reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista zakupów:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Rozalko ja się z Tobą zgadzam, na pewno wygodniejszy jest podkład z gumką na cały materacyk...zresztą i tak to są grosze:-)
A ile tego powinno się mieć? Wystarczą dwa? Jak jedno będzie obsikane to wymiana na drugie...
Ile zamierzasz ich kupić??? :tak:
aaa i w aptece można je kupić ?

Kupiłam właśnie pościel:
ROŻEK - BECIK 80x80 z APLIKACJĄ (1018033206) - Aukcje internetowe Allegro
wzór miś, kolor piaskowy jasny

6-el POŚCIEL 120x90 - BAWEŁNA 100% SATYNOWA LUX (1009923441) - Aukcje internetowe Allegro
wzór miś, kolor piaskowy jasny

3-el POŚCIEL 120x90 - BAWEŁNA 100% SATYNOWA LUX (1009924006) - Aukcje internetowe Allegro
wzór słoń, kolor zielony jasny

w czwartek wracam i w czwartek pościel powinna być wtedy ocenię czy warto było....jestem zadowolona:)
Ja kupuje jeden podkład,w razie czego podłozę ceratke taka na gumce,mam po synku.
Czekam na opinie o poscieli.

rozalko ale ja ciebie rozumiem :-) uwazam tylko, ze taki podklad nie jest rzecza niezbedna, bo jak widac na naszym przykladzie udalo sie uzytkowac lozeczko bez niego i nic nam sie nigdy nie przytrafilo ;-) podklady zaczelismy uzywac dopiero jak zdjelismy pieluszke, a wtedy to mala juz nie spala w lozeczku tylko lozku normalnym ;-)

Nie no zgadzam sie,sa bardziej potrzebne rzeczy niz taki podklad.
Odpowiedziałam tylko co jest najlepsze pod prześcieradło i dlaczego lepsze niz zwykła ceratka.

Szukam teraz torby do wózka,oryginalna do Chicco kosztuje jakies 120 zł,kupie jednak jakas zwykłą.

reklama
A ja już zakupiłam dwie paczuszki pieluszek NEWBORN :-D:-D:-D A niech leżą :-) Cieszę się nimi, jak głupia :-D

Tak, mają taką dziurkę właśnie :-) Wypróbuję :-) Jak nie będą fajne, to zawsze się można przerzucić na inne :-) Wybór duży ;-)

Dziewczyny Wy jesteście niesamowite i niezastapione, jak czytam co kupujecie to szok....jakieś nazwy firm, czym się różnią, to czuję się jakbym była pierwszy raz w ciązy, no nie wiem prawie nic:(((((((((((((((
O ceratkach są dyskusje, jakie pampersy kupić..... z dziurką na pępek to takie są??????? Ja znam tylko "Pampers" jakbym ze wsi była hi hi. Przydałaby mi się tu choć jedna taka Mamuśka na jakieś 2 dni zakupów i bym miała wszystko z głowy.
Dobrze, że jest ta stronka, bo czytam zawzięcie te ciekawostki, także kontynuujcie:))))))

Bombusia He he tez z chęcią bym znalazła bratnią duszę na takie zakupy ;-)

A co do pieluszek to mojej siostry synek miał uczulenie na Pampersy, a koleżanka która urodziła 18-04 pokazała mi zużytego Pampersa i coś strasznego, w Huggisach siuśki rozchodzą się po całej pieluszce, a w Pampersach zbijają się w grudkę przez co dziecko jest niewygodni.

Ja też będę kupować Huggisy z dziurką :-)

Bombusia He he tez z chęcią bym znalazła bratnią duszę na takie zakupy ;-)

A co do pieluszek to mojej siostry synek miał uczulenie na Pampersy, a koleżanka która urodziła 18-04 pokazała mi zużytego Pampersa i coś strasznego, w Huggisach siuśki rozchodzą się po całej pieluszce, a w Pampersach zbijają się w grudkę przez co dziecko jest niewygodni.

Ja też będę kupować Huggisy z dziurką :-)

O i tu sie niezgodze,u nas siuski zawsze na całej pieluszce,jeszcze do niedawna,bo synek w nocy miał Pampra,więc pewnie na jakies trafiła felerne.w grudki to sie zbijały własnie Huggis(ale tylko jak duzo bylo)i w tescowych,bo tez próbowałam.No chyba,że te mniejsze gorszej jakości,ale nie sądze.

Huggis Newborn nie maja wycięcia na pępek.Tylko Bella Happy.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja na początku bedę używała pampersów- mam do nich zaufanie, huggies się nie sprawdziły , kolejne rozmiary jednak popróbuję z innego typu pieluszek- tescowych albo lidlowych (obecnie używam przy Olimpii i sprawdzają si znakomicie,oby jak najkrócej bo w koncu muszę ją nauczyć siusiania gdzie trzeba grrrr).

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry