reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

witam sobotnio

u nas hmmm...zamiec sniezna :sorry2:
jestem ciekawa jak Karol wjedzie na nasza gore...juz go smsowo ostrzeglam...kurcze az sie denerwuje:-(

Jagoda,wiesz tu nie chodzilo mi zupelnie o to ze mala bedzie plakac na mszy,tylko ze to byly jej urodzinki i zalezalo nam by ceremonia chrztu odbyla sie wczesniej:happy2:
przez sluby mielismy i tak pozno bo o 16.30 a chcielismy o 14.00-15.00
pozatym ja mieszkam w malej miejscowosci i nie chcialam na tej glownej mszy zeby nas obcy ludzie ogladali :sorry2: tylko wlasnie prywatną,rodzinną uroczystosc :happy2:

dziewczyny jak wasze dzieci sie budza w nocy?
maja juz stale pory na amciu? :happy2:
ja dzisiaj obserwowalam Hanie i czesto sie budzila bo o 21.00 poszla spac,o 00.30 na jedzenie sie obudzila,potem o 5.00 i 8.00
w sumie niby nie czesto? :confused:

reklama
Witam

My wszyscy jestesmy lekko przeziebieni :-( maly mi lekko pokasluje i czasem tylko slysze ze ciezko mu sie oddycha, jak myslicie wytrzyma do wtorku bo mam umowiona wizyte czy lepiej jechac z nim na ostry dyzur? :confused:

A tak w ogole to musze sie pochwalic bo moj kochany synus od wczoraj sie do mnie usmiecha, nawet sie zaczyna smiac po swojemu, i juz mysle ze to ten wlasciwy usmiech :tak: :-) :-D jestem taka szczesliwaaaaaaaaaaa!!!!!:-D :-D :-D

Jagoda jakim cudem Ci sie udalo dostac druga dziekanke?:szok: :-) ja tez probowalam sobie zalatwic i powiedzieli ze nie ma czegos takiego, ze jest tylko na rok :sorry2:
ja tez juz w tym roku musze skonczyc ta szkole bo moja mama sie denerwuje, caly czas mi marudzi jak z nia gadam :dry: no i pozatym wypada ja skonczyc poki jeszcze cos pamietam :-) a ja studiuje Marketing i Public Relations

moj maluch poszedl spac o 2 i az do 12 spalismy, o 9.30 bylo przewijanie i karmienie :-)

Milego weekendu zycze mamuski !!!

witajcie kochane:-)
mi noc uplynela spokojnie:tak:
hej

poszlismy spac o 21,i kompa nie wylaczylismy :-p teraz mala obudzila sie na mleczko to chwile zasiadam

Wisienko chyba ty pytalas o pieluchowanie:confused:
to sprawa w duzej mierze dziedziczna :tak: jesli w rodzinie nie bylo przypadku problemow z biodrami zazwyczaj dzieci ich nie maja
ja nie pieluchowalam Mileny,bo polozna mi powiedziala ze pampers sam w sobie rozchyla nozki i nie ma takiej potrzeby
w polsce chyba bardziej sie pilu****e te dzieci tak profilaktycznie :sorry2:
tu w Norwegii wogole nikt o tym nie mowi
dopiero jak jest problem dziecko dostaje takie cos na szelkach :sorry2:

Anulka u mnie 2tyg.przed chrzcinami zalatwialismy wszystko w kosciele
u nas chrzcza w sobote o 18 na glownej mszy z innymi dziecmi

mi to nie odpowiadalo :no:
po pierwsze msza ponad godzine trwa to przesada z takim maluchem tyle trolic,po drugie godzina mi nie odpowiadala i poprosilam ksiedza o prywatną uroczystosc ochrzczenia
i to bylo super!!
mielismy w kosciele o 16.30 chrzciny,ktore trwaly 15minut,bo byl to tylko obrzed chrztu :happy2:
przyjecie mielismy w restauracji i zaczelismy o godz.15.00 tortem,ciastem i kawą
kosciol bliziutko to na piechte przedreptalismy sobie do niego i z kosciola spowrotem do resto na obiad,przekaski i potem znowu kawe

u nas bylo tak ''chucznie'' bo byla to sobota w którą Milenka miala roczek :-) i byla chrzczona
ale zazwyczaj nawet jak sa chrzciny to u mnie w rodzinie w ten sposob sie wyprawia;-)

ok mykam spowrotem spac bo moje oslabienie nadal sie u mnie utrzymuje

dobranoc :happy2:

lilka , pewnie ksiadz sobie zazyczyl cosik wiecej za prywatna uroczystosc??nawet nie wiedzialam ze tak mozna. Co do spania to moja mala dluuuzo spi w nocy, potrafi spac od 23 do 8bez przerwy na karmienie:shocked2::-)

women oj tak, dziecko rozleniwia, tez tak mam:-)ciagle bym spala:tak:

dzis sie obijam, powinnam sie pouczyc bo egzaminy niedlugo ale nie mam sily:dry:dziecie spi wiec tez chyba sie poloze kolo niej:-)

czesc Kathhe:-)

no ksiadz dostal az 50zł :-p

podziwiam cie ze wrocilas na studia :tak:
powodzenia ;-)

co do spania to zazdroszcze
mojej Hani tak dwa razy sie tylko zdazylo spac :happy2:

a ja cie szukalam na naszej-klasie i nie moglam cie znalezc :-)
fajnie ze mnie ty odnalazlas :-)
ty jestes z Olsztyna a ja z Wolsztyna :-D
i wiele razy tutaj w N.ktos sie nas pyta skad jestesmy i mowimy ze z Wolsztyna w WLKP a ludzie zdziwieni od kiedy Olsztyn jest w WLKP?? :-D:-D:-D hahaa

no nic ide sprzatac bo jak narazie to sie obijam z dziewczynami :cool2:
a tak mi sie nie chce :sorry2:

a mnie znalazla sabinka i przez nia znalazlam ciebie, women, pati i misie:cool2:

a reszta dziewczyn??macie konto na naszej klasie??

czesc
a ja czekam na kolezanke ktora ma przyjechac ze swoja mala coreczka :tak:. Domek caly juz wysprzatalam, syneczek spokojniutki i wesolutki dopiero co zasnol mi przy cycu :-D ...jejku jak on duzo sie usmiecha :-) Obiadu dzis nie robie bo mi sie juz niechce... zjem bułe z jakas szynka (oby kolek niebylo). W sumie to nawet nei mam czasu dzis na obiadek... no gdzie ta kolezanka.... :sorry2:
lilka troszke poleniuchowac tez trzeba w zyciu ;-)
kathhe Ty kochana tez widze leniwie sobote spedzasz :-)
z reszta Ty women tez :-D:-D:-D
co sie dzis dzieje dziewczyny ze takie wszystkie rozleniwione :-D:-D:-D ale co tam... ja dzis tez obiadu nierobie z lenistwa... ale i tak duzo porobilam bo posprzatalam CALE mieszkanko juz :tak: i nawet synus nie spal pomagal duchowo :cool2: hehehe
milego popoludnia!!

reklama
od tego roku wszedl przepis o tzw "urlopie okolicznosciowym" jaki mozna dostac na uczelni

u was to byloby z powodu urodzenia dziecka i nie moga odmowic:tak::tak::tak:

co do pieluchowania to dla mnie jakis zabobon normalnie ze niby profilaktycznie...
jesli sa takie potrzeby i ortopeda zaleci to ok ale po kiego diabla meczyc dziecko ot tak???:confused:
moj maly nigdy nie mial zalecen ani nie byl pieluchowany i tyle
mala tez ma biodra ok

Do góry