reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista zakupów:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Czy któraś z Was wie coś może na temat fotelików samochodowych GRACO?? Mam okazję kupić używany, ale nie wiem, czy one są ok...

Mój Kubus był uczulony na oliwkę Nivea,a na reszte z tej serii nie.
U nas odpadały zdecydowanie chusteczki HUGGIS(bardzo intensywnie pachna,takie perfumowane),Bambino i Jhonson-czerwona pupcia.
Nawet ja do przetarcia twarzy,czy rąk nie mogłam ich uzywać,całe czerwone i piekły.
Ale wiadomo,nie ma co sie sugerować,bo każde dziecko inne.

Ja ogólnie mam uczulenie także na Jonsona wiec na pewno tych kosmetyków nie zakupie. Ale nie wiem czy któraś z Was stosowała te emulsje Linomag. Czy tylko ten krem? No i jeszcze się zastanawiam nad Oilatum.
No i nie wiem jak te pieluszki bo dla noworodków podobno są specjalne z otworkami na pępowinkę? Jakiej firmy takie mają jakie to są konkretnie bo np w realu ich nie widziałam

Ja ogólnie mam uczulenie także na Jonsona wiec na pewno tych kosmetyków nie zakupie. Ale nie wiem czy któraś z Was stosowała te emulsje Linomag. Czy tylko ten krem? No i jeszcze się zastanawiam nad Oilatum.
No i nie wiem jak te pieluszki bo dla noworodków podobno są specjalne z otworkami na pępowinkę? Jakiej firmy takie mają jakie to są konkretnie bo np w realu ich nie widziałam

Co do pampersów.
Ja kupowałam na początku Pampers Newborn i połozna nam kazała wywijac kawałek pampersa u góry dopuki,doputy pepuszek sie nie wygoił i było OK..bo z otworkami to jest tylko jeden rodzaj Bella Happy.
Teraz do szpitala tez kupie Pampersy Newborn,a potem sie zobaczy jakie podpasuja.
Używałam Linomag do kapieli i u nas sie sprawdził.

Ostatnia edycja:
co do fotelikow juz niewiem co myslec po tym programie uwaga - tez mam dostac uzywany ale moje stwierdzenie jest takie czy tak naprawde sa jakies foteliki bezpieczne???

co do fotelikow juz niewiem co myslec po tym programie uwaga - tez mam dostac uzywany ale moje stwierdzenie jest takie czy tak naprawde sa jakies foteliki bezpieczne???

ja sie nad tym samym zastanawiam. Kiedys nie było takich fotelików i sobie radzono, a teraz nie wiadomo co gorsze fotelik tak czy nie? Niestety mamy takie prawo, ze fotelik musi byc niestety:( moi znajomi mają Chicco i sa pzrerażeni tym co widzieli.

tylko trzeba pamiętać, że program mówi o jednym modelu chicco, co nie znaczy, że wszytskie są złe:)

tylko trzeba pamiętać, że program mówi o jednym modelu chicco, co nie znaczy, że wszytskie są złe:)

ja własnie wiem, ale jak tu miec zaufanie do innych modeli :baffled: ja chyba bym sie bała. Aczkolwiek z mojego Jumpera ten fotelik chyba w ogóle testów nie pzrechodził:baffled: ktoś moze słyszał o testach dla Jumpera?

reklama
Pajka Ty kupiłaś już tego jumpera czy planujesz? I chodzi o tako jumpera x?:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry