reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

U nas chrzest będzie za tydzień. Szykuje się wielka imprezka ale na szczęście mamy i babcie wszystko przygotują:cool2:

Kathe ja kąpię różnie ale raczej nie czekam zbyt długo po jedzeniu, bo moje dziecko jak jest głodne podczas kapieli to strasznie wrzeszczy i nic nie jest w stanie jej uspokoić:dry:
Lilka czyli wg Hogg, po kąpieli od razu spanko bez jedzenia?!:baffled: U mnie by to nie przeszło:no:

My też już po kąpieli. I znów wiatr okropny i Blanka męczy się z zaśnięciem, co chwile się budzi...
Ide się z nią położyć...dobrej nocki...

reklama
Kathe wyrazy współczucia. Ja też miała dziś koszmarny dzień. moja mała przeszła samą siebie. Od 13 do 20 zero spania tylko co chwilkę płacz. Głowa mi pęka i nie mam na nic siły. Do tego mama mnie wkur... jessssuuu co za koszmar.

Co do kąpania, to moja wrzeszczka najpierw jest kąpana a później dostaje jeść. Chyba, że jest godna przed kąpielą to przed też dostaje, bo inaczej nie dało y rady nic przy niej zobić:baffled:

Jagoda wg Hoog:

karmienie-kapanie-spanie

ona twierdzi ze my bezposrednio po jedzeniu nie idziemy spac i dlaczego tak by z dzieckiem nie mialo byc
ponadto uwaza ze powinno sie dziecko przed spaniem dodatkowo wymeczyc

najpierw kapiemy pozniej jemy ;-):-D Ale roznie to bywa, jak sie obudzi zglodnialy to najpierw mu cycucha daje, bo tak sie drze ze masakra.... ale nie daje tak by sie najadl. Jak odpoczywa i puszcza cycka to idziemy kapac go...., pozniej dojadamy i usypia przy cycuchu :-D

u nas amciu jest zawsze po kapaniu, ale baaaardzo czesto tez przed... bo maly glodomor wytrzymac nie moze:-D:-D:-D

Bira wspolczuje koszmarnego dnia (jutro bedzie lepiej:tak:)
- ja tak mialam wczoraj... a dzis istny raj (nawet popisalam na BB...) maluszek grzeczny jak aniolek, ale wiem czemu czasem bylo inaczej - dziaselka!!! Dzis jak plakusial posmarowalam mu zelem i juz usmiech wrocil, zaczal gadac sobie i nawet ucial sobie drzemke:-D:-D

Czy wasze pociechy tez juz tak pieknie "gadaja"? Bo nasz synus juz jakies od jakis 10 dni tak pieknie gaworzy, smieje sie i w ogole - jestem zachwycona jak to taki brzdac kazdego dnia sie rozwija:-):-):-)

Dobranoc:-):-)

reklama
jolie ja bawarke probowalam nie tak dawno, bo tu w angli wszyscy tak pija herbate, wiec moj probowal mnie namowic, no ale nic z tego nie wyszlo bo nadal mam zle wspomnienia z dziecinstwa :-p :cool2: :-)

larvunia bawarka jest rowniez dobra na laktacje, nie tylko na kolki, ale mimo tego nie dam sie przekonac do picia tego swinstwa :sorry2:

ja tylko uznaje herbatke z cukrem, lub cukrem i cytrynka, bez cukru tez mi herbata nie przejdzie przez usta :no:

a moje dziecko dzis wyjatkowo spokojne - zasnelo w tatusiowych ramionach :-) wiec to chyba jeszcze nie zabki, i cale szczescie
mi mama mowila ze ja zaczelam bardzo pozno zabkowac, bo dopiero w 11 m-cu.

Do góry