reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

Dzień Dobry Kobitki :))))
Musze sobie zaraz herbatkę zrobić Mój maluszek już nie spi :)

sugarspunsister dzwoniłam do mamy i zarejestruje mnie na 4 lutego do mojego lekarza wtedy juz mi sie okres skończy i mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze :)

lilka ja rownież trzymam kciuki co by kasa była Wasza :)

reklama
Witanko:-)

U mnie nadal szpital w domu... Adaska coraz gorzej kaszle wiec w piatek powtorka z rozrywki, no chyba ze leki zadzialaja:-( U Macia jakby lepiej zreszta wariuje jak zawsze:-)

My mamy ochraniacz w łozeczku i Adasiowi on nie przeszkadza:-)

Jak tylko Adas wydobrzeje to zaczynamy wprowadzac nowosci typu kleik, soczek...juz niedlugo:-)

Lilka jak tam w domku:-) hehe tesciowa gotuje pierze sprzata???????
gratuluje wpadniecia kasiorki:-) tez bym tak chciała:-)
Anulka jak tam gra???// cała noc graliscie??:-)
Elbra co to za kryzysy?????
Bira pieknie Ingusia Ci rośnie:-) co do ochraniaczy to Kapik lubi i spi i też ma z feretti:-) tak jak mówi Sugar super jakość materiału:-)
Pusia biżuteria przepiękna:-) Kacperek Ci pieknei spi 7 godzin wow:-) mój to max. 5,5 spał:-)
Kunda ale was dopadły chorubska...zdrowiejcie nam szybciutko:-)

co do mojego Kapika to włąśnie spi:-) chodzi spać ok. 20-20.30:-) niesttey przed snem jest troszke krzyku:-( i to nie ma znaczenia czy usypia na rękach uprzednio wymęczony czy zostaje włożony do łóżeczka:-) zawsze krzyku jakieś 15 minut jest... niestety...ehhh z tymi maluchami:-) ale potem śpi piękknie i rodzice mają czas na małe conieco:-) hehe budzi sie potem ok. 1 i ok. 5:-) więc nie jest źle...ciekawe kiedy prześpi całą nockę..........

a wogóle to mam do was pytanie...
bo mój Kacperek śpi na plecach w nocy i wiem że tego nie cierpi...zresztą jak ja:-) a w dzień śpi na brzuszku i jest po pierwsze 100 razy bardziej spokojniejszy a po drugie napewno przespał by dłużej ciągły sen...wiec jak to jest z tym spaniem na brzuchu.......

Pusia jeszcze jak zobaczyłam Twójh suwaczek o chrzcie to myślałam że maluchy mają razem ale nie mój ma 27 stycznnia;-) heh

no to ide po kawkę bo woda się gotuje:-)

sabina_p to było blisko żeby nasze maluchy miały razem chrzest bo pierwotna wersja to wałsnie było 27 stycznia, ale tego dnia moja siostra robi dwa latka swojego synka :) dlatego przeniosłam na 3 lutego hihi.

Co do spania na brzuchu to Kacperek lubi tez w dzień spać na brzuchu i śpi sobie 4 godzinki (choć ostatnio dawno tak nie spał ). Jeśli chodzi o noc to śpi na pleckach . Gdzies czytałam że podobno niebezpiecznie jest jak maluch spi na brzuchu np w nocy bo wtedy jest wieksze prawdopodobieństwo że przestanie oddychać. W dzień można nad maluszkiem czuwac a w nocy to juz inaczej. Ogólnie to jak ze wszystkim co osoba to inna opinia :)
sabina_p ciesze sie że bizuteria sie podoba :)):-)

:-):-):-)

Na 9.00 idę z Doriankiem na pierwsze szczepienie,troszkę sie boję reakcji malutkiego.
Napisze jak wrócimy jak to przyjął.
Buziaki

my tez sie zaraz na szczepienie zbieramy-nasze drugie;-)
trzymam kciuki zeby Dori dzielnie zniósł kłucie:tak::tak:;-)

Lilka..jak tam pierwszy poranek z teściówką?
Kunda...dużo zdrówka dla familji;-)

własnie obcięłam Kacperkowi pazurki bo sie ciachnął ze ma az oczko czerwone mam nadzieje ze mu to szybko zejdzie, musze kupic sól fizjologiczna i mu przemyc oczko

zmykam go nakarmić

Dzień doberek:-)

Pusia ja też teraz skończyłam obcinać pazurki:-D

Sabinka bałabym się zeby Blanka całą noc spała na brzuszku, ale słyszałam ze to w sumie jest bezpieczne wbrew pozorom..sama nie wiem:baffled:

reklama
doberek Jagoda:-) no własnie ile ludzi tyle opini z tym spaniem na brzusiu..mojej koleżance np. położna powiedziała że córka ma spac cały czas na brzuszku jak lubi i tak własnie spała:-) no i bądź tu człowieku mądry........ehhhhhhhh
a mój mały śpi sobie standardowo:-) musze ogarnąć mieszkanko bo dzis mam lenia i pracować mi się nie chce:-) wczoraj pracowałam do 21 wiec dzis dzień lenistwa:-)
a jeszcze mój meżus wpadł na pomysł żebym mu trochę pomogła i poprogramowała......masakra....ja już nic nie pamietam ehhhh ale naszczęście jeszcze dzis nie wiem co mam robić:-) wiec luzik;-)

Do góry