reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lista zakupów:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Jeśli o pieluszki tetrowe chodzi to ja póki co kupiłam 10 białych, ale zamierzam jeszcze 10-15 sztuk (trochę białych i kilka kolorowych) żeby nie prać codziennie, a wiadomo że przy ulewaniu czy coś to się przydadzą, a nie będziemy na pewno 2 dni tej samej pieluchy używały więc lepiej się kobietki zaopatrzmy ;-) A flanelową kupiłam jedną bo myślałam tylko o kładzeniu jej na przewijak żeby maluszkowi się ceratka do pupci nie przylepiała, ale jednak po namysle jeszcze 4 kupię bo w sumie nawet do przykrycia latem np w łóżeczku się przydadzą, bo nawet te cieniutkie kocyki są wedlug mnie niekiedy za grube na upały. Poza tym po kąpieli też można z nich skorzystać np do wytarcia uszek (ostatnio w jakiejś gazecie wyczytałam że własnie narożnikiem takiej pieluszki jest dobrze wycierac).

A co do pieluch jednorazowych to ja póki co kupiłam sobie jedno opakowanie pampers newborn i jedno opakowanie tych kolejnych po newborn, ale nie wiem czy to są mini czy jak bo nie pamiętam nazwy :-) Ale tak myślę że na zimę przerzucę się już na jakieś tańsze, może na te z biedronki bo słyszalam dużo pozytywnych opinii. A pieluch z lidla nie znam bo nigdy tam sie za pampersami nie rozglądałam :eek: No ale przez te pierwsze 3-4 miesiące życia maluszka wolę zainwestować w lepsze żeby jakiś niespodzianke z uczuleniami nie było. Chociaż z drugiej strony to też nie powiedziane że te pampersy newborn nie będą uczulały, ale od czegoś trzeba zacząć próby :-D

A podkłady to chyba o te mega podpaski Ci chodzi tak? Czy takie na łóżko? Bo jesli o podpaski to ja kupiłam sobie póki co 2 opakowania po 10 sztuk, chyba z belli. Ale raczej jeszcze 1 opakowanie dokupię. A podkładów na łóżko ja nie zamierzam kupować, bo w domu to zawsze można ceratkę taką dziecięcą pod swoje prześcieradło położyć :-)

reklama
No ja własnie też najpierw będe używać Pampers,a potem moze tych tańszych jakby były dobre, ale potrzebuję opinii osoby, która stosowała i nie narzekała, bądź odradza.
Co do podkładów i podpasek to ja biore po 2 paczki, bo wiesz Martuśka to zależy co Ci szpital oferuje, no chyba, ze liczysz tylko na siebie:)
Choc teraz sie zastanawiam czy podkłady na łóżko nie kupić 1 paczki, bo w w szpitalu są na korytarzu i można brać.

Ostatnia edycja:
Moje ciuszki " spadkowe" od siostry po jej dzieciach :-) To tylko mniejsza część bo na prawde jest tego sporo, więc następnym razem zrobię kolejną serię i wstawię :-) Te spodenki (wszystkie 6 par) kupiłam w lumpku :-D A teraz uiciekam bo mąż dzwonił że skończył pracę i jedziemy do domku... yupiiii... bo dzisiaj cały dzień u rodziców :-) No i ciuszki zabieram ze sobą i jutro pranie :-D

Załączniki

• P6061461.JPG
    P6061461.JPG
    43,1 KB · Wyświetleń: 59
  • P6061462.jpg
    P6061462.jpg
    23,3 KB · Wyświetleń: 52
  • P6061464.jpg
    P6061464.jpg
    19,9 KB · Wyświetleń: 65
  • P6061463.jpg
    P6061463.jpg
    23,7 KB · Wyświetleń: 45
  • P6061466.jpg
    P6061466.jpg
    22,2 KB · Wyświetleń: 58
  • P6061465.jpg
    P6061465.jpg
    23,7 KB · Wyświetleń: 51
A powiedzcie ile kupujecie tych najmniejszych pieluszek? Bo ja kupiłam huggisy newborn ale te małe opakowanie po 26sztuk. i nie wiem ile jeszcze dokupić. Mam też jedno duże opakowanie pampersów tych na 3-6kg.
Tetrowych kupię 25 sztuk, i flanelowych z 7 sztuk.

A powiedzcie ile kupujecie tych najmniejszych pieluszek? Bo ja kupiłam huggisy newborn ale te małe opakowanie po 26sztuk. i nie wiem ile jeszcze dokupić. Mam też jedno duże opakowanie pampersów tych na 3-6kg.
Tetrowych kupię 25 sztuk, i flanelowych z 7 sztuk.

Ja kupuje jedna paczke do szpitala i druga do domu,a potem sie zobaczy.Zależy jaka dzidzia duża bedzie,może trzeba bedzie juz potem 2 używać.

Co do pieluszek to przecież zawsze można dokupić. A z tymi najmniejszymi to zalezy od wielkości malucha - może szybko wyrosnąć. Ja do szpitala wezmę paczkę małą, w domu coś będzie czekać, ale nie będę szaleć z pieluchami na początek. Tetrowych kupię 10, jeśli będzie za mało to dokupię.
Podkłady i podpaski, to tak jak Bombusia - do szpitala wezmę po 2 paczki (albo nawet po jednej) i zobaczę jak jest. Jak będzie mało to zawsze rodzina może mi dokupić i dostarczyć. Nie wiem czy u mnie w szpitalu można korzystać z podkładów szpitalnych - jak będę tam to się dopytam (o ile nie zapomnę)
Anecia - śliczne ciuszki - fajna kolekcja :-). Ja też mam po siostrze sporo takich dla noworodka, wiec nawet nic nie kupuję. Jakby czegoś brakowało to wtedy.

Przy Basi zużyłam tylko jedno opakowanie "1", później już "2":tak: A urodziła się nieduża-3050g;-)

te podklady poporodowe dla nas, znaczy dla Mamusiek czyli powiedzmy te duze podpaski ;)
o takie coś: Ginekologiczne podkłady poporodowe dla kobiet (1061008485) - Aukcje internetowe Allegro
nie chce przegiac z iloscia i potem wywalic, bo do czego to :-D

ja kupilam 2 opakowania- powinny wystarczyc bo potem to juz normalne podpaski wystarczaja.

anecia ciuszki super!!!!!!!!!!!!!!! ja tez troche juz podostawalam- jak juz bede miala pokoik zrobiony- czyli za jakies 2 tyg to zaczne prac i prasowac i nareszcie ukladac:)))))))))))))))

reklama
Mi poprzednim razem wystarczyła jedna paczka tych podkładów-później używałam podpasek:tak: Tyle, że ja przeleżałam 24 godz po cesarce bez niczego, a wtedy chyba są one najbardziej potrzebne:sorry2:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry