reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lista zakupów:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Każda mama ma inne opinie na temat pieluszek; z moich kolezanek jedne chwalą pampery a inne huggisy - te co chwala papmpesy mowia ze huggisy uczualja i nawzajem... wiec to chyba jednak sprawa maluszka, czy zaakceptuje dane pieluszki; o bella happy tez slyszalam niedobre opinie od kolezanki, bo jej dziecko baaaardzo sie od nich uczulilo i pozniej musiala miesiac dziecko na tetrowych miec:/ bo mialao takie uczulenie

reklama
oto moje ostatnie zakupy.. ciuszki używane ale w bardzo dobrym stanie od jednej forumowiczki:-)
dsc01992h.jpg

dsc01990a.jpg

dsc01989c.jpg

dsc01991f.jpg

dsc02006v.jpg

dsc01995.jpg

dsc01996o.jpg

dsc01997p.jpg

dsc01999b.jpg

dsc02000d.jpg

dsc02003o.jpg

oto moje ostatnie zakupy.. ciuszki używane ale w bardzo dobrym stanie od jednej forumowiczki:-)
dsc01992h.jpg

dsc01990a.jpg

dsc01989c.jpg

dsc01991f.jpg

dsc02006v.jpg

dsc01995.jpg

dsc01996o.jpg

dsc01997p.jpg

dsc01999b.jpg

dsc02000d.jpg

dsc02003o.jpg

no sliczne:)
co do pieluch to tak ogólnie położne radzą kupować małe ilości tzn małe paczki pieluch ponieważ i tak trzeba sprawdzić na które maluch nie będzie miał uczulenia. Myślę, ze teraz i tak nie warto gdybać na ten temat bo dzidzia sama wybierze w sensie wyeliminowania tych, na które maluch bedzie miał uczulenie , potem dojdą te, które są złe i pewnie jakieś się trafią. A moze byc też tak, ze maluch będzie miał uczulenie na wszystkie oprócz tetrowych.Takie przypadki też są. Także ja na razie nie zamierzam kupować dużej ilości pieluch bo wyjdzie w praniu co i jak :)

Ostatnia edycja:
ja koszule wolałam zapinane na guziczki mniejsza szansa że wymknie się pierś nawet jak się śpi ale to kwestia gustu:tak::tak:
co do pieluszek to jest kwestia bardzo indywidualna u nas bella happy były akurat największą porażką jeszcze w szpitalu takich używałyśmy bo takie dawał szpital i Majka miała straszną wysypkę po nich zrobiliśmy jeszcze podejście w październiku zeszłego roku bo dostaliśmy takie pieluszki ale po założeniu dwóch leczyliśmy tyłek Majki przez cały tydzień my obstawiamy pampersy bo póki co sprawdzały się najlepiej mieliśmy jeszczedada z biedronki i tesco essebntiale czy jakoś tak i w dotyku oraz jakościowo nie były najgorsze ale częściej zdarzały się jakieś wycieki, przecieki
Nektarynka fajne zakupki ja narazie kupuje raczej zaplecze socjalne bo może nasz prawie synuś okaże sie córcią:sorry::-D

U mnie juz na dwóch usg był sisiak i zapewne już się nic nie zmieni.. najwyzej mała będzie chodziła w ciuszkach dla chłopca.. :-) albo na gwaltu rety te sprzedamy i kupimy inne

Bonusowa te kocyki są fantastyczne;) wszystkie

reklama
Ja jakiś czas temu kupiłam właśnie kocyk firmy Bobas. Jest super i mam nadzieję, że po praniu się to nie zmieni :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry