reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista zakupów:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
aga_natalia ciuszki rewelacja- a ta ilosc!!!!!!!!! udaly ci sie zakupy

reklama
Dziękuję dziewczyny!
Ciuszki odkupuję od dziewczyny z tego forum, również z Irlandii, za bardzo dobra cenę.
Przy dwójeczce trochę będę tego potrzebować.
Po Natusi te pierwsze pożyczyłam kuzynowi,
ale chyba nie wrócą, , więc muszę na pierwsze m-ce pokupować.
Później część już będę miała po mojej córeczce.

Taka mała rada jeszcze ...
Często położne/ ortopedzi zalecają szerokie pieluszkowanie od początku. Przy tym automatycznie małe ubranka 50-56 są za małe. Przyda się też odpowiedni zapas pieluch tetrowych...

Aga_Natalia piekne ciuszki.. ja wczoraj wyprałam ciuszki ktore odkupilam od jednej z forumowiczek i moj M wieszał (dołączyłam do niego po jakims czasie bo rozmawiałam jeszcze z rodzicami..) i w sumie to myslalam ze juz skonczyl wieszać.. a okazało się ze nawet w połowie nie jest.. i końca nie było widać..zaczęłam się strasznie z jego miny śmiać.. mamy bardzo pojemną pralke.. wchodzi 6kg prania zazwyczaj starczaja te sznurki co mamy w lazience a okazało się ze na ciuszki niemowlece trzeba było ścieśniać i ścieśniac..

Aga_Natalia piękne ciuszki :-) Ilość ogromna :-D Ja też mam bardzo duzo ciuszków, ale bucików nie kupuje bo nie wiem co będzie ze stópkami mojej małej więc się wstrzymuje. Ale zestaw Hello Kity po prostu Sweet :-D

Rany ,jak obliczyłam ile jeszcze kaski potrzebuje na reszte rzeczy dla dzidziolka,to załamka...
A jeszcze do szpitala,te koszule,staniki do karmienia.
Niby mam juz 3/4 rzeczy po synku,te majdroższe(typu łózeczko i takie tam pierdołki),a normalnie robie liste ,a końca nie widać.
Wy na te pierwsze dzieci w ogóle mega kase musicie wydawac,nic dziwnego,że juz wiekszosc zbiera od kilku miesiecy.
Podliczałyście juz wstepnie ile to kaski idzie?
Ja dzis zamierzam,podziele sie refleksja.

W Makro promocja podobno na chusteczki Pampers i pieluchy Pampers.
Do szpitala polecam chusteczki Nivea Sensitive,one jako jedyne u nas radziły sobie ze smółka,która ciezko zetrzeć z tyłeczka(jak smar sie przykleja,serio).na poczatek takie kupuje,a potem spróbuje tańsze.
W ogóle myslę i myslę i nie moge sie zdecydowac na kosmetyki.
Mam Sudokrem,Bepanthen...a reszta.
Wacham sie pomiędzy
Serią Ziajki
Produkty marki Ziaja z linii ziajka - drogeria internetowa Esentia.pl
bo używałam przy synku,ale dopiero po kilku miesiącach
a Linomag
Kosmetyki Linomag - - Calineczka Artykuły dla dzieci i niemowląt
Chodzi mi o cos do pupci,do buzi,na słonko....
a może Nivea.
Boszszsz...jak by to pierwsze dziecie było...

Ostatnia edycja:
Rozalka Ja wolę nie liczyć, bo jak liczę to się załamuje, ale dobrze zrobiłam, że zaczełam kupowac od 4 miesiąca i tak nie odczuwam tych wydatków, co miesiąc z budżetu idzie od 200 do 400 zł i tyle ;-)

Rozalko ja również nie liczę...co miesiąc coś tam kupuję, żeby nie wydawać łącznie takiej ogromnej sumy...
co do kosmetyków to ja rozważam ziajkę albo hipp, jeśli chodzi o linomag, która tu pisała, że np. szampon i płyn do kąpieli się nie sprawdził:)

reklama
Ja też się ostatnio zastanawiałam nad kosmetykami... Nivea Baby, a może stara dobra Ziajka? Podpowiedzcie coś! Myślę o chusteczkach, czymś do kąpieli, ewentualnie po kąpieli, kremie do buzi... No i pieluszki-co brać, a czego w ogóle nie brać pod uwagę? Wiem, że każde dziecko jest inne i trzeba sprawdzić, ale coś muszę wybrać na początek!:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry