reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista zakupów:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Jeśli o pieluszki tetrowe chodzi to ja póki co kupiłam 10 białych, ale zamierzam jeszcze 10-15 sztuk (trochę białych i kilka kolorowych) żeby nie prać codziennie, a wiadomo że przy ulewaniu czy coś to się przydadzą, a nie będziemy na pewno 2 dni tej samej pieluchy używały więc lepiej się kobietki zaopatrzmy ;-) A flanelową kupiłam jedną bo myślałam tylko o kładzeniu jej na przewijak żeby maluszkowi się ceratka do pupci nie przylepiała, ale jednak po namysle jeszcze 4 kupię bo w sumie nawet do przykrycia latem np w łóżeczku się przydadzą, bo nawet te cieniutkie kocyki są wedlug mnie niekiedy za grube na upały. Poza tym po kąpieli też można z nich skorzystać np do wytarcia uszek (ostatnio w jakiejś gazecie wyczytałam że własnie narożnikiem takiej pieluszki jest dobrze wycierac).

A co do pieluch jednorazowych to ja póki co kupiłam sobie jedno opakowanie pampers newborn i jedno opakowanie tych kolejnych po newborn, ale nie wiem czy to są mini czy jak bo nie pamiętam nazwy :-) Ale tak myślę że na zimę przerzucę się już na jakieś tańsze, może na te z biedronki bo słyszalam dużo pozytywnych opinii. A pieluch z lidla nie znam bo nigdy tam sie za pampersami nie rozglądałam :eek: No ale przez te pierwsze 3-4 miesiące życia maluszka wolę zainwestować w lepsze żeby jakiś niespodzianke z uczuleniami nie było. Chociaż z drugiej strony to też nie powiedziane że te pampersy newborn nie będą uczulały, ale od czegoś trzeba zacząć próby :-D

A podkłady to chyba o te mega podpaski Ci chodzi tak? Czy takie na łóżko? Bo jesli o podpaski to ja kupiłam sobie póki co 2 opakowania po 10 sztuk, chyba z belli. Ale raczej jeszcze 1 opakowanie dokupię. A podkładów na łóżko ja nie zamierzam kupować, bo w domu to zawsze można ceratkę taką dziecięcą pod swoje prześcieradło położyć :-)

reklama
No ja własnie też najpierw będe używać Pampers,a potem moze tych tańszych jakby były dobre, ale potrzebuję opinii osoby, która stosowała i nie narzekała, bądź odradza.
Co do podkładów i podpasek to ja biore po 2 paczki, bo wiesz Martuśka to zależy co Ci szpital oferuje, no chyba, ze liczysz tylko na siebie:)
Choc teraz sie zastanawiam czy podkłady na łóżko nie kupić 1 paczki, bo w w szpitalu są na korytarzu i można brać.

Ostatnia edycja:
Moje ciuszki " spadkowe" od siostry po jej dzieciach :-) To tylko mniejsza część bo na prawde jest tego sporo, więc następnym razem zrobię kolejną serię i wstawię :-) Te spodenki (wszystkie 6 par) kupiłam w lumpku :-D A teraz uiciekam bo mąż dzwonił że skończył pracę i jedziemy do domku... yupiiii... bo dzisiaj cały dzień u rodziców :-) No i ciuszki zabieram ze sobą i jutro pranie :-D

Załączniki

• P6061461.JPG
    P6061461.JPG
    43,1 KB · Wyświetleń: 66
  • P6061462.jpg
    P6061462.jpg
    23,3 KB · Wyświetleń: 62
  • P6061464.jpg
    P6061464.jpg
    19,9 KB · Wyświetleń: 70
  • P6061463.jpg
    P6061463.jpg
    23,7 KB · Wyświetleń: 54
  • P6061466.jpg
    P6061466.jpg
    22,2 KB · Wyświetleń: 63
  • P6061465.jpg
    P6061465.jpg
    23,7 KB · Wyświetleń: 57
A powiedzcie ile kupujecie tych najmniejszych pieluszek? Bo ja kupiłam huggisy newborn ale te małe opakowanie po 26sztuk. i nie wiem ile jeszcze dokupić. Mam też jedno duże opakowanie pampersów tych na 3-6kg.
Tetrowych kupię 25 sztuk, i flanelowych z 7 sztuk.

A powiedzcie ile kupujecie tych najmniejszych pieluszek? Bo ja kupiłam huggisy newborn ale te małe opakowanie po 26sztuk. i nie wiem ile jeszcze dokupić. Mam też jedno duże opakowanie pampersów tych na 3-6kg.
Tetrowych kupię 25 sztuk, i flanelowych z 7 sztuk.

Ja kupuje jedna paczke do szpitala i druga do domu,a potem sie zobaczy.Zależy jaka dzidzia duża bedzie,może trzeba bedzie juz potem 2 używać.

Co do pieluszek to przecież zawsze można dokupić. A z tymi najmniejszymi to zalezy od wielkości malucha - może szybko wyrosnąć. Ja do szpitala wezmę paczkę małą, w domu coś będzie czekać, ale nie będę szaleć z pieluchami na początek. Tetrowych kupię 10, jeśli będzie za mało to dokupię.
Podkłady i podpaski, to tak jak Bombusia - do szpitala wezmę po 2 paczki (albo nawet po jednej) i zobaczę jak jest. Jak będzie mało to zawsze rodzina może mi dokupić i dostarczyć. Nie wiem czy u mnie w szpitalu można korzystać z podkładów szpitalnych - jak będę tam to się dopytam (o ile nie zapomnę)
Anecia - śliczne ciuszki - fajna kolekcja :-). Ja też mam po siostrze sporo takich dla noworodka, wiec nawet nic nie kupuję. Jakby czegoś brakowało to wtedy.

Przy Basi zużyłam tylko jedno opakowanie "1", później już "2":tak: A urodziła się nieduża-3050g;-)

te podklady poporodowe dla nas, znaczy dla Mamusiek czyli powiedzmy te duze podpaski ;)
o takie coś: Ginekologiczne podkłady poporodowe dla kobiet (1061008485) - Aukcje internetowe Allegro
nie chce przegiac z iloscia i potem wywalic, bo do czego to :-D

ja kupilam 2 opakowania- powinny wystarczyc bo potem to juz normalne podpaski wystarczaja.

anecia ciuszki super!!!!!!!!!!!!!!! ja tez troche juz podostawalam- jak juz bede miala pokoik zrobiony- czyli za jakies 2 tyg to zaczne prac i prasowac i nareszcie ukladac:)))))))))))))))

reklama
Mi poprzednim razem wystarczyła jedna paczka tych podkładów-później używałam podpasek:tak: Tyle, że ja przeleżałam 24 godz po cesarce bez niczego, a wtedy chyba są one najbardziej potrzebne:sorry2:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry