reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

witam wieczorowo

ja na szpilkach bo zaraz pojawi sie gosc w domu :happy2:

wiecie co?? niech zyje owieczka!!!!
moje dziecie juz normalnie chodzi spac i to w swoim lozeczku :-):-)
super :-)

reklama
Wisienka i wybrałaś coś ciekawego z katalogu? Fajne u was są te katalogi, szkoda ze u nas czegoś takiego nie ma

jagoda jeszcze nie, narazie ogladam, kurcze fajne sa te rzeczy, ale cena tez fajna :sorry2:
np podoba mi sie bluzka z satyny to 75 funtow kosztuje :szok:
ale juz zalatwilam sobie kase na dziecko to moj powiedzial ze jest dla mnie na moje potrzeby wiec cos sobie na pewno wybiore :))))

sugar moj jak sie tak zachowuje to zazwyczaj daje do odbicia a jak to nie pomaga to daje go np. na 5-10 min tatusiowi by go czyms zajal i potem znow przykladam do tej samej piersi i jest OK. Karmie z dwoch, przy czym jedno karmienie tylko z jednej piersi :tak:

lilka powodzenia z tesciowa:tak:
a co do kaski to super, ale lepiej niech twoj sprawdzi skad to, bo mysly mieli podobna sytuacje na poczatku grudnia i co sie okazalo bank sie pomylil i po paru dniach zabral spowrotem :dry:a mysmy juz to prawie zdarzyli wydac i potem wyszlo ze prawie debet sobie narobilismy :baffled:
a owieczka super ze sie sprawdza chyba poprosze siostre zeby mi kupila a przy okazji oddam je kase:tak:
niby jest 85 zl to nie malo, ale uwazam ze przespane noce sa bezcenne :-)

mam 2 pytania :
czy wasze dzieci spia spokojnie tzn cicho bez wydawania dzwiekow
i czy jak sciagacie pokarm laktatorem raz to czy do tej samej butelki mozna dodac pokarm siagniety pozniej tzn zmieszac starszy z nowym ale z tego samego dnia :baffled:

Inga teraz już śpi spokojnie, ale jeszcze dwa tygodnie temu wydawała z siebie cały repertuar dźwięków:-)

bira sama do porodu autkiem ?? :szok: ....:-D:-D:-D -szalona :-)
bira ta niania jesli kladziesz dziecko w pokoju od strony gdzie jestes na dworze to na bank zadziala :-)

moje dziecie ma coraz rzadziej koleczki a jak sa to coraz slabiej i krocej :-) No i poranek mam super, bo chichra sie od samego rana moj szkrabik... a jak gada :-D
Mój mąż stwierdził, że mi już kompletnie odbiło i dlatego zawiózł nas mój brat, bo jakoś taksówką nie chciałam do porodu jechać;-)

Pati, ja wybrała bym drewniane łóżeczko, bo te turystyczne są jak dla mnie trochę za miękkie. Moja Inga śpi w drewnianym, ale ma też turystyczne ( ŁÓŻECZKO CHICCO + TORBA ,REGULACJA WYSOKOŚCI (296459749) - Aukcje internetowe Allegro ) , jak na razie miała okazję spać trzy nocki w nim, ale myślę, że na dłuższą metę by się nie sprawdziło.

Witaj Pusia:-) Gratuluję synka:-) Fajne robisz rzeczy:-)
A wiecie że Blanka dzisiaj ze mną śpiewała-szok. Tak samo otwierała buzię i robiła razem ze mną lalala oczywiście bez dźwięku. Normalnie naśladowała mnie:-D Świetnie to wygladało!

Gratulacje chórzystki:-):-)
ja mam pytanko a propos karmienia jeszcze
czy karmicie tylko z jednej piersi? czy z dwoch?
moja mala jeszcze robi czasami dziwne cyrki- je spokojnie a potem nagle zaczyna sie wiercic krecic i plakac
czasami uda sie ja uspokoic i je ok a czasami jedzenia koniec
biore ja do gory jak radzilyscie zeby jej sie odbilo i mimo tego sa potem cyrki :baffled:
troche sie denerwuje
przy butli tak nie ma

Sugar, moja też tak wariuje czasami. Ae wtedy jej na chwilę odpuszczam karmienie. Pospaceruję z nią po mieszkaniu i po jaiejś chwili znowu ją rzystawiam i jest ok. Zawsze dostaje tylko jednego cycka, to jej wystarcza.

Lilka owodzenia z teściową

Byłam dzisiaj z Ingą znowu u lekarza:baffled: Na szczęście jest ok. Ale dała taki popis, że myślałam, że spłonę... Wymusiła pierwszeństwo w kolejce, bo tak się pruła, że lekarka kazała nam wejść poza kolejką. Mała jak tylko przekroczyła próg zrobiła mega rogala na buźce i cieszyła się do pani doktor do końca wizyty.Kosmicznie to wglądało. Znowu została zważona i waży 5640, a tydzień temu waga pokazywała 5200:szok:

Dziewczyny mam pytanie, czy Wasze maluchy mają w łóżeczkach ochraniacze? Jeżeli maja to czy nie maja roblemów ze spaniem? Moja Inga wariuje i absolutnie odmawia spania jak tyko jej ten ochraniacz zakładam. Rozmawiałam z kilkoma osobami na ten temat i u większości dzieci też tych ochraniaczy nie tolerują... A jak jest u Was?

wisienkaa1 ale słodka ta owieczka :)) ale naszczęście póki co nie jest nam potrzebna :)

bira mój Kacperek raczej śpi spokojnie i nie przeszkadza mu ochraniacz ma go cały czas w wyrku.

Ja daje czasem dwie piersi bo jedna niekiedy bywa za mało :)

Dziękuje za przywitanie i ciesze sie że biżuteria się podoba:)

reklama
Ja od razu dałam ochraniacz bo potem może być problem żeby maluszek sie przyzwyczaił. Kacper zresztą już teraz się obraca :). Ciekawe o której sie obudzi dzis na mleczko. Jego rekord spania w nocy to było 7 godzin ciągłego snu :))

Do góry