reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lista zakupów:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
krzynka - sliczna kolyska i zainteresowanie kociaka wielkie :-D:-D:-D#
milusiu - ja mam psiaka i tez sie troche obawiam. jest mlody ma 5 miesiecy, ale w zyciu bym go nie oddala. po prostu trzeba bedzie 1000 razy bardziej uwazac i nie zostawiac ich samych.

Milusiu - co do obaw przed kotem, to owszem, mam w tyle głowy fakt, że nei wiem jak się zachowa, szczegolnie, że on ma traume z okresu młodocianego i nie lubi dzieci. Ale nie jest agresywny, tylko się chowa przed nimi w najczarniejszy kąt, więc boję sę o jego psychikę (przecież nie może się non stop stresować). O oddaniu kota póki co w ogóle nie myślę (była taka sugestia ze strony lekarza - bo toxo, ale ja jestem zdania, że jesteśmy odpowiedzialni za swoich pupili...)
Z psami jest dużo prościej (ribko a z młodymi już w ogóle nie powinno być problemu), bo pies słucha człowieka a kot, no cóż... słucha kiedy mu się chce a robi to co chce, więc napewno jest trudniej.
Ważne przy wprowadzaniu dziecka do domu, gdzie jest zwierzę, to, aby przed przyjsciem ze szpitala podrzucić do domu np ubranko w które dzidziuś był ubrany, żeby zwierzę mogło się zapoznać z zapachem... można zostawić takie ubranko na wierzchu, dać do powąchania i wymemłania :-) Ważne też aby nie odtrącać zwierzaka i dać mu się poznać z maluchem (pod baczną naszą obserwacją), zapewnić mu też odpowiednią ilość pieszczot, żeby się nie poczuł zazdrosny...
Tyle z teorii a jak będzie w praktyce,to się okaże...

sheep ja kupiłam tą wieksza .. moim zdaniem lepiej no ale jak kto woli :-) Ja tez lubie stonowane kolorki poscieli ale ta jest mega slodziassnnanaa :-D Oczywiscie drugi komplet kupie jakis taki spokojniejszy :tak:Ale ten jest super jak narazie :tak:

A jak myślicie dokupywać przybornik??? Bo wydaje mi sie ze to przydatne moze być ;-)

Ja kupuję przybornik, jestem zdecydownie na TAK tylko ja na all w komplecie z łózeczkiem, pościelą, baldachimem itd. dla mnie to sssuper sprawa jak ma sie mało szafek, no i mnie się to b.podoba. Napcham tam róznosci:) Remon drugiego pokoju dla dzieci mam w przyszłym roku, wymiana wszystkich mebli itd. więc dopiero za rok przybędą meble dla Alanka (teraz ma tylko komodę). ADi do tej pory mieszkał sam więc i sam miał mniej szafek,ale w przyszłym roku wymiana dla 2 chłopaków, więc dla mnie ten przybornik właśnie na rok jak znalazł.
Krzynka śliczna ta kołyska, ale ja osobiście, bałabym sie mieć kota z dzidzią, bo psy to tak nie skoczą wszędzie, a koty to nawet pod sam sufit wejdą, musicie b. pilnować!

Riba z psiaczkiem to nie ma problemu, tak jak Krzynka napisała naprawdę się słucha, trzeba go tylko dobrze ustawić od początku, to Ty jesteś alfa....

Krzynko no mam nadzieję, że kotek się oswoi i wszystko będzie dobrze:)

Bombusiu - mój jak był mały to wiecznie chodził pod sufitem... ale teraz klocek waży ponad 6 kg i jest bardzo leniwy, wiec już coraz mniej eksploruje przestrzeń powyżej 60 cm wysokości :-) Do kołyski jeszcze nie udało mu się wskoczyć, mimo, ze stoi od wczoraj - nawet nie próbuje wskakiwać. Troczki od osłonki go interesowały i siedział pod nią, ale w niej nie, wiec jestem dobrej myśli.
On ma już 7 lat, wiec nie pierwszej młodości kot. :-)
Poza tym wychowywał kiedyś 2 małe kociaki (to samiec) zajmował się nimi jak matka, włącznie z tym, że dawał im ciumać swoje sutki ... wylizywał i w ogóle opiekował się jak MatkaPolka... może niemowle wzbudzi w nim pozytywne instynkty. On ma traume od takiego 2,5 latka, który go kiedyś mocno dręczył i nie odpuszczał, z niemowlakami nie miał do czynienia jeszcze.

widze ,że jakieś "kocie "tematy na wątku zakupowym.;-)

Krzynka super,bardzo ładna kołyska i pościel ffajna,taka stonowana,lubie takie.:-)

reklama
krzynka - powiem Ci, że ja nie mam zaufania do kotów, i w życiu bym nie zostawiła kota lub pasa sam na sam w obecności małego dziecka. nigdy nie dowiemy się co siedzi w ich głowie, a nawet najspokojniejszemy kotu może coś strzelić do głowy.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry