reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

Bira przepraszam, ze Ci moze obrzydze te galaretki, ale kupiłam mężusiowi ostatnio w sklepie taką(miala byc dobra podobno) a on znalazł w środku zęba, chyba świnki. dlatego te domowe są bez porównania lepsze:-) ale ja nie mam cierpliwości...

Jesssu nawet mi nie mów. Wprawdzie ja nie kupuję nigdy takich rzeczy w sklepie, ale na samą myśl aż mnie rzuciło... Ochyda.

Co do tych bóli ja też mam. U mnie przede wszystkim są one spowodowane tyłozgięciaem macicy i ciężko mi usiedzieć godz. czy dwie w jednej pozycji... a co będzie później...

reklama
Widzisz to może dlatego mnie boli bo ja tez mam tyłozgiecie, wszystko jasne:-)

Bira a jak u Ciebie, czułas juz kopniaczki jakies? Ja juz raz czułam jak sie ruszało Maleństwo:-)

Jeszcze nie czułam... w zasadzie wydawało mi się, ze czułam takie smyranie w brzuchu, ale to chyba nie to, bo pierwsze ruchy sa podobno wyczuwalne ok. 20 tygodnia. Więc jeszcze ponad 4 przede mną...

Jagoda co do tyłozgięcia to współczuję... mój lekarz radzi mi jak najwięcej leżeć, wtedy ból nie jest taki upierdliwy. Tylko, że mi ciężko przykleić się do łóżka. Tym bardziej, ze pogoda jest cudowna:-)

Bira co do ruchów, to słyszałam ze nie jest tak do konca ze ok 20 tyg. Kilka osob powiedzialo mi ze przy pierwszym dziecku tez czesto czuje sie wczesniej. Ja czułam takie bąbelki od srodka i jestem pewna ze to bylo to:tak::-)
Moja gin kazala mi na pocz. ciazy spac na brzuchu (!?) ze moze sie naprostuje macica, ale ja nie umiem tak spac wiec nic z tego. Niby na ostatniej wizycie powiedziala ze sie polepszylo, no ale boli wiec juz nie wiem:confused:

Czesc laseczki!

Jak samopoczucie?
U mnie szał sprzątania, mam mnóstwo energii do prania, sprzątania, nawet chce mi się prasować ;-)
A jak się zmęczę to wracam do haftu krzyżykowego :-) relaksuje mnie to :-)

Wczoraj zaliczyłam pierwszą zgagę :baffled: a fuj, no to się zaczęło :dry:
Niunię czuję codziennie i wyraźnie :-) No i pod koniec czerwca idę na usg 3d :-)

Dziewczyny!

Prowadze Fundacje, ktora zajmuje sie potrzebujacymi kotami, a czesto takze innymi zwierzetami. Mozecie poczytac o nas na naszej stronie
www.fundacjakot.pl

Bardzo potrzebujemy wsparcia, bo utrzymujemy sie tylko z datkow dobrych ludzi!
Tym razem NIE CHCe prosisc Was o pieniadze ani nic w tym stylu...

Chcialam poprosisc o poswiecenie 5 minut i oddaniu na nas glosu w glosowaniu dzieki ktoremu mozemy zdobyc karmy dla zwierzat za ok 2000 zl.
Bylby to dla nas ogromny ratunek.

BLAGAM!!! Wystarczy tylko chwila , a bardzo nam pomozecie!

Oto co trzeba zrobic:

Z jednego kompa można oddać jeden głos (założyć jedno konto na forum i raz
zagłosować - będą sprawdzać IP.).
1) Rejestrujesz się tu:
http://www.krakvet.pl/forum/profile.php?mode=register - trzeba podać tylko nazwę użytkownika, e-mail i hasło (i wpisać ten kod z obrazka).
2)odbierasz e-mail aktywacyjny i klikasz na zawarty w nim link.
3) po kliknięciu na link w e-mailu przeniesiesz się na forum krakvetu. Tam musisz kliknąć link o góry "Zaloguj się by sprawdzić wiadomości" podając swoją nazwę użytkownika i hasło.Przeniesie Cię do Twoich prywatnych wiadomości, więc musisz kliknąć na "Forum
www.krakvet.pl Strona Główna" .
Na forum wybierasz Forum "www.krakvet.pl" (to najwyżej) i temat "Głosowanie na schronisko, które otrzyma pomoc-maj 2007".
Jeśli uda Ci się zalogować poprawnie, to wtedy nie będziesz już widzieć wyników ankiety i słupków procentowych, tylko same nazwy schronisk z możliwością zaznaczenia jednego po lewej stronie.
Zaznaczasz "Fundacja KOt z Torunia" klikasz pod ankietą "Wyślij".
*instrukcja długa bo łopatologiczna, całość procesu trwa góra kilka minut więc się nie zniechęcać i głosować!
Dzięki z góry!

PS Przeslicie to swoim znajomym , jesli oni moga nech tez kogos poprosza. Kazdy glos jest na wage zlota, a moze byc tylko 1 z 1 komputera dlatego jest tak wazne aby duzo ludzi to zrobilo

Z gory ogromne dzieki dla tych co zechca pomoc!

hej mamcie :-)

Ja nadal nie czuje malenstwa, delikatne motylki tylko.... (albo AZ).

bira tylozgiecie macicy? Kurna moj ginekolog powiedzial, ze tez tak mam, ale nic nie mowil o bolach. A plecy mnie bola na masakre, bo mam od dawna problemy z kregoslupem i tak. Ehm... podpytam sie wiecej ginekologa o tym tylozgieciu macicy :baffled:.

Widzialm dzis dziewczyny kuzynke ktora jest w 25 tygodniu ciazy i wiecie co... czuje sie przy niej gruba :zawstydzona/y:. Ona wazy tylko 48kg!!!! :szok: Nosi normalne spodnie, nie zapina tylko 1 guzika a ja ciazowki juz. Nosi normalne bluzeczki, ktore ukazuja jej delikatne wybrzuszenie a ja juz luzne ciazowki!! Wyglada na poczatek ciazy a ja... chlip chlip chlip.... ja waze 55 kg. Od poczatku ciazy tylko 1 kg przytylam (no moze pare gram teraz wiecej), ale i tak jestem od niej WIEKSZA :zawstydzona/y:. Czuje sie naprawde jak "ciezarowka" :-(

Widzialm dzis dziewczyny kuzynke ktora jest w 25 tygodniu ciazy i wiecie co... czuje sie przy niej gruba :zawstydzona/y:. Ona wazy tylko 48kg!!!! :szok: Nosi normalne spodnie, nie zapina tylko 1 guzika a ja ciazowki juz. Nosi normalne bluzeczki, ktore ukazuja jej delikatne wybrzuszenie a ja juz luzne ciazowki!! Wyglada na poczatek ciazy a ja... chlip chlip chlip.... ja waze 55 kg. Od poczatku ciazy tylko 1 kg przytylam (no moze pare gram teraz wiecej), ale i tak jestem od niej WIEKSZA :zawstydzona/y:. Czuje sie naprawde jak "ciezarowka" :-(

:confused: no, ale w czym problem? :-D:-D:-D

reklama
misia no czuje sie grubsza niz inne mamcie w ciazy :zawstydzona/y:... Sa w wyzszej ciazy a sa szczuplejsze. Martwie sie ze za duzo przytyje i mi tak zostanie :-(

Do góry