reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

Witam i ja.

Lilka tak mi przykro jak czytam co Twój facet wyprawia, ale równocześnie podziwiam Cię za Twoją postawę, że się nie załamujesz. A i tyle prasowania i podłogi...!!!!:szok:

Women, żebyś tylko na tej wizycie u innego lekarza dowiedziała się w końcu co jest z tą raną, i żeby już wszystko wyszło na prostą.

Ja wczoraj tez miałam przepłakany wieczór, jeszcze zanim mąż wrócił z koncertu synek zaczął płakać i się prężyć. W pieluszce sucho, od piersi odwraca głowę i płacze. W końcu z bezsilności zaczęłam płakać razem z nim. Wrócił Damian i musiał dwie osoby pocieszać. Później byłam juz tak zmęczona, że położyłam małego na sobie i tak zasnęliśmy. Po jakimś czasie się przebudziłam, położyłam Tymka obok i spaliśmy do rana - z przerwami na karmienie. Mam nadzieję, że dziś będzie lepiej.

Mamy a kiedy po raz pierwszy wybierałyście się do lekarza z dziećmi? Ja cały czas czekam na środowiskową, która przysłała nam smsa, że na razie jest chora i nie może nas odwiedzić. A w szpitalu nie mówili mi nic o witaminach, żeby dawać Tymkowi i mam wrażenie, że On cały czas jest trochę żółty i tak się denerwuję.:-:)-( Nie wiem czy mam się wybrać do lekarza i jeszcze chwilę odczekać.

reklama
Witam i ja.

Lilka tak mi przykro jak czytam co Twój facet wyprawia, ale równocześnie podziwiam Cię za Twoją postawę, że się nie załamujesz. A i tyle prasowania i podłogi...!!!!:szok:

Women, żebyś tylko na tej wizycie u innego lekarza dowiedziała się w końcu co jest z tą raną, i żeby już wszystko wyszło na prostą.

Ja wczoraj tez miałam przepłakany wieczór, jeszcze zanim mąż wrócił z koncertu synek zaczął płakać i się prężyć. W pieluszce sucho, od piersi odwraca głowę i płacze. W końcu z bezsilności zaczęłam płakać razem z nim. Wrócił Damian i musiał dwie osoby pocieszać. Później byłam juz tak zmęczona, że położyłam małego na sobie i tak zasnęliśmy. Po jakimś czasie się przebudziłam, położyłam Tymka obok i spaliśmy do rana - z przerwami na karmienie. Mam nadzieję, że dziś będzie lepiej.

Mamy a kiedy po raz pierwszy wybierałyście się do lekarza z dziećmi? Ja cały czas czekam na środowiskową, która przysłała nam smsa, że na razie jest chora i nie może nas odwiedzić. A w szpitalu nie mówili mi nic o witaminach, żeby dawać Tymkowi i mam wrażenie, że On cały czas jest trochę żółty i tak się denerwuję.:-:)-( Nie wiem czy mam się wybrać do lekarza i jeszcze chwilę odczekać.

Jolie, nam w naszym szpitalu zalecili witaminke K (WITAK) - podaje sie od narodzin do k. 2-go m-ca (2 razy dziennie po jednej dawce, my dajemy na lyzeczce z moim mleczkiem) - dla maluszkow karmionych piersia. Od 28-go dnia zycia (u nas wyszlo od ok.35 dnia - tak jak wizyta u lekarza) witaminke d3.
A co do lekarza, to my rowno 5 tygodni od narodzin zaliczylismy pierwsza wizyte.

Larvuniu, tak odnosnie usmiechow, to nasz brzdac tez sie juz fajnie usmiecha - a dotad najlepszym dzionkiem usmiechow byl piatek, kiedy szlismy na szczepionke... od rana Oskarus sie smial... az nam zal bylo ze w takim wyjatkowo usmiechnietym dniu musi byc kluty... przed chwila smial sie w glos - przez sen...:-D:-D:-D ...och, ja go kocham:tak::tak::tak::tak::tak:

anulka prawda ze usmiech dziecka wynagradza wszystko ;-):-D
jolie ja podaje malemu witaminki od okolo 2 tyg jego zycia
pati niedziela rozleniwia co ;-)
za to lilka przeszla sama siebie z tym sprzataniem :-) Lilka chora jestes nie wykanczaj oragnizmu do konca :sorry2: kto bedzie mial sile kopac mezulka po dupie :-D
misia witaj kochana :cool2:
elbra no nie tylko my tu dzis jestesmy ;-):-) hi hi hi...

mi tez niedziela zleciala leniwie... nic w domu nie zrobilam. :dry: ... cieszyalam sie chwila z malym jak jest radosny, przy karmieniu go i nawet razem zesmy zasneli :-D a teraz tu siedze :-D

Jolie w sumie jakby nie dzieci to pewnie mialabym czas na dolowanie sie,a tak to nie :-)
jak mam czas (jak przed chwila) to sobie ksiazke poczytac wole niz rozmyslac :happy2: dlatego mam dystans do sytuacji

anulka prawda ze usmiech dziecka wynagradza wszystko ;-):-D
jolie ja podaje malemu witaminki od okolo 2 tyg jego zycia
pati niedziela rozleniwia co ;-)
za to lilka przeszla sama siebie z tym sprzataniem :-) Lilka chora jestes nie wykanczaj oragnizmu do konca :sorry2: kto bedzie mial sile kopac mezulka po dupie :-D
misia witaj kochana :cool2:
elbra no nie tylko my tu dzis jestesmy ;-):-) hi hi hi...

mi tez niedziela zleciala leniwie... nic w domu nie zrobilam. :dry: ... cieszyalam sie chwila z malym jak jest radosny, przy karmieniu go i nawet razem zesmy zasneli :-D a teraz tu siedze :-D

hihiii no przesadzilam wiem,ale wykorzystalam sytuacje :cool2: ze Pan w domu :-D wiec szybciorem za robote sie wzielam,bo jakby co to nie musialam sie odrywac by do dzieciakow biegac
a tak to przynajmniej jutro czeka mnie mily dzien na zabawach z maluchami
jutrzejszy dzien mam zaplanowany tylko dla Mili :-) to bedzie pierwszy dzien od porodu ktory chce spedzic na zabawach z moja kochana dwulatka :happy2:
bo tak to codziennie Hania i Hania,a Mila na drugim planie
potem nawet bawic mi sie z nia nie chce :sorry2:
jutro wiec sobie odbijemy :-)

Jolie nie podawaj na własną rękę żadnych witamin. Poczekaj na położną, u nas pierwsza wizyta u pediatry była w wieku 3 tygodni. A położna przyszła jak Igi miał 10 dni. Nie martw się! Można się martwić jeśli białka oczu są żółte, ale jeśli stopniowo schodzi to wszystko jest ok. Czasem się zaleca witaminkę E na szybsze wypłukiwanie tego barwnika. Ale do 2 tygodni dziecko ma prawo być lekko zażółcone.

Lilka ło kurde, wymiatasz matko Polko! Nie daj się, fajnie że przetrzymanie go dało efekt.

Larvuniu ślicznie się Marcelek uśmiecha! Mój Igi też rozdaje uśmiechy na lewo i prawo ale jakoś nie mogę złapać tego na fotce :-p - szczęściara!

zmykam bo łeb mi pęka! :baffled:

pati dziekujemy za wpis do bloga :tak::-D
misia Ty tez masz szczescie bo masz super ujecia Igiego ;-):-) Ja tam nie umiem dobrych ujec robic, ale dzis nadrobilam to usmiechem syneczka :sorry2: Napewno zdazysz uchwycic swojego skarba jak sie usmiecha :-D
lilka ale zajrzysz tu jutro choc na chwilke?? :sorry2:
elbra kupka jest?? :sorry2:

milej nocy kochane!!

halo dziouchy

produkujecie ze wszystkiego nie nadazam
ja w koncu rodzinka w komplecie

jestem u rodzicow razem z cala moja familia

Ignacy skonczyl dzisiaj ROK wiec bylo partuy ur z tortem i balonami

jestem w szoku jaki to jest duzy i madryu chlopiec! wydoroslal mi przez ten miesiac jak go nie widzialam
jest cudny i fantastyczny

DZIEWCZYNY NAWET NIE BEDZIECIE WIEDZIALY KIEDY WASZE BRZDACE UROSNA!!! wszystkie kolki, klopoty i klopociki noworodkowe odejda w niepamiec,
to strasznie szybko mija!

siostrzyczka przyjeta bez zadnych ale,
jak mala placze to jemu tez ;lezki leca taki z niego wrazliwiec
i daje jej ciastko od razu ;)
pokazuje paluszkiem na kolyske i mowi aaa jak mala spi
jest kochany

sciskam wszystkie mocno

reklama
Hej dziewczyny
Poczytałam co tam u Was
Ja sie melduję co prawda o poznej godz ale zawsze hehe
Dzis caly dzien poza domem spedzilismy z synkiem i zaraz lepiej sie czuje.

Dobrej nocy

Do góry