reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lista zakupów:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
dziewczyny ponawiam moje pytanko. co kupujecie do podlozenia pod przescieradlo?? wiem, ze ten temat byl juz poruszany i ktoras z Was pisala o specjalnych podkladach kupowanych w aptece. co to za podklady?? z czego?? wiem, ze zwykle ceratki nie sa dobre, bo nie przepuszczaja powietrza, a materac musi oddychac. z gory dzieki z odpowiedz

ja kupuje Aventa
pozdrawiam
biggrin.gif

ja kupiłam zwykłą ceratkę - zawsze jak malucha nie bedzie w łóżeczku mozna ją ściągnąć, zeby się materac przewietrzył.Dałam za nią aż 3 zł.

reklama
ja kupiłam zwykłą ceratkę - zawsze jak malucha nie bedzie w łóżeczku mozna ją ściągnąć, zeby się materac przewietrzył.Dałam za nią aż 3 zł.

Szczerze,to mnie na taka szlag trafiał,ciągle pod przescieradłem robiły sie jakies fałdki,czy zagiecia,jak mały był bardziej ruchliwy.no chyba,że masz taka co sie na gumeczke zakłada na materac i mocno trzyma.
Ale gwarantuje Ci,że przy natłoku obowiazków nie bedziesz pamietała o tym ,by wietrzyc materac.No chyba,ze przy zmianie pościeli.

To ja wam powiem, ze ja w ogole nie kupilam corce nic pod materac poki uzywala pieluch. I jakos nigdy nie bylo wpadki by cos przemoklo. Teraz nawet tez nie myslalam, by cos kupowac. Hmmm...
Dopiero jak odstawilismy pieluchy i zdarzaly sie wpadki nocne to wtedy miala podkladki, ale wczesniej takie malenstwo nie.

To ja wam powiem, ze ja w ogole nie kupilam corce nic pod materac poki uzywala pieluch. I jakos nigdy nie bylo wpadki by cos przemoklo. Teraz nawet tez nie myslalam, by cos kupowac. Hmmm...
Dopiero jak odstawilismy pieluchy i zdarzaly sie wpadki nocne to wtedy miala podkladki, ale wczesniej takie malenstwo nie.

to miałaś szczęscie.
mojemu synkowi nie raz przesiakł pampers,nie mówiąc o ulaniu,czy wymiotach....

dziewczyny kiedyś kobiety radziły sobie bez takich rzeczy i nic się nie działo :) damy rade, poza tym moja mama powiedziała sama, ze równie dobrze pod na ceratkę mozna nałożyc jeszcze pieluchę flanelową i też działa także ja nie bzukuje i nie kupuję rzeczy, które nie są zbytnio potrzebne a flanelowe pieluchy i tak chcę kupować :)

dziewczyny kiedyś kobiety radziły sobie bez takich rzeczy i nic się nie działo :) damy rade, poza tym moja mama powiedziała sama, ze równie dobrze pod na ceratkę mozna nałożyc jeszcze pieluchę flanelową i też działa także ja nie bzukuje i nie kupuję rzeczy, które nie są zbytnio potrzebne a flanelowe pieluchy i tak chcę kupować :)

nie no masz rację,ale jak ma mi cos ułatwic sprawe,to wole to wykorzystac.
A pamietam,ze ta ceratka mnie wkurzała.po za tym synek czesto spał własnie na tych fałdkach,ktore sie robiły od ceratki i wyobrazam sobie ,ze nie bylo mu wygodnie.Ja bym sama tak nie chciała spac...Przetestowałam wszystko,ręcznik,flanelke pod przescieradłem,wszystko co bylo luzno połozone,to pod przescieradłem sie zwijało po nocy.
Ale oczywiscie każdy robi jak uwaza.
Ja wyraziłam swoje zdanie na podstawie doswiadczenia.Też nie kupuje zbednych rzeczy i naprawde "nie bzykuje",bo mnie na to nie stac po prostu.

