reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista zakupów:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Rozalko- wiem juz wszystko o cholestazie, tez na poczatku myslalam ze to to, ale robilam wszystkie badania i wyniki watrobowe wyszly oki. takze nie wiem, musze miec na cos uczulenie, ale na razie nie wiem na co. musze do skornego w koncu pojsc.

no to dobrze,że robiłas badania.Znam niestety 2 przypadki bagatelizowania tego swędzenia,a potem problem.

Ile białych tetrówek kupujecie,bo mi zostały po synku 5 i sie zastanawiam ile dokupic.nie pamietam ile miałam dla synka.

reklama
ja zamierzam wszytskie tetrowki miec biale- ok 15 plus kilka flanelowych. jutro zamierzam wybrac sie na mega zakupy dla malej- w koncu czas najwyzszy:)

no to dobrze,że robiłas badania.Znam niestety 2 przypadki bagatelizowania tego swędzenia,a potem problem.
Ile białych tetrówek kupujecie,bo mi zostały po synku 5 i sie zastanawiam ile dokupic.nie pamietam ile miałam dla synka.

ja mam ich około 20.Myślę, że wystarczy - będą systematycznie prane:)

fajny szalfroczek od 6 miesięcy
GzS* Szlafrok szlafroczek 6-12m ZIELONA ŻABKA (1047415250) - Aukcje internetowe Allegro

na pewno kupię tylko troszkę później:p

My bylismy dzisiaj, w koncu, na troche wiekszych zakupach - Ikea, dzieciecy i Bauhaus (cos jak Obi).
Farby kupione, ale sie juz ciesze, w przyszly weekend malowanie :-):-):-):-), jeszcze wykladzine musimy dokupic.

Kupilismy tez lampe, poleczki, kolka do lozeczka (chcemy zamontowac i z calym lozeczkiem po mieszkaniu smigac), wlacznik do swiatla z funkcja sciemniania (zeby w nocy po oczach nie dawalo:-)), podklady pod przescieradlo, gryzak i pierwsza grzechotke - baranka :-D:-D:-D jest swietna, bo zaklada sie ja dzidzi na raczke, wiec jak maly bedzie wymachiwac, bedzie mu ladnie baranek grzechotal (jest w ogole takie slowo?) :-).
Jeszcze kilka rzeczy i limit czerwcowy wyczerpany:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Ja przy pierwszym dziecku miałam 30 tetrówek, a teraz kupię ze 25 i ze 3 flanelowe. Zawsze można dokupić, ryneczek mam pod nosem:)
A chciałam spytać Mamuśki, które stosowały pieluchy z Biedrony, są chyba 2 rodzaje pampersów??? Nadają sie do zakładania, tzn. czy nie przecieka mocz przez nie itp.??? Bo ja zawsze używałam Pampers oryginal i tak sie zastanawiam, czy te z Biedrony można brać???
Przyjmując oczywiście, ze nie będą uczulały.

moje dwie kolezanki uzywaja tych z biedronki i powiem ci ze bardzo sobie chwala. ja na poczatek jakis lepszych bede uzywala a potem tez na biedronkowe przechodze.

A ja właśnie tak ostatnio oglądałam te z biedronki pieluchy i jakos mnie nie przekonuja.Chyba ,że na złe patrzalam.
Juz z Lidla wydaja mi sie fajniejsze.

Mamuśki powiedzcie mi, ile podkładów ginekologicznych powinnam kupic? bo nie mam pojecia.. jak to jest wydajne mniej wiecej?

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry