reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

a moj maluch juz spi 3 godz, :szok: cyce to mam takie bolace i wielkie ze nie wiem co, ale nie bede sciagac pokarmu bo nie bede miala czym nakarmic jak sie obudzi maly bo butli nie wypije :baffled:

a propo Majeczki to mi tez jeszcze dzis smutno :-( ale staram sie o tym nie myslec

reklama
Kathe, ja mleka ne konsultowałam z lekarzem. Mała je je i jest ok. Mleko modyfikowane teraz dostaje sporadycznie, ale nie mamy żadnych sensacji po nim. Ja daję nana.

U mnie dziś senny dzień. Nigdzie nie byliśmy bo pada niemiłosiernie od rana i nawet psy nie chcą nosów wyściubić z domu... Miałyśmy z Ingą na obiedzie teściów, moją mamę, babcie moją i Sebana. Było nawet względnie... resztę dnia przespałyśmy;-):-)

w szpitalu po porodzie tak robily polozne:sorry2:dolewaly do nana moja siare:sorry2:

No i mam kryzys cyckowy , w cyckach puchy a mala glodna:-(lekarz nie odbiera tel no coz niedziela w koncu. Maz jedzie do apteki po nana , myslicie ze moge jej podac nana bez konsultacji z lekarzem>nie wiem czy to aby nie lekarz powinien dobrac mleko:sorry2:

przeciez lekarz tez ''na oko'' dobiera mleko :sorry2:
nie trobi sie na to badan wiec kup tego NAna czy BEBiko...jak malej nie bedzie sluzyl wtedy sie konsultujesz z lekarzem

ja na dzien dobry mialam w PL dla Mili polecone Bebiko Omneo...ono jest delikatniejsze..takie na ''dzien dobry'',po jednej puszce mialam przejsc juz na BEBIKO 1

kathhe ja sama dobralam mleko :zawstydzona/y:daje z tym mlekiem witaminki malemu, nie lubie odciagac z cycuchow... No ale poloznej powiedzialam jak i co robie i z jakim mlekiem i powiedziala ze oki :tak: no i moj maly jest dokarmiany tylko rano i wieczorkiem z witaminami i tylko po 30 ml. Kupilam mleko BEBILON HA
Kathhe mam wrazenei ze moj maly tez nie dojada. Od jakiegos czasu mam wrazenei ze ciagle glodny jest a cycuchy wcale nie takie pelne :dry:

ech zapomnialam sie przywitac...czesc

nie jestem w nastroju....wszystko mnie wkurza,drazni... do tego jeszcze mysle o Majeczce :-(
Sugar masz racje ...trzeba isc dalej,ale jednak to strasznie przygnebiajace gdy umiera dziecko ktore w jakis sposob sie zna...

trzeci dzien moja Mila meczy sie z zatwardzeniem,walczymy czopkami i kupy robi ale takie wielkie ze bardzo ja boli i dzis wieczorem w ruch idzie czopek propolisowy bo placze ze ja pupa boli :-(
do tego tesciowa non stop mi nosi Hanie i Hania juz zada noszenia...a ile gadam ze nie ma tak robic!! jak grochem o sciane :wściekła/y: usmiechnie sie i mowi ze wie ale dalej robi swoje
boszzzz :wściekła/y:
Karol non stop przy laptopie...odrywa sie jedynie na wc i spanie,do tego non stop ''zrob kawe'' itp.
mam ochote normalnie wyskoczyc ze skory :wściekła/y::wściekła/y:

a co robi moja tesciowa teraz?? of kors ziuzia Hanie :baffled::wściekła/y:

do tego tesciowa non stop mi nosi Hanie i Hania juz zada noszenia...a ile gadam ze nie ma tak robic!! jak grochem o sciane :wściekła/y: usmiechnie sie i mowi ze wie ale dalej robi swoje
boszzzz :wściekła/y:
Karol non stop przy laptopie...odrywa sie jedynie na wc i spanie,do tego non stop ''zrob kawe'' itp.
mam ochote normalnie wyskoczyc ze skory :wściekła/y::wściekła/y:

a co robi moja tesciowa teraz?? of kors ziuzia Hanie :baffled::wściekła/y:

Skąd ja znam takie akcje:baffled: Moi teścioie są w tej kwestii niereformowani i można w kółko powtarzać a oni jak w kij pierdział:wściekła/y: Więc w końcu zrobiłam awanti, raz w środku nocy zadzwoniłam, że mają teraz przyjśc małą nosić, bo skoro ją nauczyli to proszę ponosić konsekwencje........ Fajnie jest przyjść, posiedzieć, pomaudzić, ponosić, dziecko popaskudzić i sobie pójść i rodziców samych zostawić... a w moim rzypadku mnie samą.... dziękuję bardzo. Dzisiaj też miałam spięcie z nimi w tym temacie:wściekła/y:

Kacper wykąpany (kapiemy o 21:00) najedzony ale cos spac nie chce chyba. Mąż teraz go usypia zobaczymy jak mu pójdzie (nigdy nie było z tym problemu ale zawsze moze być ten pierwszy raz :( )

a jak u was wyglada usypianie ???
ja klade malego do lozeczka no i on z reguly sam zasypia .... no chyba ze placze to go troche ponosze i jak widze ze mu sie oczy zamykaja to znowu do lozeczka

u nas czas spania dla malego to okolo 10.30 po karmieniu i do 4 normlnie mam spokoj
dzis wyjatkowo spi od 8

reklama
Do góry