reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista zakupów:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
wiesz co no ja sie kiedys zastanawialam i jak sie przyjrzalam tym przybornikom to sobie pomyslalam co ja tam wloze...moze chusteczki by sie zmiescily...ale co poza tym? no moze jakies waciki mozna bylo powpychac, ale naprawde malo praktyczne to moim zdaniem, a sporo dosc kosztuje.

ja np. pieluchy trzymalam normalnie w opakowaniu obok lozeczka, chusteczki na przewijaku i inne potrzebne rzeczy (tak jakby przy glowce), jak ma sie w poblizu jakies poleczki to tam mozna trzymac.

wiadomo jak ma sie kase i chec to mozna kupic ;-) ale wg mnie tak naprawde to nie spelnia swojej funkcji az tak bardzo.

reklama
a to moje weekendowe a zarazem pierwsze zdobycze dla niuni :-)
zestaw Pluto :-p od tego w paski oczopląsu można dostać :-D
SSA54465-1.jpg
zestaw Kubuś :-)
SSA54466-1.jpg
bodziaki dwa
SSA54467-1.jpg
obok tego nie mogłam przejść obojętnie :-p
SSA54468-1.jpg
biało
SSA54469-1.jpg
i kolorowo :-)
SSA54470-1.jpg
nie jest tego dużo ale już coś. choć w zasadzie to większość 62, więc musze pare 56 kupić

Niuunia sliczne zakupki!!
Ja mam wiekszosc po kuzynce coreczce ciuszki ale nowe body tez pokupowałam i takie tam :-p
Jeszcze z zakupów została mi wanienka przewijak i wózek a takto wszystko mam.. a wam co zostało jeszcze do kupna? :-)

ale mozna np. grzechotki schowac i takie tam... Bo ja na prawde mam malo miejsca w pokoju hehe i kombinuje jak moge :p

grzechotki dzieci lapia w raczki dopiero jak maja bodajze ok. 3-4 miesiecy, wczesniej sie tym nie interesuja ;-)

ja tam cie nie odwodze, jak chcesz to kup, wyrazilam swoje zdanie, wg mnie zbedny wydatek i dodatkowy lapacz kurzu;-)

Zastanawiałam się nad przybornikiem,ale przy Olimpii to bez sensu- będzie ciągle wyciągała.
Niunia piękne ubranka,seria z Pluto rozczulająca!! :)

g_s_c - ojjj trochę... :) adaptery do wózka bo się zagubiły, przewijak, wszystkie kosmetyki, pościel, dodatkowa kołdra, rożek, kocyk, butelki, stojak pod wanienkę, kosmetyki/akcesoria dla mnie do szpitala i po (typu podkłady,majtki siateczkowe, torba do szpitala,klapki,koszula do karmienia, staniki do karmienia, wkladki lakt.itd), pieluchy... no i łózko dla młodej żeby się zwolniło łóżeczko :) Pewnie jeszcze sporo innych... Mam obecnie wózek (bez adapterów), łóżeczko (bez przewijaka), wanienkę (bez stojaka :p ), ubrania i 2 smoczki.

Zastanawiałam się nad przybornikiem,ale przy Olimpii to bez sensu- będzie ciągle wyciągała.
Niunia piękne ubranka,seria z Pluto rozczulająca!! :)

g_s_c - ojjj trochę... :) adaptery do wózka bo się zagubiły, przewijak, wszystkie kosmetyki, pościel, dodatkowa kołdra, rożek, kocyk, butelki, stojak pod wanienkę, kosmetyki/akcesoria dla mnie do szpitala i po (typu podkłady,majtki siateczkowe, torba do szpitala,klapki,koszula do karmienia, staniki do karmienia, wkladki lakt.itd), pieluchy... no i łózko dla młodej żeby się zwolniło łóżeczko :) Pewnie jeszcze sporo innych... Mam obecnie wózek (bez adapterów), łóżeczko (bez przewijaka), wanienkę (bez stojaka :p ), ubrania i 2 smoczki.

He,he,to jakbym siebie słyszała.
Mi tez brakuje podobnych rzeczy,a do tego jeszcze pościel.
Nie mam przewijaka,pościelii,kosmetyków,pampersów,chusteczek,klapek,koszul itd....
No zalamka ile tego jeszcze brakuje.

Niuunia super zakupki:)

Czekoladko ja też myślałam nad przewijakiem, ale się nie zdecydowałam-co ja schowam w te małe kieszonki, do których w dodatku trzeba się schylać, więc wcale nie są pod ręką, chyba, że ten górny rząd. Niestety nie będę miała komody obok łóżeczka, ale będę miała otwarty regał-kupiłam już kosze bambusowe z wyściółką, drobiazgi będą w nich leżały, większe rzeczy bezpośrednio na regale. Wystarczy wyciągnąć rękę. W dodatku koszyki są mobilne no i można je później wykorzystać.Aha-generalnie zakupy już kończę, wreszcie się sprężyłam:)

Co do przybornika to osobiście nie kupuję. Tak myslę że lepiej jakieś koszyki na drobiazgi tzn kosmetyki, a pieluszki i chusteczki tak myślę że w "nóżki" położę na początek, a później się pomyśli :-)

No a wkłady pościelowe dostalam od siostry ale nie wiem jaki rozmiar, ale nawet jesli będą większe niż łóżeczko to zawsze mozna złożyć w pół :-)

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry