reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

reklama
mamy chlopcow mam pytanko.....

czy wasi synowie jak zostawiacie na macie - tzw. wietrzenie pupy to tez wam siusiaja w tym czasie lub robia kupcie, czy to tylko ja mam takiego pecha
:confused: :ninja2::cool2:

Oj tak. Tymek jak wietrzy pupę zawsze leży na podkładzie ceratkowym i tetrze, do tego siusiaka przykrywam Mu tetrą.

aha i butlowe dzieci sa jak najbardziej ok wiec sie nie przejmuj i nie daj wciskac wyrzutow sumienia- moj okaz wspanialego zdrowia butlowego biega wlasnie po calym domu hehe

Ja się całkiem niedawno dowiedziałam, że jestem w 100% butelkowa. Teraz się śmieję, że dlatego jestem taką przylepą (mogę się cały czas tulić do Damiana) bo mi tej maminej piersi było za mało ;-);-)

Witam:tak:

My byliśmy dzisiaj na pierwsze wizycie u ortopedy i niestety z lewym bioderkiem jest coś nie tak:baffled::baffled: ?Trzeba będzie założyć pieluchę ortopedyczną i juto po nią pojedziemy :-(
Czy któraś z Was też miała problem z bioderkami?

Poza tym to Amanda jest marudna :-(w nocy nie chciała spać, budziła się co godzinę i częściej :-(prężyła się a kupki jak nie było tak nie ma :no: dałam jej espumisan, herbatkę dla niemowląt ułatwiającą trawienie i nic :dry: Poprzednia noc była super to w tą musiała po marudzić:baffled:

Jagoda miała problemy z bioderkami Blanki.

spoko Asix nie przejmuj sie, wiem ze bylas zajeta :tak: :-)
moj byl kloty w 2 uda po stronie zewnetrznej :-( my nastepne szczepienie mamy 20.02 na defryt/tezec/koklusz/polio i hib oraz zapalenie opon typu C
a co to smer test :confused: pierwsze slysze...........

a propo child trust fund to przyszla mi w koncu informacja i jeszcze sie zastanawiamy gdzie zalozyc, moj by chcial helfix czy jakos tak, a ja mowie ze bank pewniejszy czyli natwest :nerd: sama nie wiem..........

moj mial to samo szczepienie,kluli go w udka,a smer test to jest to jest ten wymaz z pochwy nie pamietam jak to sie popolsku nazywalo no ale sprawdzaja czy nie ma zagrozenia rakiem macicy
no tez slyszalam ze halifax jest ok ale chyba najlepij sprawdzic jak dlugo dany bank jest na rynku no i oprocentowanie

mamy chlopcow mam pytanko.....

czy wasi synowie jak zostawiacie na macie - tzw. wietrzenie pupy to tez wam siusiaja w tym czasie lub robia kupcie, czy to tylko ja mam takiego pecha :confused: :ninja2::cool2:

u mnie dokladnie to samo i pupke wietrze raz dziennie a macius bardzo to lubi-fika nozkami jak szalony:tak:

Moje dziecie już śpi...

Jagoda miała problemy z bioderkami Blanki.

Aluśka
u Blanulca też lewe biodreko jest słabsze. Na pierwszej wizycie w 6-tym tyg życia okazało sie ze biodra są bardzo słabe, gorsze lewe właśnie i przez 6 następnych tygodni wsadzałam Małej kocyk między nóżki. Chirurg powiedział ze to za małe dziecko na jakiekolwiek poduszki czy rozpórki. Teraz po 6 tygodniach jak byliśmy okazał się ze jest poprawa ale jeszcze nie są wyleczone i dalej mam walczyć z kocykiem i absolutnie zadnych poduszek. Jeżeli na następnej kontroli (14.02) dalej będzie cos nie tak to wtedy będzie rozpórka...oby nie:baffled:

Asix witaj po tygodniu!

czekam wiec na @ :nerd:

I co? Zaczęło się?:blink:
Ja też ciagle czekam...:baffled:

Nas dzis odwiedzila prababcia Oskarka, synus byl w szoku, bo babcia wziela go na rece i w pozycji, jaka zna tylko do karmienia (tak nosimy go w pionie twrza do twarzy, albo przez ramie...) nosila i potrzasala... Az sie rozplakal:szok::szok:
Nasze dziecko nie zwyczajne czegos takiego... My albo je tulimy mocno, wtedy jest przytulony do policzka, albo sie go trzyma do odbicia, a tak to siedzi w folteliku, lezy na lozku, albo w lozeczku i sie z nim gada, bawi... W kazdym razie prababcia byla zachwycona...:-D:-D

Anulka
moja babcia a prababcia Blanki też nią tak rzuca i wywija na wszystkie strony i jeszcze ma pretensje jak jej zwróce uwagę. Mówi że tyle dzieci wychowała i wie jak je nosić:baffled::dry::wściekła/y: A ja jej zawsze na to odpowiadam ze to jest moja córka i ja bede decydować jak ja trzeba nosić. Na to ona, że strasznie jestem uparta, a ja ze mam to po niej i zawsze sie z tego śmiejemy:sorry2::-D

sabina kiedy beda te foteczki?? ;-):-):-):-)

No właśnie Sabinko czekamy:tak:

Jolie to juz wiem skąd u mnie ta ciągła cheć przytulania się:sorry2::-D

kurde mamcie właśnie dziś dostałam @:-) hehe
i jestem wypluta po całym dniu:-)
fotki wrzucę jutro bo już dziś nie mam siły sorki...
jutro szczepienie małego...:-( mam nadzieje ze wszystko bedzie ok...
no cóż zobaczymy....

ide poczytać co u was i moze jakiś filmik zapodam bo meżuś of course pracuje....:-( ehhh
buziak

dziekuje dziewczyny za odpowiedzi ;-) :-) widze ze nie tlyko ja mam przykre niespodzianki przy wietrzeniu :laugh2:

moj mial to samo szczepienie,kluli go w udka,a smer test to jest to jest ten wymaz z pochwy nie pamietam jak to sie popolsku nazywalo no ale sprawdzaja czy nie ma zagrozenia rakiem macicy

to chyba o cytologie chodzi ;-)
a idziesz prywatnie czy jak? ja tu ani razu jeszcze nie bylam u gina (jezdze do PL) a jak mialam pewien problem w ostatnich tyg. ciazy i chcialam aby mi dala skierowanie to stwierdzila doktorka ze najpierw musi obejrzec :wściekła/y: :zawstydzona/y: i tak ogladala ze sama nie wiedziala co ma zrobic i skonczylo sie na tym ze zawolala jeszcze inna doktorke, jeszcze nigdy sie nie najadlam tyle wstydu co wtedy a skierowania i tak nie dostalam, przepisala antybiotyk :crazy:
wiec stwierdzilam ze jeszcze raz jak miala problemy i nie ebde mogla byc w PL to ide prosto do gina prywatnie niz wszyscy w przychodzi maja mnie tam ogladac :ninja2:

jolie ja tez bylam butelkowa, ale tulic lubie sie tylko do faceta, ktorego kocham no czy teraz do synka tak to ogolnie nie przepadam, a moja siostra blizniaczka byla na cycu i taki pieszczoch z niej byl i jest ze szok :szok: wiec nie wiem czy to od sposobu karmienia zalezy...........

Mowie tylko dobranoc , mam dola nie mam sily nic pisac:-(jutro egzamin ustny a ja nie potrafie sie skupic, mysle o malej caly czas:sorry2: razem z nia urodzilam strach o nia i tak juz bedzie do konca zycia... bycie matka jest ciezkie...:-(

reklama
Kathe "nos do góry uszy też", będzie dobrze. Powodzenia na jutrzejszym egzaminie, a teraz na zapas się nie martw.

Wisienka ja też lubię się tulić tylko do Damiana (no i teraz do Tymka), a z "piersiowej przyczyny" to się śmieję, wątpię, żeby to miało aż taki wpływ.

Do góry