reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista zakupów:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
dokladnie :-) co miesiac cos, my juz od stycznia zaczelismy :-)
az sie boje podliczac:sorry2: duzo kupuje na allegro w pl, bo taniej niz tu. ostatnio stwierdzilam, ze nie mam zadnego nowego ciuszka (oprocz skarpetek :-)), ale wydaje mi sie ze sa rzeczy ktore nie musza byc nowe, tak jak ciuszki, wozek, mebelki, ale za to sa tez rzeczy, ktorych nie kupilabym uzywanych - materac do lozeczka, siedzonko do auta. ostatnio uslyszalam fajna opinie, ze lepiej ciuszki po kims, wielokrotnie prane, niz nowe ale kiepskiej jakosci.
co do kosmetykow, to moja polozna (wzoruje sie na niej, bo nie mam tu nikogo innego, zreszta jest polozna od ponad 30 lat) jest taka bardzo eko :tak:. powiedziala ze mam miec tylko oliwke do kapania i krem na odparzenia i zadnych innych kosmetykow. zadnego szamponu, kremu do buzi, zadnych chusteczek mokrych (chyba ze jedna paczke jak bedziemy poza domem) a w domu myc dziecko tylko woda. wiadomo przez kosmetyki zmywa sie naturalna powloka. z tego tez powodu noworodka kapie sie co 2, 3 dzien. sa takie specjalne miseczki podzielone na dwie czesci. w jednej woda do buzi, w drugiej do pupci. nie wiem jak to sie sprawdzi, zobaczymy. na szczescie przez pierwszy tydzien ona przychodzi codziennie i wtedy mam nadzieje wszystko sie wyjasni.

reklama
dziewczyny ja też nie licze :p
kupiłam buteleczki, ale szklane z canpol babies zobaczymy jednak do plastikowych nie mam zaufania...

a czy ta firma Linomag jest dobra?? nie uczula??

Jeśli chodzi o Linomag to maść jest naprawdę b. dobra. Na rynku od lat,ja Adriana nie raz posmarowałam i jak ręką odjął pomagało, pupcia zaraz się "naprawiała":) innych art. nie próbowałam Linomagu.
Ja małego kąpałam raczej codziennie, tym bardziej latem, ale rzeczywiście do obmywania pupy to tylko wodą, no chyba, ze narobił coś większego.
Zresztą ja myslę, że w praktyce to każda mama sama będzie wiedziała, bo to taki instynkt macierzyński jest.
Ja np. w dzień na pupę używałam puder (talk) i bbbbrdzo nam służył.

a więc tak...co do kosmetyków u mnie na dobry początek

1. pieluchy - hugies
2. na odparzenia - krem sudocrem i bebhanten
3. na bolące sutki - krem maltan
4. do kąpieli, szampon, krem do twarzy, balsam do ciała: ziajka albo hipp (jedna z tych firm) i jak pisała któraś kiedyś nie brać wszystkiego z różnych bo jak się pojawi uczulenie nie będzie wiadomo z czego:) Dlatego trzeba zdecydować się na jedną.
5. oprócz tego sól fizjologiczna do przemywania oczek, noska
6. spirytus 70% do pępka
7. patyczki
8. waciki bawełniane
9. chusteczki nawilżane (tylko nie huggies bo są grube - może plus, że się nie rwą - moim zdaniem mało delikatne bo używam ich dla siebie:)

dziewczyny ja też nie licze :p
kupiłam buteleczki, ale szklane z canpol babies zobaczymy jednak do plastikowych nie mam zaufania...

a czy ta firma Linomag jest dobra?? nie uczula??

Ta do pupci jest super.firma znana bardzo dawno i podobno żadko uczula.
Ja stawiam na chusteczki Nivea soft,Dzidzius i biedronkowe Dada.

Oto moje pierwsze i skromne zakupy dla synusia. Nie kupowałam nic wczesniej bo nie znałam płci.
body 5.99 zł
bf55594a92.jpg
czapeczka 1.99 zł
630fa77554.jpg

Przepraszam za jakość fotek ale telem robione.

Ta do pupci jest super.firma znana bardzo dawno i podobno żadko uczula.
Ja stawiam na chusteczki Nivea soft,Dzidzius i biedronkowe Dada.

u mnie Nivea odpada ja mam uczulenie ta te kosmetyki wiec pewnie mały też bedzie miał szczególnie, ze to uczulenie odziedziczyłam po mamie:p
jak coś spróbuję Dzidziuś

Oto moje pierwsze i skromne zakupy dla synusia. Nie kupowałam nic wczesniej bo nie znałam płci.
body 5.99 zł
Zobacz załącznik 242689
czapeczka 1.99 zł
Zobacz załącznik 242691

Przepraszam za jakość fotek ale telem robione.

śliczne:)

u mnie Nivea odpada ja mam uczulenie ta te kosmetyki wiec pewnie mały też bedzie miał szczególnie, ze to uczulenie odziedziczyłam po mamie:p
jak coś spróbuję Dzidziuś

śliczne:)

Mój Kubus był uczulony na oliwkę Nivea,a na reszte z tej serii nie.
U nas odpadały zdecydowanie chusteczki HUGGIS(bardzo intensywnie pachna,takie perfumowane),Bambino i Jhonson-czerwona pupcia.
Nawet ja do przetarcia twarzy,czy rąk nie mogłam ich uzywać,całe czerwone i piekły.
Ale wiadomo,nie ma co sie sugerować,bo każde dziecko inne.

reklama
U nas bardzo sprawdzily sie chusteczki Bambino. Na poczatku uzywalismy roznych a potem juz tylko Bambino. Fajna konsystencje mialy.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry