reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

Jolie - ale się uśmiałam czytając o Twoich przebojach na przewijaku :-D. Moja malutka co drugie przebranie sika na przewijak. Kupkę zrobiła ze 3 razy, cieszyła się przy tym niemiłosiernie, chyba jej się podobała, że robi a pupa czysta (łapałam na chusteczkę).

Wisienko i reszta dziewczyn, zainteresowanych maluszkowymi temperaturami - w pupci mierzy się temp. na głębkości ok. 2cm, jak była podejrzanie niska, to może termometr był za płytko włożony?
Normalna temperatura mierzona w ustach to 37 stopni. W pupci normą jest 37,6, 36,3 pod pachą. Spisane z książki "Pierwszy rok życia dziecka".

reklama
dziewczyny na forum znalazlam takie cos
jak znajdziecie chwilke to wiecie ;-)

Idą Świeta a wraz z nimi rusza kolejna, coroczna akcja pomocy zwierzętom ze schroniska.
Wystarczy wg własnego pomysłu ubrać wirtualną choinkę, napisać parę ciepłych słów do najblizszych i wysłac im taką oto kartkę na maila.
Kazda wysłana (i odebrana!) "kartka" to 10g karmy dla zwierzaków
W te Święta pomyślmy rowniez o naszych braciach mniejszych, którzy spędzą je w ciasnych, zimnych boksach...

Sklep zoologiczny - karmy dla kotów, karmy dla psów, karma sucha i puszki. Najtańszy internetowy sklep zoologiczny, dostawa w Warszawie.

ufff znalazlam chwile, moja malutka zasnela, od wczoraj kupki nie robila a teraz jest jakas taka ...zmeczona, widac ze ja brzuszek boli ale nie ma sily plakac i zasnela.

larvunia o cukrze nic mi nie mow:zawstydzona/y: nie mierze za czesto, mamy mierzyc po dwoch godzinach i po prostu albo zapominam albo nie mam czasu w tym czasie:zawstydzona/y:
ale chyba zaczne mierzyc bo jak te kolki sa od tego ze mam wysoki cukier???:baffled:nie wiem nie znam sie musze zapytac lekarza albo ty to zrob jesli bedziesz miala szybciej wizyte. Pediatra czesto pyta mnie czy mierze cukier:confused: a ja przytakuje. Qrcze moze to ma jakis zwiazek:confused: ja diety nie stosuje juz cukrzycowej bo nie mam czasu, jem lekkostrawnie po prostu

i chyba (tfu tfu...) po kolce :sorry2:
jak zasnol po 17.00 tak spal do 20.15 :tak:... przebudzenie bez placzu, lypal swoimi oczkami tylko na lewo i rawo ;-) Ledwo spostrzeglam ze nie spi ;-) Zaraz kapiel byla i cycuszek :tak: Zasnol o 21.00. Marcelek moj kochany :-D

kathhe to tak jak ja nie mierze bo albo zapomne albo brak czasu... z ta dieta to tak samo, jak mi sie rzypomni to jem lekko :sorry2: (nie licze tego bigosu :zawstydzona/y:). Przy najblizszej okazji podpytam jak to jest z ta dieta i cukrem i kolkami.... tylko nie wiem kiedy teraz bedzie ta okazja :dry: ...ale podpytam.
kathhe probowalas suszarki?? albo tych herbatek koperkowych ??

lilka ja dostalam takie leki (jak bylam u lekarza to gardlo mnie nei bolalo, tylko oslabiona strasznie byalm i miesnie bolaly):
- bioparox w sprayu (do gardziolka)
- oscillococcinum (slodkie groszki pod jezyk hi hi hi...)
- rutinoscorbin x2szt
no i poszlo 90zl :dry: masakra mowie ci.... No i co teraz chyba gardlo boli, ogolnie dobrze sie czuje.

Larvuniu ten bioparox tez mialam jak bylam w ciazy z Mila
to jeden z tych antybiotykow co mozna nam brac
ale pamietam ze kosztowal duzo :sorry2:

sobota wieczor a ja znowu go spedzam samotnie przed kompem :-(
chyba powinnam byc juz przyzwyczajona,ale jak pomysle ze normalne pary spedzaja go razem to zal mi dupe sciska :-(

larvunia nie probowalam jeszcze suszarki a herbatki mala nie chciala pic, ja pilam herbatke hippa na wiecej pokarmu ale chyba bylo tylko gorzej wiec juz nie pije i dzis jest juz lepiej:tak:

lilka a gdzie twoj luby??

dziewczyny moge czasem malej dac na lyzeczce wode przegotowana? miedzy posilkami mam wrazenie ze jest jej sucho w buzi bo mlaska i sapie tak jakby jej sie chcialo przeplukac gardlo??:sorry2:

a ja właściwie nie wiem... nie jem nic ciężko strawnego bo w zasadzie w ogóle nie chce mi się jeść.więc kolek u nas ostatnio mało.. wiem że po pewnych rzeczach beda wzdęcia, więc też ich nie jem choc mi język w tyłek włazi... ale czy w sumie to dobre rozwiązanie? Bo może trzeba właśnie przebolec nawe te kolki i przyzwyczajać dzidzi do wszystkiego od początku?

Z tym nierobieniem kupy to jak już pisałam - miałam ten problem, okazało się że mam tłuste mleko i teraz przepajam gabę wodą albo rumiankiem z glukozą przed karmieniem i kłopotów już nie ma.

lilka... a ja jestem dzis wieczorem nie sama, ale jednak sama...nie wiem co lepsze...

dobrze że Wy jesteście...

dobranoc...

.

reklama
Witam

witajcie mamcie, nie zapomnialyscie jeszcze o mnie??:-(
nie bylo mnie dwa dni a tu tyle nadrabiania:-p
melduje ze nie zyje:sorry2:mala ma potworne kolki, maz dalej chory wiec zostalam sama z zajmowaniem sie mala, chyba popadne w depresje bo juz nie wyrabiam i dziwne mysli mam:-( juz nawet pomyslalam czy aby nie zaluje ze mala sie urodzila!!!!!!!!!:no: boshe co ze mnie za matka

Kathhe cóż to za myslenie Kobieto?No jak możesz żałować?Mam nadzieję ze to chwilowe.
Kurcze ja codziennie jestem sama.
Głowa do góry

Czesc,

baby blues przeszedl sam... ;)

A teraz mam jeszcze pytanie do Was.Jutro zaczynam podawac Vit. C, D3 i K no i nie wiem jak sie do tego zabrac...karmie piersia a mala nie pije z butelki (jakos jej nie pasuje)....

Macie jakies dobre patenty na podawanie tych witaminek? Lyzeczka? Butla? Strzykawka? (brrrrr...to ostatnie mnie odrzuca)

Pozdrawiam
M.
Ja podaję jedną na łyżeczce a do witK mam taką miarkę która tez bezpośrednio podaję małemu.
madika ja podaje butla. Rozrabiam z mlekiem "bebilon HA":sorry2: i maxymalnie w 30ml. Ktoras pamietam tez pisala ze normalnie bezposrednio na jezyczek podaje leki... ale ja wole w mleku.
Ja słyszałam ze witamin nie należy podawać ani w mleku ani w herbatce

Women jak Twoja rana? Mam nadzieję, że już trochę lepiej po tym wyciskaniu. Kochana trzymaj się dzielnie.
.
Ach nic juz tu o tym nie pisze bo szkoda gadac.W pon jestem umówiona do innego lekarza,dzwoniłam do położnej srodowiskowej i powiedziala zeby koniecznie przyjsc,ze moze w szpitalu cos spieprzyli i teraz nie chca sie przyznac.Straszyła mnie gronkowcem,lub zapaleniem otrzewnej a z tym juz nie ma zartów!:no:

dziewczyny moge czasem malej dac na lyzeczce wode przegotowana? miedzy posilkami mam wrazenie ze jest jej sucho w buzi bo mlaska i sapie tak jakby jej sie chcialo przeplukac gardlo??:sorry2:

Jak najbardziej!

Do góry