Dziewczyny, czy zakupiłyście już pościel dla maluszka? (nie same poszewki, ale wkład). Ostatnio chciałam kupić, ale mnie zamurowało, bo są dwa rozmiary...w zasadzie nie wiem, co się bardziej sprawdza - jeden komplet jest na wymiar łóżeczka 90x120 (to jest kołderka), drugi jest zdecydowanie większy 100x135, poduszki są natomiast takie same w obu. Tę większą Pani w sklepie powiedziała, że można złożyć na pół - ale czy jest sens kupować maluszkowi pościel i ją potem składać?? Czy to jest pościel do większych łóżeczek ( jeśli są takowe)...??
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
martuśka85
http://psychozytywnie.pl
my kupujemy caly komplet, rozmiar ten typowy łóżeczkowy czyli 120x60.
a kupujecie smoczki? nie te do butelek, ale te do ssania? jelsi tak, jakie polecacie ?
a kupujecie smoczki? nie te do butelek, ale te do ssania? jelsi tak, jakie polecacie ?
sheep powiem tak ja kupiłam pościel 120/90 i moim zdaniem jest wystarczająca bo i tak musiałam ją w łóżeczku trochę złożyć...więc nie ma sensu kupować większej...ta powinna wystarczyć do 2 roku życia dziecka potem wymiana łóżeczka i pościeli...
martuśka85 ja kupiłam smoczki z tomme tommpie pure uspokajające - czytałam - dużo szukałam i te są polecane...Natomiast nie zaleca się od razu smoka dawać dziecku tylko tak poczekać do 1 miesiąca życia, ale profilaktycznie warto mieć jakby to okazały się jedyną metodą uspokojenia niespokojnego maluszka...zresztą większość mam daje od razu...
martuśka85 ja kupiłam smoczki z tomme tommpie pure uspokajające - czytałam - dużo szukałam i te są polecane...Natomiast nie zaleca się od razu smoka dawać dziecku tylko tak poczekać do 1 miesiąca życia, ale profilaktycznie warto mieć jakby to okazały się jedyną metodą uspokojenia niespokojnego maluszka...zresztą większość mam daje od razu...
martuśka85
http://psychozytywnie.pl
no ja wlasnie tak profilaktycznie chce, na wszelki wypadek jak to sie mowi
jak czytalam tu na forum w "polecam-odradzam" to dziewczyny z kolei pisza, ze tommee tommpie sa wypluwane przez dzieci, a najlepiej tolerowane avent i NUK
jak czytalam tu na forum w "polecam-odradzam" to dziewczyny z kolei pisza, ze tommee tommpie sa wypluwane przez dzieci, a najlepiej tolerowane avent i NUK
Bombusia
Fanka BB :)
Martuśka ja kupiłam smoczki NUK rozmiar 1 i 2 wiem, ze będą dobre, bo mają b. dobry profil, myślę, ze "będe używała" dla dzidzi
Lea28
Fanka BB :)
Martuska ja zamierzam kupic smoki avent ale to tylko tak na wszelki bo nie chcialabym ich uzywac wcale....czas pokaze ale pewnie i tak "wyjdzie w praniu" czy bejbikowi beda pasowaly te akurat czy moze zupelnie inne.
my kupujemy caly komplet, rozmiar ten typowy łóżeczkowy czyli 120x60.
ja kupilam tomme tipple tak profilaktycznie- wolalabym nie uzywac ale jak bedzie trzeba to lepiej miec w domu.
Sheep Ja kupiłam pościel do łóżeczko o wymiarach 120*90 i taką polecam myślę, że większa jest niepotrzebna:-)
Martuśka Ja kupiłam smoczki tak jak Ehtele z tomme tipple :-) Czytałam dużo na temat tych smoczków i uznałam, że TT są najlepsze, ale na 100% będę wiedziała za 2 miesiące :-) W końcu każde dziecko ma inne upodobania :-)
Martuśka Ja kupiłam smoczki tak jak Ehtele z tomme tipple :-) Czytałam dużo na temat tych smoczków i uznałam, że TT są najlepsze, ale na 100% będę wiedziała za 2 miesiące :-) W końcu każde dziecko ma inne upodobania :-)
reklama
rozalka
Lutówkowo-sierpniowa mama
Dziewczyny, czy zakupiłyście już pościel dla maluszka? (nie same poszewki, ale wkład). Ostatnio chciałam kupić, ale mnie zamurowało, bo są dwa rozmiary...w zasadzie nie wiem, co się bardziej sprawdza - jeden komplet jest na wymiar łóżeczka 90x120 (to jest kołderka), drugi jest zdecydowanie większy 100x135, poduszki są natomiast takie same w obu. Tę większą Pani w sklepie powiedziała, że można złożyć na pół - ale czy jest sens kupować maluszkowi pościel i ją potem składać?? Czy to jest pościel do większych łóżeczek ( jeśli są takowe)...??
Ojej poczytaj troszke ten wątek ,parę stron wcześniej o tym rozmawiałyśmy.
Przepraszam,że tak sie czepiam,ale mam wrażenie,ze ostatnio juz 3 razy odpowiadam na to samo pytanie.....
Ja mam 120/90 i takowa polecam.
Co do smoczków,moje spostrzezenia(mój karasnal długo ssał smoka)
Canpol,szybko sie psuja.
Nuk-maja odpowietrznik,kóry mnie strasznie drażnił,bo wydaje dziwne dzwieki jak dziecko ssie smoka.
Lovi-moja siorka kupiła i zeszły pod wpływem wody aplikacje i wzorki.
Więc ja kupuje TT lub Nuby.
Ostatnia edycja:
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
Podziel się: