ale juz teraz trzymam kciuki i zycze powodzenia! Wyciagnij jak najwiecej od 'tatusia'.

wisienko mam 168cm i waze 64kg :baffled:

Women, czytalam w necie, ze maluszki nie powinny ogladac telewizji - nasz Oskarus uwielbial, ale odkad przecyztalam to juz mu nie pozwalamy...
tu jest link
Tygodnie - Kalendarz pierwszego roku - Niemowl

mirka u mnie to samo... tez sie martwie ze to za szybko....

... bira ja tez wracam do pracy :tak: i to juz od 1 marca

10 kg :szok: cos mi sie niechce wierzyc, gdzie? jak widzialam Twoje fotki to moim zdaniem wygladasz super, tak w sam raz, ani za malo ani za duzo.
tak na oko to masz z ok 172 to powinnas wazyc 60kg a wygladasz na 55.

a w sprawie alimentacyjnej i ustalenia ojcostwato strasznie dlugo musisz czekac, ale juz teraz trzymam kciuki i zycze powodzenia! Wyciagnij jak najwiecej od 'tatusia'.

Women, czytalam w necie, ze maluszki nie powinny ogladac telewizji - nasz Oskarus uwielbial, ale odkad przecyztalam to juz mu nie pozwalamy...
tu jest link
Tygodnie - Kalendarz pierwszego roku - Niemowl� - Gazeta.pl
(19 marca)
a czemu, nie powinno to nie mam pojęcia...:confused:

cos nie wchodzi ten link,kurcze wiem ze nie powinno dziecko do roku wogole nie patrzec w tv,ale czy tego wszyscy przestrzegają?

Mirka nie dziwne tylko bardzo zdolne.
Moj dorian jak mam go posadzonego na brzuchu i oparty jest o moje kolana to tez podnosi sam glowe i probuje siedziec.Niektore dzieci szybciej siadaja drugie mowia a jeszcze trzecie chodzą.Wiec sie babo ciesz ze masz zdolne dziecko.

moj babelek oglada tv.... (w tych linkach nic nie ma waszych- nie umiem znalesc??)
od ok 10.00 do 13.00 oglada z przerami... a ja w tym czasie siedze przed kompem lub ogarniam mieszkanko..... po poludniu tez jak na kanapie sie bawimy to kuka na tv....
o co kaman z tym ze ogladac nie moga tv?

dziewczyny co wiecie o podrozy z maluchami samochodem , podroz okolo 12 godz.
czy lepiej jechac w dzien czy w nocy

moj maly zaliczyl juz samolot do polski a teraz zastanawiam sie czy jechac z nim samochodem

w sumie jak policzylam wszystko to z domu do domu w polsce ( samoloteem ) tak czy siak bylo prawie 8 godz. takze nie wiem czy nie lepiej jechac samochodem
moj maly nie ma zadnych problemow z jazda w sumie to ja lubi bo zawsze bardzo szybko zasypia

Udało mi się załatwić wcześniejszą wizytę u neurologa i to już na wtorek (26.II):-) :-D
Mam nadzieję że trafię na dobrego lekarza :tak:

Women widzę że mamy tyle samo wzrostu :-)

mirka.mkm Amanda tak samo za siedzenie się zabiera a przewracać nic a nic nie chce :sorry2:
więc pewnie u listopadowych dzieci to normalne :tak::tak::tak:

reklama
Do góry