Ostatnia edycja:
Ale jakos trudno mi uwierzyc by takie malenstwo od porodu do nawet kilku miesiecy skopywalo te podklady pod przescieradlem?
Przeciez takie malenstwo prawie w ogole nie zmienia pozycji w trakcie snu, szczegolnie, ze i tak pierwszy miesiac gdzies spi w rozku np. Moja tak spala. Takie skopywanie to moge sobie wyobrazic jak maluch ma tak 5-6 miesiecy jak zaczyna sie przemieszczac, ale moze sobie zle wyobrazam? No u nas nie bylo takiego problemu wiec go nie znam ;-)

Ale jakos trudno mi uwierzyc by takie malenstwo od porodu do nawet kilku miesiecy skopywalo te podklady pod przescieradlem?
Przeciez takie malenstwo prawie w ogole nie zmienia pozycji w trakcie snu, szczegolnie, ze i tak pierwszy miesiac gdzies spi w rozku np. Moja tak spala. Takie skopywanie to moge sobie wyobrazic jak maluch ma tak 5-6 miesiecy jak zaczyna sie przemieszczac, ale moze sobie zle wyobrazam? No u nas nie bylo takiego problemu wiec go nie znam ;-)

No tak,aleeee....
Ale ja wole kupic porządny podkład od poczatku niz pózniej go wymieniac.
Wychodzę z założenia,ze mi to starczy na dłużej niz 3 miesiace(tyle ma moja siostrzenica i niezle skopuje kołderke,wiec w nózkach ma siłe)Poprostu pamietam ,że wiekszośc dziewczyn mam(rówieśników mojego synka) kupowały po paru miesiacach porzadne podklady.

Dobrze koncze juz ten temat.Odpowiedzialam na pytanie koleżanki BB o podkład,wyraziłam swoje zdanie,nikogo tu nie bede przekonywac,każdy zrobi jak uważa.

Ostatnia edycja:
No tak,aleeee....
Ale ja wole kupic porządny podkład od poczatku niz pózniej go wymieniac.
Wychodzę z założenia,ze mi to starczy na dłużej niz 3 miesiace(tyle ma moja siostrzenica i niezle skopuje kołderke,wiec w nózkach ma siłe)Poprostu pamietam ,że wiekszośc dziewczyn mam(rówieśników mojego synka) kupowały po paru miesiacach porzadne podklady.

Dobrze koncze juz ten temat.Odpowiedzialam na pytanie koleżanki BB o podkład,wyraziłam swoje zdanie,nikogo tu nie bede przekonywac,każdy zrobi jak uważa.

Rozalko ja się z Tobą zgadzam, na pewno wygodniejszy jest podkład z gumką na cały materacyk...zresztą i tak to są grosze:-)
A ile tego powinno się mieć? Wystarczą dwa? Jak jedno będzie obsikane to wymiana na drugie...
Ile zamierzasz ich kupić??? :tak:
aaa i w aptece można je kupić ?

Kupiłam właśnie pościel:
http://www.allegro.pl/item1018033206_rozek_becik_80x80_z_aplikacja.html
wzór miś, kolor piaskowy jasny

http://www.allegro.pl/item1009923441_6_el_posciel_120x90_bawelna_100_satynowa_lux.html
wzór miś, kolor piaskowy jasny

http://www.allegro.pl/item1009924006_3_el_posciel_120x90_bawelna_100_satynowa_lux.html
wzór słoń, kolor zielony jasny

w czwartek wracam i w czwartek pościel powinna być wtedy ocenię czy warto było....jestem zadowolona:)

Ostatnia edycja:
reklama
rozalko ale ja ciebie rozumiem :-) uwazam tylko, ze taki podklad nie jest rzecza niezbedna, bo jak widac na naszym przykladzie udalo sie uzytkowac lozeczko bez niego i nic nam sie nigdy nie przytrafilo ;-) podklady zaczelismy uzywac dopiero jak zdjelismy pieluszke, a wtedy to mala juz nie spala w lozeczku tylko lozku normalnym ;-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry