reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lista zakupów:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja stawiam na Aventa i to zarówno laktator jak i butelki i smoczki itp. Dostałam od gina świetną broszurkę i naczytałam się o butelkach antykolkowych, smoczkach uspokajających itd. i przekonałam się do zakupu produktów właśnie tej firmy :tak:

Z laktatora AVENT jak go napełnisz to można połączyć części i masz butelkę ze smoczkiem do którego przyzwyczajone jest Twoje dziecię :tak: Maluchy nie lubią zmian i niechętnie piją z nowych butelek, więc warto pomyśleć o zakupie produktów jednej firmy ;-)

Ja z pewnością nie kupię laktatora AVENTU,musiałam kilka razy dziennie odciągać pokarm i przeklinałam ten laktator,ciągle wyskakiwała gumka....fajne jest tylko to,że bezposrednio ściągasz pokarm do butelki którą karmisz.
Poza tym jeśli chodzi o smoczki to proponuje wszystkim mamom,które pierwszy raz robią zakupy wyprobować kilku,bo mój synek nie chciał absolutnie pić z aventu i tylko canpol mnie urtował!

Jezeli chodzi o zakup laktatora...nas położne w szpitalu wyzywały,że nie mamy ze soba laktatorów i nie odciągamy mleka w momencie kiedy mamy go za dużo...miały rację...bo jak wróciłam ze szpitala to zamiast piersi miałam kamienie....tak więc lepiej laktator kupić przed porodem i zabrać do szpitala w razie czego...

Tak apropo to ja mam spray do nosa - roztwór soli morskiej - właśnie NoseFrida i polecam :D Używam sama, bo mam nieżyt nosa, ale dla dzidziulka też będę właśnie taką kupować bo jest w rewelacyjnie niskiej cenie w porównaniu z innymi :)

Kobietki, jeszcze tak apropo zakupów dla maluszka to chciałabym zwrócić Waszą uwagę na butelki antykolkowe. Sporo o tym poczytałam i uważam, że to bardzo dobre rozwiązanie :tak:

Roztwór soli morksiej to podobno dobra rzecz i warto mieć to pod ręką.

Co do butelek antykolkowych u mnie to się zupełnie nie sprawdziło...i tak synek miał kolki..ale miała przynajmniej poczucie,że próbuje mu wszystkimi sposobami pomóc. Ja używałam butelki antykolkowej Dr Browns.

Polecam Fride :tak:
Gruszka w ogole nie umialam nic wyciagnac. Tez na poczatku balam sie, ze bedzie mnie obrzydzac ale jest spoko ;-)

Ja też polecam Fride. Byłam sceptyczna i kupiłam ją dopiero jak mój synek skonczył 3 lata...wyciągnąc u niego katar to niezła katarga ale dzięki fridzie udawało się,więc przy drugim maluszku napewno będę tego uzywała!!

Ja polecam do kąpieli dla maluszków OILATUM do kupienia w aptece. Emulsja droga ale bardzo wydajna!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Roztwór soli morksiej to podobno dobra rzecz i warto mieć to pod ręką.

Co do butelek antykolkowych u mnie to się zupełnie nie sprawdziło...i tak synek miał kolki..ale miała przynajmniej poczucie,że próbuje mu wszystkimi sposobami pomóc. Ja używałam butelki antykolkowej Dr Browns.

słyszalam ze te butelki sa bradzo dobre i maja odpowietrzynik.wedlug mnie porownywalne z tommee tippee .sprawdzily sie??????????????
OILATUM podobno rewelacja- drogie ale podobno warte ceny. nie wiem nie sprawdzalam ale wiem z opowiesci

wlasnie wczoraj rozmawialam z moja polozna o kosmetykach dla dzieci. mowilam jej o Oilatum, ze wszystkie mamy go polecaja, ze sa zadowolone itp. pierwsze pytanie jakie mi zadala to jaki jest sklad tego, czy jest tam parafina? oczywiscie nie wiedzialam i poszukalysmy w necie. odp - Skład – parafina ciekła 63,4%, palmitynian izopropylu 25% - czyli chemia. mowila zeby urzywac kosmetykow tylko na bazie roslinnej, a wiec np. Weleda albo Hipp.
ostatnie 2 dni poswiecilam na czytanie forum lipcowek i sierpniowek :) po kilka h dziennie, i wiem, ze mnostwo z Was poleca Oilatum i juz sie cieszylam ze znalazlam firme dla synka :) a teraz...?

wlasnie wczoraj rozmawialam z moja polozna o kosmetykach dla dzieci. mowilam jej o Oilatum, ze wszystkie mamy go polecaja, ze sa zadowolone itp. pierwsze pytanie jakie mi zadala to jaki jest sklad tego, czy jest tam parafina? oczywiscie nie wiedzialam i poszukalysmy w necie. odp - Skład – parafina ciekła 63,4%, palmitynian izopropylu 25% - czyli chemia. mowila zeby urzywac kosmetykow tylko na bazie roslinnej, a wiec np. Weleda albo Hipp.
ostatnie 2 dni poswiecilam na czytanie forum lipcowek i sierpniowek :) po kilka h dziennie, i wiem, ze mnostwo z Was poleca Oilatum i juz sie cieszylam ze znalazlam firme dla synka :) a teraz...?
Ja jak najbardziej polecam Oilatum,jedyne na co synek nie był uczulony.
Polecam tez Linomag do kapieli,tani i dobry.
słyszalam ze te butelki sa bradzo dobre i maja odpowietrzynik.wedlug mnie porownywalne z tommee tippee .sprawdzily sie??????????????
OILATUM podobno rewelacja- drogie ale podobno warte ceny. nie wiem nie sprawdzalam ale wiem z opowiesci

