reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

Asix idź do lekarza jeszcze raz. Może potrzebjesz anybiotyk
no wlasnie tak nad tym mysle,bo kaszel nie jest natarczywy no ale ciagle jest no i ten katar-teraz juz nasza trojka kaszle bo moj M dolaczyl do nas tej nocy:-(

dzien dobry

ja tylko wpadlam sie przywotac i zyczyc milego dnia, Ide jesc sniadanie poki maly jeszcze spi a za godzinke zbieramy sie do lekarza a potem na masazyk :-)
jak wroce z masazu to poczytam co u was................

wisienka a co za masazyk robisz malemu ze lepij ci kupkal-opiszesz?

Dzień doberek.

Ja też właśnie sączę kawusię.
U nas fatalna pogoda. Pada i jest szaro..buro...i ponuro:crazy:

Zaraz spadam prasować bo cała sterta na mnie czeka:dry:
Wogóle to zaczęłam chyba kiepsko dzień albo ta pogoda mnie dobija !!:wściekła/y:
u mnie z pogoda to samo i czlowiek jakis do du** szkoda gadac!!

my juz po doktorku, myslalam ze dluzej zleci :dry: mam czekac na telefon dzis lub jutro od niego bo mam mnie umowic z lekarzem pediatra i dopiero on zadecyduje czy maly wymaga rehabilitacji czy nie :sorry2:
w ogole dziwny ten lekarz zreszta jak wszyscy tu w UK :sorry2: mowie ze maly czasem jak mi placze to tak jakby mial zaraz glos stracic i lekko poklasluje od czasu do czasu, to ani go nie zbadal ani nic, :no:
tak samo pokazuje ze maly ma ciemieniuche na glowie to kazal kremem smarowac i wyczesywac, myslalam ze jakas masc mi przepisze :-(

do du*py z tymi lekarzami.........
dobrze ze maluch mi spi to chcociaz mam czas odsapnac, bo do masazu jeszcze 1,5 godziny a cala sie spocilam........
w ogole wieje jak nie wiem co :szok: a jutro podobno ma snieg padac 1 raz

i co pytalas sie o cytologie??? a jezelichodzi o lekarzy to chyba tez wolalabym polske bo tu jak cos powiesz to uwazaja ze sie nie znasz i tylko wymadrzasz-palan**

reklama
no wlasnie tak nad tym mysle,bo kaszel nie jest natarczywy no ale ciagle jest no i ten katar-teraz juz nasza trojka kaszle bo moj M dolaczyl do nas tej nocy:-(

powinnas pojsc, bo kaszlac rozsiewasz zarazki i zarazasz innych,pozatym jak nie doleczysz tego kaszlu to moze ci sie cos z tego porobic gorszego jak zapalenie oskrzeli cyz pluc wiec lepiej nielekcewazyc.

wisienka a co za masazyk robisz malemu ze lepij ci kupkal-opiszesz?

chodze na specjalne lekcje masazu zorganizowane prze health visitor zeby malemu pomoc jak ma kolke :-) z opisem to ciezko, zwlaszcza ze obrazka nie mozna wstawic, mam kartki z opisem i obrazkiem i moj facet mial problem w zrozumieniu :sorry2: jak bys chciala to bym ci mogla skserowac i wyslac poczta

u mnie z pogoda to samo i czlowiek jakis do du** szkoda gadac!!

a u mnie wichura taka ze szok :szok: dawno takiem nie widzialam, naszczescie na dobre sie zaczela jak ja juz do domku weszlam :-)

i co pytalas sie o cytologie??? a jezelichodzi o lekarzy to chyba tez wolalabym polske bo tu jak cos powiesz to uwazaja ze sie nie znasz i tylko wymadrzasz-palan**

ja na 100% wole polskich doktorkow ;-) jak ide do lekarza polskiego i mowie ze chce skierowanie, zaswiadczenie czy recepte to nie ma problemu a tu to jakis problem robia o byle gowno:sorry2: a o cytologie sie nie zapytalam bo byla u niego studentka i wogole wszystko nagrywali na wideo :szok: zapytam sie kiedy indziej......

Witam.

My właśnie zostaliśmy sami, bo tatuś Tymka ma dziś "dżoba" we Wrocławiu i do domu wróci o 3-4 w nocy :-( Za to był z nami na krótkim spacerze. Niestety ja się przeziębiłam i spacerek był tylko godzinny. Teraz ja piję herbatę z cytryną i miodem a Tymkowi właśnie udało się zasnąć, bo On też z tych co w dzień śpią najlepiej na spacerze.

