reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista zakupów:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Nono, ciamajdko -super zakupki :-)
Ja się wybieram na jakiś plac w tygodniu, żeby kupić koszulkę ze szlafroczkiem bawełnianym (cienkim), bo grube się napewno nie nadają na porodówkę w sierpniu (dobrze gada Bombusia). Już mam jedną koszulkę do karmienia, wiec kupię jeszcze jedną a na sam poród to jakiś stary duży T-shirt wezmę, do uciorania :-)

reklama
Rozalko ja pościel kupuje od razu z łóżeczkiem, więc nie mam zdania jaka ona tam jest.. poza tym jedna kołderke juz mam w domu...

dzieki dziewczyny!!!:)

riba - super ten szlafroczek!!! Cudny! i cena świetna!
Co do swędzenia skóry, to fakt - ja teraz noszę tylko takie milutkie i delikatne tkaniny, drażn i mnie wszystko inne. No i smarować się muszę na potęgę, ale to akurat dobrze, bo póki co nie ma rozstępów :-)

Ja wam powiem, że zaczęłam się smarować od 20tc bo mi się strasznie skóra rozciągała, nie dowytrzymania. i tak 5 tyg smarowałam i przestałam. Drażni mnie bardzo to smarowanie, poza tym nie wierzę w jego skuteczność. Narazie rozstępów brak ale myślę , że i tak będą.

Mam zamiar zacząć robić w końcu zakupy. i tak się zastanawiam co warto kupić na allegro a co nie. Myślałam, żeby zamówić pieluszki tetrowe i flanelowe na allegro. Macie jakiegoś dobrego sprzedającego? Bo wiem, że niektóre te pieluszki tetrowe na all mają kiepski materiał, taki sztuczny.

Jakbyście miały łuszczycę to dopiero poznałybyście prawdziwe znaczenie słowa "swędzenie"

ja już wiem co to jest... żadne materiały mi nie straszne:) jestem spaczona pod tym względem...

Riba piekny ten SZLAFROCZEK!!! W przyszłym miesiącu będę go mieć, właśnie coś takiego "innego" jest super:p

Ostatnia edycja:
ja kupilam taki szlafroczek

Koszula ciazowa szlafrok niebieski 42 LOOKat 2045 (1045385078) - Aukcje internetowe Allegro

a koszule i pizamke z tej samej serii co ciamajdka, juz w nich spalam i szczerze to szalu nie ma z tym materialem. ja ogolnie w ciazy mam problemy ze swedzeniem calego ciala, a ten material poteguje to. nie mocno, ale....

Oj na to swedzenie całego ciała uważajcie,warto o tym powiedzieć lekarzowi.bo mnie sie pytał,może byc to objaw cholestazy
Cholestaza ciężarnych Ť maluchy.pl

wracajac do tematu.
Polecam te pieluchy tetrowe,sa ekstra
BOBAS Kolorowe pieluchy tetrowe 6 szt. 2 kolory (1046808960) - Aukcje internetowe Allegro
a co do flanelek,ja kupuje takie
http://www.allegro.pl/item1065411697_grube_pieluszki_flanelowe_pieluchy_jednokolorowe.html

Ostatnia edycja:
Alaa - ja kupilam takie
Grube PIELUSZKI FLANELOWE pieluchy jednokolorowe (1028893434) - Aukcje internetowe Allegro
Miękkie PIELUSZKI TETROWE pastelowe KOMPLET 6 szt (1028875967) - Aukcje internetowe Allegro
PIELUSZKI FLANELOWE pieluchy flanela SUPER WZORY (1028898950) - Aukcje internetowe Allegro
Wielorazowe PIELUCHY-CERATKI do przewijania (1028908803) - Aukcje internetowe Allegro

i jeszcze kilka rzeczy od tego sprzedawcy i jestem zadowolona:tak::tak::tak:
Rozalko- wiem juz wszystko o cholestazie, tez na poczatku myslalam ze to to, ale robilam wszystkie badania i wyniki watrobowe wyszly oki. takze nie wiem, musze miec na cos uczulenie, ale na razie nie wiem na co. musze do skornego w koncu pojsc.

Ostatnia edycja:
reklama
A ja własnie jestem po zakupach... i wiecie co kupilam ten grubszy milusi szlafrok :-) I koszule ciazowa w zyrafki zielone wstawki i taka fajna rozpinana po obu stronach na piersi pozniej wstawie fotki :-)

Ja mysle ze zalezy od dziewczyny czy jest zmarzlak czy nie.. ja kupilam ten szllafrok bo chcialam miec tez na zime a po co kupowac dwa.. jak mozna jeden za jednym zamachem :D

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry