reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

misia no czuje sie grubsza niz inne mamcie w ciazy :zawstydzona/y:... Sa w wyzszej ciazy a sa szczuplejsze. Martwie sie ze za duzo przytyje i mi tak zostanie :-(

Ty chyba sama nie wierzysz w to co piszesz... Twoja kuzynka to jakiś ewenement. Wybij sobie z głowy porównywanie się do szczypiorków! To, że inne mamy mają mniejszy brzuch, mniej przytyły nie oznacza wcale, że się zdrowo odżywiają a ich dziecko będzie zdrowe. Sugerowałabym raczej żebys się skupiła na swojej ciązy, bo każda ciąza jest inna i jedyne co Cię powinno obchodzić to to czy Twoja dzidzia jest zdrowa i czy niczego jej nie brakuje do prawidłowego rozwoju! :tak::tak::tak:

Kobiety tyją w ciązy, jedne więcej, drugie mniej. Puknij się w głowę :wściekła/y:jeśli zamartwiasz się jednym kilogramem na plusie!!! To jest 4 miesiąc! :tak:Dzidzia, wody płodowe, macica, cycuszki - wszystko to musi swoje ważyć! Jeden kilogram? Larvunia! Luzik w ramionkach! :-D:-D:-D
Będzie ich więcej, masz prawo przytyć najmniej 7 kg, a zalecane przybranie na wadze przez lekarzy to dla kobiety ciężarnej 12-17 kg!!!!!! I martw się wtedy gdy będziesz wyglądać jak szczypiorek. 25 tydzień w przypadku Twojej kuzynki przy wadze 48 kg? Aż się wierzyc nie chce...:no:

Ja na razie przytyłam 3 kg i ważę 51 kg i jestem z tych 3 kilo cholernie dumna! W poprzedniej ciąży przytyłam 12 kg a mój synek urodził sie o wadze 4250 gram!!! :-D:-D:-D

reklama
misia spanikowalam :zawstydzona/y:. Dziekuje za sprowadzenie na ziemie :baffled:. Caly czas sie nabijala ze mnie z mezem ze ja na 9 miesiac juz wygladam, wiec sama wiesz. A teraz latwo wpadam w takie nastroje.... ehmm... Nie martwilam sie tym moim 1 kg, ale ogolenie ze przytyje i po urodzeniu mi zostanie, ze bede jak ciezarowka :confused:. Misia kochana jestes :-D Dzieki!!!!

Teraz z innej beczki:
Jakos miesiac temu ugryzly mnie meszki w lewej rece na najmniejszym paluszku... 2palce jak balon do polowy reki. Trzy dni sie meczylam, ale nic nie stosowalam (bylam twarda!:-p) , bo balam sie ze jak cos zastosuje to malenstwo to odczuje. I wczoraj bylam u rodzicow na dzialeczce, bo taka sliczna pogoda byla. Ja w samych sandalkach....na stopach i dzis rezultaty. Meszki!!!! prawa noga do polowy od plcow jak balon :baffled:. Ciezko mi sie chodzi, opuchlizna swedzi okropnie.... Podjade do apteki jak maz wstanie, jak myslicie czy moge doustnie cos lyknac? Czy dadza mi cos miejscowo i czy malenstwo odczuje leki? boje sie czegokolwiek stosowac....

Kurcze napisałam się, napisałam i mi wszystko skasowało...

Larvunia tyłozgięcie powoduje bóle pleców już we wczesnej ciaży. Ja zaczęłam walkę z plecami już ok. drugiego miesiąca życia. Pomaga leżenie na brzuchu, ale teraz kiedy ten rośnie boję się go zgnieść, wiec podkładam sobie na boki poduszki albo kołdrę.
Co do meszek... moze masz alergię? Próbowałaś pić wapno? Jeżeli nie poskutkuje skonsultuj się z lekarzem czy możesz wziąć jakieś leki przeciwalergiczne. Na cet alergin piszą, ze może być stosowany w ciąży w razie wyraźnej konieczności, ale lepiej się dopytać niż faszerowac lekami.
I zgadzam się w pełni z misią. Najważniejsze, żeby dziecko było zdrowe i żebyś dobrze znosiła ciążę, bez konieczności pobytu w szpitalu a nie czy przytyje się za dużo czy nie. Przy małym dziecku jest tyle zachodu, że szybko zrzuci się zbędny kilogramowy balast. I nie rozumiem z czego tutaj się śmiać. Nad kuzynką raczej należy usiąść i zapłakać... nie wyobrażam sobie tego. Co ona rekord chce pobić? Ja przytyłam ok. 3 kg. Waże 61 i jakoś nie placzę z tego powodu. Ważne, zeby małemu niczego nie brakowało.

Misia możesz przesunąć mój suwaczek z 10 na 6 ponieważ taki termin wyznaczyli mi ostatnio:-)

Lavrunia ja to Ci zazdroszczę tego 1 kg, z tego co piszesz to jesteś naprawde szczuplutka:tak: Ja zawsze myslałam ze wygladam dobrze a normalnie waze 58 kg a teraz to juz 62:szok: ale strasznie cieszą mnie tak jak Misia napisała te wieksze cycuszki, wiec cos za cos:-D
Jak Dziewczyny dzisiaj samopoczucie? Bo ja mam strasznie niskie cisnienie i cukier w tej ciaży i ciagle chce mi sie spać:-(

misia no czuje sie grubsza niz inne mamcie w ciazy :zawstydzona/y:... Sa w wyzszej ciazy a sa szczuplejsze. Martwie sie ze za duzo przytyje i mi tak zostanie :-(

Larvuniu kochanie ja waze 102 kg jesli to jakas pocieszka
nosze spodnie ciazowe i bluzeczki podkreslajace brzusio bo to moja duma! :-):tak:

a kuzynka nie ch sobie wyglada jak wyglada ;-)

ja przytyłam w sumie 1,5kg
ale Anulka ma racje przy dziecku sie schudnie
jak szłam rodzic Milene wazyłam 102kg
a niecały miesiac po porodzie 88kg :-D
naprawde leci sie z wagi bo jest sie na poczatku tak zamotanym ze ja nie mialam czasu jesc :tak:
takze waga sie nie martw,no ale nie przytyj z 20-30kg :-) bo szkoda ciałka i jednak trzeba sie pilnowac w ciazy
ja o dziwo w ciazy mam super metabolizm :szok:
ciaza z Milena to 9kg i nie chce teraz wiecej przytyc:no:

dziewczyny dzisiaj znowu głlowa mnie boli
poprostu wymiekam
myslalam ze jak sie wyspie to minie a tu dupka :baffled:

Lilka to chyba wina tej zmiennej pogody a nie niewyspania, mi też głowka ostatnio nawala a spię jak suseł:-D

Jagoda ja juz mowie innym ze mnie ciążowo głowa boli :-D
naprawde gdy nie jestem w stanie blogosławionym nie mam czegos takiego jak bole głowy :eek:

ide na sniadanie :happy:

reklama
Do góry