Pusia ja wiem ze mama ma racje, choc nie zawsze :-)
Smacznego obiadku!

ostatnio sie z nia pogryzlam bo mowi ze tucze malego, a moim zdaniem David wyglada dobrze, ani gruby ani chudy, jak juz pislam jego waga jest ponizej sredniej w jego wieku a jak sie domaga cyca to widocznie jest glodny....moj maluch je czesto a malo.
Jak pare razy udalo mi sie nakarmic jego butla to nigdy nie zjadl wiecej niz 20 ml.

Jeszcze nie słyszałam o takim przypadku, żeby ktoś utuczył dziecko karmiąc je jedynie piersią.

Jadę jutro do firmy popytać szefowa co palnuje ze mną, czy mam gdzie wracać po macierzyńskim:dry:
Bo jak nie to zacznę się rozglądać za inną robotą:baffled:

Powodzenia na rozmowie. Ja wczoraj dostałam pismo z pracy, że dostałam jeszcze 6 tygodni urlopu uzupełniającego, który zaczyna mi się od razu po macierzyńskim. Oficjalnie mam "wolne" do 21 maja, a później do wakacji będę musiała coś wykombinować, żeby do pracy wrócić dopiero we wrześniu. Do tego za mnie też jest ktoś przyjęty. Ale mnie już dyrekcja pytała kiedy chcę wrócić i wiedzą, że od września.

Mam pytanko do cyckowych mam...ile Wasze dzieci przesypiają w nocy? Jak często się budzą?
jeszcze jedno pytanie do butelkowych... czy zagęszczacie już dzieciaczkom mleko?

Mój Tymek jak zasypia k.20.00 to później budzi się 1 x k. północy, 2 x k. 2.30, 3 x k. 5.00 i później od 7.00 nie śpi ok. 2 godz.

Sto lat dla Ingi i Mateuszka !!!

wlasnie co wrocilismy z synkiem ze spacerku. Wieje troszke, ale weszlismy w las i wiatru nie bylo tak czuc :-D
zastanawiam sie od kiedy maluszki chwytac zaczynaja zabawki ?? Moj jeszcze nie chwyta a Wasze pociechy??

Mam tylko jedno pytanko....
CZY JEST JUŻ PIĄTEK ???

Kuźde nie umiem powiększyć tego zdjęcia.
Dodaje je przez stronę imageshack i daje różne opcję wielkości zdjęcia i cały czas tak samo mi wskakuje, takie małe:wściekła/y:
elbra jakie fajne zdjecie:-)to twoj maly??jejku mam nadzieje ze to tylko na potrzeby zdjecie taka pozycja i ze nie sadzasz go w takiej pozycji jeszcze:-(

ehhh ja dzis objedzony dzien:-ppaczki sa pyyyycha:tak:
bylysmy na dlugim spacerku, a potem mala strzelila mi taka kupe ze prawie wszystko miala osrane:-) musialam ja wykapac i teraz spi:tak:
i..... mam dobra wiadomosc.....jednak jutro idziemy do poradni rehabilitacyjnej a nie za dwa tygodnie:-)udalo sie wczesniej:tak:a to dzieki mojej mamie ktora jest pielegniarka-co prawda od kilkunastu lat na rencie ze wzgledu na kregoslup ale potrafi rozmawiac z lekarzami:tak:poszla do rejestracji i pyta kiedy najblizszy termin bo tu taka powazna sprawa krecz szyjny itd a ona ze najblizszy termin za miesiac:szok: i jesli chce to moze poczekac i pogadac z lekarzem ze zaraz bedzie, na to moja mamuska ze poczeka:-) ale ze dzis tlusty czwartek i z okazji tego dnia chcialaby dac milym pania paczki i kawe:-) i usiadla, za 10sekund kobieta z rejestracji ja zawolala i powiedziala-"moze byc jutro na 8ma?":-D no prosze jaka mamy wspaniala sluzbe zdrowia:sorry2: nic tylko chorowac:dry:

reklama
kathe to super :-)

moj doktorek nie jest taki zly jak myslalam, dzwonil do mnie z godzine temu i powiedzial ze jutro albo w nast. tyg. zadzwonia do mnie juz ze szpitala i umowia sie na cwiczenia szyjki :-)

Do góry