reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

reklama
Bira.
A Sabince lekarz pozwoli zageszczac mleko.
Hmm...o ile pamietam :sorry2:
Jeszcze dwa lata temu,za kadencji Antka wprowadzac kleik,kaszke lub marchewke mozna bylo od 4 miesiaca,czyli jak skonczyl 3 miesiace.Tak tez robilam.Kleik do mleka wprowadzilam nawet wczesniej bo strasznie ulewal.

Lilka to zacytowalam z watku "Wprowadzamy nowe papu..."

"tylko u dzieci na butli!!!

dzieciom butelkowym mozna wprowadzac jedzonko kiedy skoncza 3 miechy
Milena jak skonczyla 3 meisiace dostala jednego dnia ugotowanego,zmiksowanego ziemniaczka,na drugi dzien marcheweczke i tak powolutku..."

To podalas pierwsza marchewke niz kleik lub kaszke?

Wtedy produkty dla dzieci byly oznaczone -"od 4 miesiaca".
Dzis te same produkty maja napis -"Po 4 miesiacu".
I jak tu nie zglupiec?
Czy lekarze wtedy byli mniej pojetni na temat karmienia dzieci? Czy moze robili sobie testy jak na krolikach doswiadczalnych i wyszlo im,ze wtedy dzieci bardziej chorowaly? No i czy tamto karmienie zle wplywalo na dzieci?Czesciej chorowaly?
Patrzac po moim Antku nie sadze,zeby tak bylo.Nooo chyba,ze czeste zapalenie ucha wynikalo ze zlej diety :dry:
Lekarze co rok,dwa maca w glowach mam upubliczniajac jakies wyniki badan naukowych a my sie ich twardo trzymamy.Rozumiem te mamy,ktore maja pierwszy raz dzieciatka,czasami nie maja sie kogo poradzic...ale ja olewam te sprawy.
A co!
Jak urodzilam Antka moja pomyslowa tesciowa przyslala mi strony z "Kuchnia Polska" rocznik 81 z dzialem karmienia niemowlat.Wiecie kiedy sie wprowadzalo marchewke? Po skonczeniu 1 miesiaca :szok::-D:szok:
Mezus moj sie na tym wychowal i kawal z niego chlopa :laugh2::laugh2:

Tak wiec ja poszlam za swoim sumieniem i mlody do mleka na noc dostal pol lyzeczki od herbaty kleiku.Wciagnal 190ml:-D
Ofkors nie namawiam Was do niczego.:no:

Anineczka a ile Twój bąbelek już ma bo nie widze u Ciebie suwaczków?
Ja tez bede dawać szybciej,mam gdzies te wywody od kiedy to od kiedy tamto,z umiarem oczywiscie.
Ostatnio mi babcia opowiadała jak zostawiła mojego tate swojej mamci pod opieke,jak wrocila z pracy ujrzala swojego synka w lozeczku(niecale 4 miesiące) ze surowym ogonem od śledzia i sobie cycał i nic mu nie bylo,zyje do dzis i byk z niego jak nie wiem hehe.
Nie ma reguły.Ja zaczne zageczszac mleczko i dawac biszkopta,i soczek z marchwi.

Jaki kleik dajesz Anineczka?

anineczko..mój Marcel od dwóch tygodni pije sok z marchwii
zaczynalismy od dwóch łyżeczek a od poniedziałku wypija 40ml soczku Hipp marchwiowo-jabłkowy
jest juz tez po premierze słoiczka Hippa marchew z jabłkiem(jadł go 3 dni w równych porcjach)
moja mama tez dawała mi marchewkowy soczek od 3 mc zycia i zyję
zreszta ja Samiemu też ( a był dzieckiem cyckowym i nie kazali:-p)
także ja osobiście zgadzam się z podejsciem do tematu Twoim i women

dobrej nocki:rofl2:

dzień dobry:-)
tak Anineczko masz racje:-) mi pediatra kazała tzn. zaproponowała:-) zagęszczanie mleczka:-) mój mały ulewa i powiedziała że powoli mozna mu zageszczac juz:-)
i tak bede robic:-)

a co do 3-kołowców ja mam i jest super:-)

dzien dobry

ja tylko wpadlam sie przywotac i zyczyc milego dnia, Ide jesc sniadanie poki maly jeszcze spi a za godzinke zbieramy sie do lekarza a potem na masazyk :-)
jak wroce z masazu to poczytam co u was................

Anineczko i inne mamcie co będą zagęszczały juz teraz:-) hehe powiedzcie mi jak często trzeba zagęszczać i w jakich proporcjach i czym najlepiej:-) bo ja to chyba zielona jestem:-)

reklama
Witam:)
Ja tylko na chwilkę Mały spi więc czytam co u Was:tak:.

Mój jest tylko na piersi i raczej nie będe mu podawać nic więcej puki co.

Co do trzykołowych wózków to też chcielismy kupic taki (Bolder 3 kołowy) ale jednak skończyło się na czterokołowym Mutsy (czadowy:) ) :-)

Do góry