reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista zakupów:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Tak widziałam ten fotelik do 11 kg i wg mnie jest normalny. Macał go mąż nawet montowął do fotela w samochodzie i nic nam nie trzeszczało. Ja na pewno zakupię ten zestaw. Poza tym wg mnie to co było na tym filmie to ewidentna wina rodziców, ze dziewczynka nie byla zapięta w pasy.

Dziewczyny mam pytanie, który linomag kupić??

Linomag z tlenkiem cynku, krem dla dzieci i niemowląt, 50 ml - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie czy ten Linomag Bobo A+E, krem dla dzieci i niemowląt, 50 ml - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie

i jaką maść na pękające brodawki?? taką co nie trzebaby było zmywać z brodawek? jest taka??
Ja kupuje bobo A+E jak nie bedzie pupcia czerwona,to tym bede smarować),a na zaczerwienienia Sudokrem.
Na brodawki kupuje Bepanthen,tylko on mi pomagał.a reszte pózniej wykorzystałam synkowi do czerwonej pupci.

Ja w końcu się zmobilizowałam i zakupiłam dzisiaj na allegro:
2 kocyki (1 taki ażurowy na lato: KOCYK ,KOC ,ZDROWY @100% BAWEŁNIANY@hit@wejdź (1031899303) - Aukcje internetowe Allegro; drugi też w sumie cienki: KOCYK,KOC BAWEŁNIANY@ ABSOLUTNA NOWOŚĆ BOBASA (1016582708) - Aukcje internetowe Allegro - bo był w koty :-))
gruszkę do odciągania kataru (bo akurat sprzedający miał, a wiem że się bardzo przydaje)
No i matę edukacyjną dla siostrzenicy (pewnie po jakimś czasie wróci do mnie ;-) ): MATA-KOJEC @ EDUKACYJNA CANPOL 2/287 @NOWOŚĆ @ (1019643661) - Aukcje internetowe Allegro

uff- pierwsze koty za płoty.

Dostaliśmy też od szwagra zestaw 7 body dla noworodka z różnymi napisami fajnymi i fotelik Koochi firmy Cosato, ale nie mogę nic o nim znaleźć, jeśli chodzi o bezpieczeństwo. Szwagier przywiózł to z Anglii. Pewnie skończy się tak, że będziemy go wykorzystywać jako leżaczek w domu a do autka kupimy coś sprawdzonego.

Ale super te kocyki,nad tym ażurowym tez sie zastanawiam.
a jaka super mata,wow.

kocyki polecam z IKEA, sa takie mniejsze ale i tez wieksze ktore mozna przeciac, cena bardzo przystepna
na porodowce ,z moim pierwszym dzieckiem,pielegniarki powiedzialy ze bardzo fajne, cieplutkie ale nie za grube

Ale polarowych z IKEI nie polecam,po praniu masakra jakas,mam dla synka,strasznie sie mechaca i kulkuja.

Cos takiego znalazłam do wózeczka,wydaje mi sie fajnym rozwiazaniem.
KOCYK BAWEŁNIANY Z PODUSZECZKĄ 75x90 cm, 4 KOL. (1024086566) - Aukcje internetowe Allegro

Ostatnia edycja:
reklama
Ja bawelniany kocyk kupilam wczoraj w Tesco. Wydaje sie fajny na letnie i cieple jesienne dni.
Mam tez juz kupiona koszule i szlafrok na letnie dni, bo w domu mam tylko taki cieply, gruby szlafrok, to latem bym sie w nim zaparzyla.
Lista powoli maleje, ufff.

Jednak najwieksze (najdrozsze) zakupy ciagle przed nami :rolleyes2:

u mnie zostało:

łóżeczko pod koniec maja
wózek i przewijak pod koniec czerwca
w lipcu kosmetyki i wsio:):):):):):):):):

a dziewczyny jedno pytanko??? jak sie ma do przepisow ustawienie fotelika samochodowego- tutaj w Stanach mozna dziecko wozic tylko na tylnym siedzeniu, i fotelik do 1roku zycia ma byc tylem do kierunku jazdy- jak to jest w Polsce????

U nas nie ma większego znaczenia, czy na przednim siedzeniu (warunek- bez poduszki powietrznej) czy na tylnym, aczkolwiek specjaliści sugerują wożenie na tylnym siedzeniu jako bezpieczniejsze. Poza tym wszystkie foteliki z grupy 0 (czyli te 0-13kg) muszą być montowane tyłem do kierunku jazdy :tak:

Ja ogólnie mam swoje zdanie nt fotelików samochodowych i go nie zmienie:)
Natomiast nie mam zamiaru nikogo krytykować ani oceniać pod względem tego, ze jeżeli ktoś kupuje fotelik bez crash-testów to robi to ze szkodą dla swojego dziecka. Tym bardziej chyba nikomu nie zarzuciłabym, ze na pierwszym miejscu jest cena fotelika a potem życie dziecka.

Razem z mężem podjęliśmy decyzję o wzięciu 3 w 1 Tako :) jest to nasza świadoma decyzja.
A co do filmików no cóż jest to typowy przyklad wykorzystania tzn szoku, który ma spowodować większą ilość sprzedawanych fotlików z crash-testamia co za tym idzie daniu zarobić producentom. Takie mam osobiste zdanie na ten temat:)

No cóż... Tak jak pisałam każdy zrobi co uważa za stosowne. Testy ADAC są niezależne- nie mają nic wspólnego z reklamą jednych firm i negowaniem innych. Jak dla mnie EOT.

u mnie zostało:

łóżeczko pod koniec maja

Ty to masz dobrze :-D

u mnie zostało:

łóżeczko pod koniec maja
No to u mnie została tylko wanienka i wózek i kosmetyki malego.
Myślę, ze do lipca max będę wszystko miała. Dla siebie mam już prawie wszystko oprócz koszul:p i kremu na brodawki.

Mi została wanienka, kosmetyki dla maleństwa i moja wyprawka do szpitala, a i fotelik do samochodu. I wsio i pewnie 2000 zł pójdzie z portfela hahha

Dziewczyny nie dołujcie...ja nie napiszę, co mi jeszcze zostało, bo za długo by wyszło...:)

Dziewczyny nie dołujcie...ja nie napiszę, co mi jeszcze zostało, bo za długo by wyszło...:)

No Wuzelek dokładnie miałam to w tej chwili napisać:((( one sa niezłe co???? A mój M chciał w sobote już huśtawke stojącą kupić małemu no kochany jest ....poprostu mnie rozwalił, nie mamy ponad połowę rzeczy,a on już by bujał :):):)

Bombusiu one są szalooone:) Choć tak sobie myślę, że jak tylko wpłyną moje pieniążki z dodatkowych zleceń, to i ja zaszaleję:) Ale nikt nie wie, kiedy to będzie... Mam nadzieję, że przed porodem:) Jak na razie, czekam na łaskawość ZUSu, bo już drugi miesiąc jedziemy z mężem na jednej pensji... niech ich!...

reklama
Dziewczyny, a kupowałyście już pościel do łóżeczka?? Mogłybyście mi coś polecić w dobrej cenie? Chodzi mi o kołderke (bo podusi ponoć się nie daje), a także komplet poszewek...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry