reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

reklama
Wisienka masz rację co do tych potówek, bo pani doktor stwierdziła że Amanda ma potówki wraz z uczulenie ale to ona kazała mi posmarować te wszystkie krostki sudokremem .A jak sprawdzić czy dziecko jest dobrze ubrane, czy nie jest mu za gorąco i jaka temperatura powinna być w pokoju ? Bo u mnie temperatura w pokoju waha się między 20a 22 no i małą ubieram w body, śpiochy i kaftanik i mimo tego że ją tak ubieram rączki i nóżki ma cały czas zimne.

Aluska w pokoju dziecka powinno byc 20 stopni jesli dobrze pamietam, a tam gdzie spi to 18:tak: jak masz w mieszkaniu 20-22 to wystarczy samo body i skarpetki :-)
Ja tez na poczatku ubieralam malego w skarpeki, body i spioszki no i dorobilam sie potowek :-p temperature sprawdzasz na karku dziecka, bo nozki i raczki sa zawsze zimniejsze od reszty ciala :-)
ja dzis malego bede kapac w krochmalu, bo podobno pomaga na potowki :blink:

Kochane dziekuje za odpowiedz w sprawie chrzcin:tak::tak::tak:
...na was zawsze mozna liczyc:tak::tak::tak:

u nas dzis zamieszanie, jutro jedziemy do Zabrza, prosic moja kuzynke na chrzestna... przed nami 260 km w jedna strone, ale chyba powrot w poniedzialek, wiec szykuje rzeczy na 1szy tak daleki wypad:-D:-D:-D

Jolie, moj synus tez kilka razy zwrocil to co wczesniej wyduldal z cyca... ale tylko 2 czy 3 razy, wiec nie zaniepokoilo nas to na tyle by isc do lekarza.

Wowen, powodzonka w zalatwianiu chrztu - na kiedy termin?

Jagoda, trzymam kciuki za Blaneczki bioderka

Larvuniu, powodzonka w tygodniu zdrowia Marcelka.

Buziaki dla wszystkich. Pa

witajcie mamcie:-)
larvunia gratuluje bezkolkowego dnia:tak:u mnie tez spokoj tylko mala cos brzuszek boli:-(nie moze zrobic kupki i strasznie sie prezy:-(

Dzień doberek!

Mój Blanulec pobił dziś swój rekrd-spała 9 godz bez przerwy:szok:, kurcze martwie sie czy to nie za długo bez jedzenia jak na takie małe dziecko. Ale w sumie w dzień śpi tylko 4,5 razy po 15-20min.

Co do chrzcin to my dopiero bedziemy miec 20 stycznia. U nas trzeba isc na jakąś nauke przed.

Sabinko dzień dobry!:-)

Sugar w Szczyrku mieszkam dopiero od 1,5 roku, kupiliśmy tu domek, prowadzimy grotę solną, ale co do noclegów to zawsze mogę znaleźć coś w okazyjnej cenie:tak: Jak będziesz to zapraszam!

Kathe podziwiam ze kontynuujesz studia:tak: Ja teraz jestem na drugiej dziekance:zawstydzona/y:

Mamuśki z kolkami jak minęła nocka?

moja mala tez dlugo spi w nocy-chyba ze ma kolke:sorry2:i raczej nie mam wyrzutow sumienia ze jej nie dobudzam:-pjakby byla glodna dalaby mi znac;-)
Co do studiow to zobaczymy jak to bedzie, ostatni rok wiec szkoda mi brac dziekanke ale coz, jesli bedzie trzeba...
A na jakim kierunku jestes?

hej

poszlismy spac o 21,i kompa nie wylaczylismy :-p teraz mala obudzila sie na mleczko to chwile zasiadam

Wisienko chyba ty pytalas o pieluchowanie:confused:
to sprawa w duzej mierze dziedziczna :tak: jesli w rodzinie nie bylo przypadku problemow z biodrami zazwyczaj dzieci ich nie maja
ja nie pieluchowalam Mileny,bo polozna mi powiedziala ze pampers sam w sobie rozchyla nozki i nie ma takiej potrzeby
w polsce chyba bardziej sie pilu****e te dzieci tak profilaktycznie :sorry2:
tu w Norwegii wogole nikt o tym nie mowi
dopiero jak jest problem dziecko dostaje takie cos na szelkach :sorry2:

Anulka u mnie 2tyg.przed chrzcinami zalatwialismy wszystko w kosciele
u nas chrzcza w sobote o 18 na glownej mszy z innymi dziecmi

mi to nie odpowiadalo :no:
po pierwsze msza ponad godzine trwa to przesada z takim maluchem tyle trolic,po drugie godzina mi nie odpowiadala i poprosilam ksiedza o prywatną uroczystosc ochrzczenia
i to bylo super!!
mielismy w kosciele o 16.30 chrzciny,ktore trwaly 15minut,bo byl to tylko obrzed chrztu :happy2:
przyjecie mielismy w restauracji i zaczelismy o godz.15.00 tortem,ciastem i kawą
kosciol bliziutko to na piechte przedreptalismy sobie do niego i z kosciola spowrotem do resto na obiad,przekaski i potem znowu kawe

u nas bylo tak ''chucznie'' bo byla to sobota w którą Milenka miala roczek :-) i byla chrzczona
ale zazwyczaj nawet jak sa chrzciny to u mnie w rodzinie w ten sposob sie wyprawia;-)

ok mykam spowrotem spac bo moje oslabienie nadal sie u mnie utrzymuje

dobranoc :happy2:

Dzień dobry:-)

Elbra ja stukam się kawusią:-D

Kathe przede mną też tylko już rok studiów został (studiuję grafikę dziennie), zaczęłam nawet jeździć ale nie dałam rady. Dziecko, praca, studia-jednak troche za dużo.Dziekan dał mi dziekankę drugą już. Muszę w przyszłym roku skończyć studia:tak:A Tobie życzę powodzenia i bedę trzymać kciuki!

Lilka
dzieci lubia być w kościele:tak: Moja Blanka jest co niedzielę i słodko śpi, organy ją usypiają:-D

czesc :-D
nocka spokjna z przerwa na cycucha a rano zaskoczyl mnie 3 razy...co godzina mega kupy :-):-):-) az musialam spioszki zmieniac ;-):-D

a gdzie sabina??

reklama
Do góry