reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

Witam:tak:
my dzis k.12tej pojechalismy na "gielde" wozeczek wzielismy do auta i tam jakies pol godzinki polazilismy. Ale pogoda pod zdechlym azorkiem... Oskarek dzis po raz pierwszy smial sie w glos lezac w kombinezonie w wozku:tak::-):tak::-) (do tej pory nie przepadal jak byl opatulony w kombinezon, a do tego jeszcze wozek czy fotelik samochodowy...)
zjedlismy rosolek, ja upieklam drozdzowke, a mezusia cos wzielo na sernik na zimno i kombinuje w kuchni...:-):-):-)
o 18.00 maja byc Milionerzy, wczoraj przegapilismy, dzis chyba upilnujemy i obejrzymy:-):-)

buziaki

reklama
pusia no to super mialas seans filmowy z mezulkiem, my dzis sobie obejrzelismy "wszyscy jestesmy Chrystusami"
anulka ale fajnie ze wasz maluch tak wszedzie lubi z wami jezdzic, nasza mala najbardziej lubi nasz dom

Mam kryzys w cyckach, dzis w poze karmienia sciagnelam tylko 50-z obu cyckow:hmm: jutro dzwonie do lekarza zeby powiedzial mi jakie mleko zastepcze mam kupic bo nie dam rady juz odciagac na zapas, do teraz robilam tak ze odciagalam po karmieniu reszte mleka gdzies tak 100ml i to bylo na poczatek nastepnego karmienia a potem dopijala cyca ale teraz na zapas nawet nie mam co odciagac:oo2:
a moge karmic i z cyca i z butelki?tzn robic takie mieszanki ze do jednej butelki troche mojego i troche modyfikowanego mleczka???

Załączniki

• Obraz 162i.jpg
    Obraz 162i.jpg
    15,5 KB · Wyświetleń: 23
witam

dzis tak wieczorkiem bo jakos nic mi sie niechce...
jeszcze mi smutno :(((

Ja dzis tez w domku, ucze sie do egzaminow, malutka troche pomarudzila rano ale teraz spi spokojnie w...swoim lozeczku. Qrcze nie myslalam ze tak wczesnie dostane okres, pewnie dlatego ze juz mniej mleka produkuje... pewnie juz niedlugo produkcja calkiem sie skonczy...:(

ja malego praktycznie co chwila przykladam, malo kiedy przerwy sa dluzsze niz godzine - no chyba ze w nocy to zdarza sie 4/5 a okres dostalam w 4 tygodniu po porodzie :baffled: i na ilosc mleka nie moge narzekac
mi sie wydaje ze to nie ma z tym nic wspolnego ile kto ma mleka i jak karmi

jak dobrze że studia już za mną ;)

tylko pozazdroscic :tak:

a moge karmic i z cyca i z butelki?tzn robic takie mieszanki ze do jednej butelki troche mojego i troche modyfikowanego mleczka???

nie :no: tzn mozesz karmic i z cyca i z butli ale nie taka mieszanka :no: jak robisz mieszanke to musisz robic wg. proporcji jak pisze na opakowaniu, jak dasz za duzo proszku czy za duzo wody to dziecko moze wyladowac w szpitalu.....tak gdzies czytalam.
Najlepiej bedzie dla male j jak najpierw nakarmisz cycem, a potem dokarmisz butla :tak: tak mi lekarka powiedziala

Kathe, ale jesli chodzi o przebywani u kogos, a w szczegolnosci dluzej - np. na noc, to nasz synus tez zdecydowanie woli nasz domek, chyba w domku czuje sie najbardziej komfortowo i juz...:tak::tak::tak:

czesc dziewczyny
weszlam bo mam chwile dla siebie i chcialam z wami popisac ale jest wstrząśnięta tym co przeczytałam o Majce,nie potrafie zebrac mysli i na niczym sie skupic.
Dziekuje Bogu ze moj syn urodzil sie po tym wszystkim zdrowy i jest nadal zdrowym chlopcem,jestem naprawde bardzo wdzięczna.

Majeczko niech światło wskazuje Tobie drogę do nieba.
092745ann7.jpg

Absolutnie nie można:no:
w szpitalu po porodzie tak robily polozne:sorry2:dolewaly do nana moja siare:sorry2:

No i mam kryzys cyckowy , w cyckach puchy a mala glodna:-(lekarz nie odbiera tel no coz niedziela w koncu. Maz jedzie do apteki po nana , myslicie ze moge jej podac nana bez konsultacji z lekarzem>nie wiem czy to aby nie lekarz powinien dobrac mleko:sorry2:

reklama
kathe niby powinien, ale nie dokonca, wiele dziewczyn samo pozmienialo mleko i jest OK, mysle ze lepiej bedzie dla Marysi jak sama wybierzesz niz masz ja glodzic do jutra, chyba nie ma znaczenia jakie kupisz jak malutka jest zdrowa :tak:

Do góry