Słuchajcie nie zawsze butelki sa winne kolek,ja karmilam piersia,a i tak kolki były.Co sie okazało,najpierw zle go przystawiałam i łykał powietrze,a potem poprostu miał alergie.
Czasem nawet butelki za 100 zł nie pomogą.Nie ma co przesadzać,warto miec jakąś jedna buteleczkę,a w razie potrzeby wymieniac na inna.nie mozna z góry zakładać,że tylko DR. Browns ochroni przed kolką.
HIPP jest jedna z najczęściej uczulających firm,to podobno naukowo sprawdzone,podobnie jak Jhonson.
No ale każde dziecko ,co innego toleruje.

Ja też polecam Oilatum:tak: Basia też innych nie tolerowała... Dopiero później odkryłam tańszy odpowiednik-Oilan-warto porównać:tak: Co do kolek, to u nas też niestety były i winna była alergia-byłam na diecie eliminacyjnej przez 7 miesięcy:blink:

Butelki antykolkowe nie rozwiązują zawsze w 100% problemu, ale przynajmniej skracają czas cierpień dzidziusia. Na podstawie badań AVENTA przy butelkach antykolkowych długość trwania kolki spadła średnio z 20 do 5 minut (pisałam już o tym). Niestety problemu kolek nie da się tak łatwo rozwiązać. Większość dzieci to przechodzi i tak już po prostu jest, jak pisała rozalka - różne są przyczyny. Ale przynajmniej możemy zrobić coś co może choć trochę pomoże :tak:

Ja też polecam Oilatum:tak: Basia też innych nie tolerowała... Dopiero później odkryłam tańszy odpowiednik-Oilan-warto porównać:tak: Co do kolek, to u nas też niestety były i winna była alergia-byłam na diecie eliminacyjnej przez 7 miesięcy:blink:
Oj wiem cos o tym.A ja byłam ponad rok.
A ja moze odejde od tematu butelek na sekunde i zobaczcie no miodzio ta posciel !!!!!!Bettset Mondbienen Hellgelb BABY BEST günstig kaufen bei Babyartikel.de

Śliczności.

Mam taki laktator
Sklep Internetowy Foteliki, Kojce, Krzesełka, Zabawki i inne
Z reszta elektryczne w szkole rodzenia tez polecali Medeli.Tyle,że strasznie drogi.
Sklep Internetowy Foteliki, Kojce, Krzesełka, Zabawki i inne
Zakupiłabym taki naprawde,tylko wtedy ,:confused:kiedy byłby niezbedny do karmienia przez dłuższy czas.

Ostatnia edycja:
ja kupilam przy corce reczny aventu i nie potrafilam nic nim odciagnac...ale bardzo duzo mam poleca. mi sie jednak absolutnie nie sprawdzil, ani kropelki za jego pomoca nie odciagnelam, nie umialam....za to elektrycznym pozyczonym od kolezanki mi poszlo dlatego ja w taki zainwestuje.

jak juz wczesniej pisalam - laktator bardzo indywidualna rzecz, jednym te polecane przypasuja, a innym jednak zupelnie inne. niestety po prostu trzeba samemu wyprobowac i sie przekonac. chociaz warto poczytac opinie kobiet, mniejsze ryzyko kupienia bubla :-)

butelki to tez indywidualna bardzo sprawa....roznie dzieci na rozne butelki reaguja...my mielismy aventu, najpierw jedna dr brown's, ale kolek u nas zadnych nie bylo.
tym razem chce wyprobowac tommee tippee.

jakis czas temu byla afera ze aventu maja niedozwolny srodek szkodliwy w swoim skladzie, ale juz teraz te nowe sa bezpieczne :tak: przechodze na TT bo wyprobowalismy przy corce ich bidony i sa fajne :-)

Ostatnia edycja:
reklama
No, to dziewczyny ja okazuję się jestem mało nowoczesną mamą, bo do kąpieli maluszka używałam żelu do kopieli nivea lub mydełka bambino a do smarowania po kąpieli zwykłej oliwki.
Jak dzidziuś był starszy to przeszłam na balsam nivea lub kremik bambino(zresztą też producentem jest nivea).
Laktatora używałam przez pierwsze 10 dni (mały miał problem ze złapaniem piersi) i tu bardzo pomocny był dla mnie ten z aventu.Innego nie używałam dlatego też nie mam porównania.
Krem do pupy tzw. linomag bardzo polecam chociaż nie zgodzę się, że jest tani za 30g płacę
ponad 8 zł.
Polecam jeszcze firmę hipp.
Sudokrem uzywałm na począyku ale niestety wysusza skórę maluszka.
Na jakiekolwiek krostki bardzo polecam bepanten.
Jeśli chodzi o butelki ja jestem zwolenniczką tych szklanych do plastiku jakoś nie mam zaufania.
Można je kupić w tesco są tanie a smoczek można dopasować z innej firmy:)

Miłego dnia.

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry