reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

Dzięki za odpowiedzi.
Pusia, moja Inga miała od początku ten ochraniacz zainstalowany i od początku się w łóżeczku wścekała, histeryzowała i o żadnym spaniu nie było mowy. Dopiero jak za radą znajomej jej to zdjęłam to zaczęła w nim zasypiać. W życiu nie skojażyła bym jej zachowania z ochraniaczem na łóżku. Muszę jej czymś główke zabezpieczyć, bo ona często w nocy się przesuwa i jak wstaję żeby ja nakarmić to młoda ma już głowę w szczebelki wciśniętą:baffled:

Kurcze wściekłam się, bo właśnie dostałam @:wściekła/y:

reklama
bira ja tez dzis dostałam okres :)) a słyszałam że niby jak sie karmi piersia to raczej sie nie dostaje ale widze ze u mnie to jakos inaczej :)
A tak pozatym to musze sie w koncu wybrac do ginekologa bo jeszcze po porodzenie byłam :(( nie wiem za bardzo gdzie iśc bo jak byłam w ciązy to chodziłam tam w rodzinnych stronaj woj lubuskie a teraz we wrocku nie wiem gdzie :(( i troche sie lękam

ufff dzieki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi
bo juz oczywiscie wkrecilam sobie jakas paranoje ze mala nie chce cyca i wogule klapa a poniewaz Ignacego nie karmilam to mala chcialanm pokarmic dluzej ( no i wygoda!!! :cool2:)

moja tez juz raczej wsio ma wyregulowane ladnie
wczoraj spala caly czas slicznie, potem jedzonko o 24 i kimono do 6 30 na papu i dalej do 10 etc :-D

pati ja zdecydowanie wole drewniane lozeczka
turystyczne ok ale tylko na wyjazdy- w domu mam drewniane:tak:

lilka chyba musze zainwestowac w taka owieczke skoro ona taka czarodziejska hehe

elbra spoko loko kryzys minie, dobra herbatka do reki i cos fajnego w tivi

moja nie ma ochraniacza bo spi teraz w koszyku takim mojzeszowym i tam bardzo jej przytulnie :-D
ale Ignacy ma ochraniacz i u dziadkow i w domu i jak tylko kupilam mu lozko to od razu mial takowy
polecam feretti sa mieciutkie i nie robia sie flakowate

Sugar, moja ma feretti ochraniacz Kupiłam jej cały koplet, ale ten ochraniacz najwyżej komuś oddam. Spróbuję jeszcze za jakis czas jej go założyć a jak nie będzie nadal chciała z nim spac to dowidzenia:-)

Pusia, ja byłam u lekarza jakoś tydzień po porodze i kazał m przyjść na początku stycznia na kontrolę, ale jakos się nie schodzi:baffled: Najpierw błyśmy z młodą chore a teraz to dziadostwo mi wyskoczło... a już się ustawiłam, ze w tym tygodniu to załatwię:wściekła/y:

Życzę wszystkim mamką i ich maluszkom słodkich sów, zmykam z mężulkiem spać bo niedługo trzeba wstać ;) ale mi się zrymowało;-)

bira A ja miałam iść po 6 tygodniach od porodu (tak mówił mi doktorek jak byłam w ciązy ale jakos nie wyszło a teraz to tym bardziej nie pójdę , ale trzeba to będzie w końcu załatwić)

Pozdrawiam i buziaki

lilka powodzenia z tesciowa:tak:
a co do kaski to super, ale lepiej niech twoj sprawdzi skad to, bo mysly mieli podobna sytuacje na poczatku grudnia i co sie okazalo bank sie pomylil i po paru dniach zabral spowrotem :dry:a mysmy juz to prawie zdarzyli wydac i potem wyszlo ze prawie debet sobie narobilismy :baffled:
a owieczka super ze sie sprawdza chyba poprosze siostre zeby mi kupila a przy okazji oddam je kase:tak:
niby jest 85 zl to nie malo, ale uwazam ze przespane noce sa bezcenne :-)

wlasnie Wisienka tak zrobimy
z tych powodow co podalas
bo ni diabla nie mozemy dojsc co to za kasa.. :confused:
pisze wyplata....ale nie ma podane od kogo...a od Karola bylej szefowej to pisalo zawsze...no i teraz powinna przyjsc wyplata od niej....dokladnie jutro!! i sie zastanawiamy czy jutro jeszcze nie wplynie kasa od niej :confused::szok:
Karol podpisal nowy kontrakt i pracuje od stycznia w tej samej firmie ale juz przeszedl do tej firmy...no ale to w lutym by byla pierwsza wyplata i nie az taka wielka :szok:
no i sie zastanawiamy czy to jakis zwrot podatku...czy firma Karola sie pomylila...no ale jakby sie mogli pomylic :confused: pewnie w tej firmie na stanowisku Karola nikt tyle nie zarabia :confused:
normalnie glowkujemy jak glupi :-p

ale jakby ta kasa byla nasza to mhmm...juz mam na oku pare pierdolkow do domu :-p no i of kors dla siebie :-D:-D:-D:-p

Lilka owodzenia z teściową

Dziewczyny mam pytanie, czy Wasze maluchy mają w łóżeczkach ochraniacze? Jeżeli maja to czy nie maja roblemów ze spaniem? Moja Inga wariuje i absolutnie odmawia spania jak tyko jej ten ochraniacz zakładam. Rozmawiałam z kilkoma osobami na ten temat i u większości dzieci też tych ochraniaczy nie tolerują... A jak jest u Was?

dziekuje :-)
narazie jest dobrze
tesciowa zmeczona,ale sie nagadalysmy
Mila poszla spac do niej :szok:
czyli jedno dziecko w sypialni mniej :happy2:

a co do ochraniacza to Mila i Hania maja i zadna nie robila nigdy oto halasu :no:

Milenie ochraniacz wyjelam jak miala rok bo mnie juz wkurzal,a mala jakis czas sie obijala o szczebelki :-p

lilka chyba musze zainwestowac w taka owieczke skoro ona taka czarodziejska hehe

owieczka super :-)
ciesze sie ze ją kupilam bo bym pewnie do dzisiaj usypiala Hnaie w foteliku samochodowym i pewnie spala by tylko z nami w lozku a ja nie lubie z nia spac bo nie umiem z nia spac i chodzilam za dnia jak zombi :baffled:

u nas sie sprawdzila :tak:
tylko prosze nie zwalac jak u was nie zadziala :-D:-D
naprawde nie reklamuje bubla ;-) u nas dziala,nawet Karol zauwazyl ze mala sie wycisza i uspokaja przy tym :happy2:

ok lece spac bo jak tesciowa bedzie wstawac przede mna to wstyd :-p

pusia bira idzcie do gina baby
zaszkodzic na pewno nie zaszkodzi
ja jeszcze nie bylam bo jestem u rodzicow ale jak wroce do warszawy to ide do swojego na pewno :tak:

lilka
trzymam kciuki za kaske - cuda sie zdarzaja :-p

dzień dobry mamcie:-)
o rajku ale się opisałyście masakra;-)
ja narazie przy herbatce bo mnie cos gardełko boli jak cholera...;/

zaraz poczytam i poodpisuję:-)

buziaki :-)

Dzien dobry
Chyba po raz pierwszy jestem tutaj tak wcześnie hehe
Ale trzeba czasem wcześniej wstać.
Na 9.00 idę z Doriankiem na pierwsze szczepienie,troszkę sie boję reakcji malutkiego.
Napisze jak wrócimy jak to przyjął.
Buziaki

reklama
Do góry