reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lista zakupów:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
faktycznie super wygladaja, ja myslalam o takim z drewexu ale teraz sie zastanowie nad tym :-)

reklama
No one są na prawdę super :-) Jak puszek :-D

Ten drugi po praniu robi sie taki nieładny.Reszta nie wiem.
Ale bardzo ładne.
Polecam na lato takie ,które maja z jednej strony bawełnę.
Ja chyba sie sklonię ku takiemu
KOCYK,KOC BAWEŁNIANY@ ABSOLUTNA NOWOŚĆ BOBASA (1016582708) - Aukcje internetowe Allegro
lub
_CHEROKEE Najmilsze kocyki świata 2 kolory _KOCYK (998925756) - Aukcje internetowe Allegro
bo z jednej strony ma materiał bawełniany i nie jest taki gruby
lub
taki widziałam w H&M za 39.90
*H&M* _ PUCHATEK _ KOCYK __ WELUR __ ecru (1021053678) - Aukcje internetowe Allegro
chciałam Drewexu,ale jakichs za ciepły mi sie wydaje,a jeden mam niebieski po synku.

Ostatnia edycja:
ja cienkie mam po corci, a taki cieplejszy to juz wlasnie mysle na wrzesien jak sie jesien zacznie....
na duza ilosc upalow w sierpniu to sie chyba raczej nie zalapiemy, chyba, ze lato nas w tym roku zaskoczy :-)

dziewczyny te kocyki (mimo ze sliczne) sa z mikrofibry, czyli nie bardzo dla maluszka :no:
bawelna, welna i jedwab - to sa materialy dla noworodkow.

Ja wreszcie troche obkupilam moja niunie :-)
Kupilam m.in.

1019080465

1016858106

1019764690

1022135255

Jeszcze troche w Tesco pokupowalam i chyba na pierwsze 2 miesiace jakos nam starczy. Choc powiem wam, ze mimo ze mam juz jedna ciaze za soba to nadal nie do konca jestem pewna ile czego powinnam kupic, a nie chce kupic za duzo. Pewnie jeszcze w miedzyczasie bede sie kusic na jakies ciuszki, bo trudno tak do 9 miesiaca juz nic nie kupowac, zawsze cos w sklepie skusi ;-)

Dziewczyny czy bedziecie kupowac rozki?
Bo tak sie ciagle zastanawiam czy latem nie bedzie w tym rozku maluchom za goraco. Z drugiej strony pamietam, ze to byla u nas przez pierwszy miesiac bardzo przydatna rzecz, mala tylko w nim spala, bo potrzebowala byc otulona i miec ciasno jak w brzuszku. I teraz nie wiem czy kupowac czy nie...

No i ciagle zastanawiam sie nad chusta. Najpierw bylam za, potem uznalam, ze na pewno nie bede potrafila jej zawiazac i zdecydowalam, ze wezme nosidelko ergonomiczne, a teraz znowu nad chusta mysle, bo jest duzo tansza od nosidelka erg. i znalazlam instrukcje wiazania i nie wyglada to tak trudno jak myslalam. A wy kupujecie? Pamietam, ze rozalka chciala, a jak reszta?

Ups...dopiero teraz doczytalam, ze na bluzie jest napis Baby Boy :-D
Ale wtopa :-D

Ja rożek kupiłam. Jak się nie przyda jako rożek to będzie świetnym kocykiem ;-)
Mam taki: bobo_szyk: _BECIK _ROŻEK_z_ATESTEM _ LUX_+_GRATIS (937782238) - Aukcje internetowe Allegro

A jeśli chodzi o chustę, to ja nie kupuje na razie... Czytałam ostatnio artykuł, że nie można za długo dzieci nosić w takiej chuście - chyba max do 2 godzin dziennie...
Wiesz... dzidziuś jak będzie spokojny to w bujaczku poleży jak się będzie chciało coś zrobić...
Spacery przewiduję wyłącznie w wózeczku, bo długie ;-)
Nie wykluczam całkowicie opcji chusty. Zaczekam jednak aż dzidziolek będzie na świecie i poznam jego wymagania :-)

Ciuszki śliczne :tak: A napisem się nie przejmuj... Kto by tam na takie rzeczy zwracał uwagę :-p

Ostatnia edycja:
ja mam jeden rozek - ogolnie nie chcialam bo stawiam na spiworki, ale polozna mnie przekonala, ze tak jak piszesz starlet, dziecko czuje sie bezpieczniej takie "opatulone" na poczatku,
co do chusty, to chce sobie sprawic :-)

reklama
A jeśli chodzi o chustę, to ja nie kupuje na razie... Czytałam ostatnio artykuł, że nie można za długo dzieci nosić w takiej chuście - chyba max do 2 godzin dziennie...
Wiesz... dzidziuś jak będzie spokojny to w bujaczku poleży jak się będzie chciało coś zrobić...
Spacery przewiduję wyłącznie w wózeczku, bo długie ;-)
Nie wykluczam całkowicie opcji chusty. Zaczekam jednak aż dzidziolek będzie na świecie i poznam jego wymagania :-)

Ja rozpatruje chuste ze wzgledu na to, ze jedna 3-latke mam juz u boku i czasem wyjscia np. do przychodni na szczepienie moga byc duzo latwiejsze niz ciagnac ze soba z 2 pietra wozek i drugie dziecko u nogi. No ale jak pisalam, ciagle sie waham, nie umiem podjac decyzji, bo jednak to jest pewien wydatek, a pewnosci, ze to rozwiazanie sie sprawdzi nie ma sie w ogole.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry