jagodka1231
Fanka BB :)
Ja stawiam na Aventa i to zarówno laktator jak i butelki i smoczki itp. Dostałam od gina świetną broszurkę i naczytałam się o butelkach antykolkowych, smoczkach uspokajających itd. i przekonałam się do zakupu produktów właśnie tej firmy
Z laktatora AVENT jak go napełnisz to można połączyć części i masz butelkę ze smoczkiem do którego przyzwyczajone jest Twoje dziecię Maluchy nie lubią zmian i niechętnie piją z nowych butelek, więc warto pomyśleć o zakupie produktów jednej firmy ;-)
Ja z pewnością nie kupię laktatora AVENTU,musiałam kilka razy dziennie odciągać pokarm i przeklinałam ten laktator,ciągle wyskakiwała gumka....fajne jest tylko to,że bezposrednio ściągasz pokarm do butelki którą karmisz.
Poza tym jeśli chodzi o smoczki to proponuje wszystkim mamom,które pierwszy raz robią zakupy wyprobować kilku,bo mój synek nie chciał absolutnie pić z aventu i tylko canpol mnie urtował!
Jezeli chodzi o zakup laktatora...nas położne w szpitalu wyzywały,że nie mamy ze soba laktatorów i nie odciągamy mleka w momencie kiedy mamy go za dużo...miały rację...bo jak wróciłam ze szpitala to zamiast piersi miałam kamienie....tak więc lepiej laktator kupić przed porodem i zabrać do szpitala w razie czego...
Tak apropo to ja mam spray do nosa - roztwór soli morskiej - właśnie NoseFrida i polecam Używam sama, bo mam nieżyt nosa, ale dla dzidziulka też będę właśnie taką kupować bo jest w rewelacyjnie niskiej cenie w porównaniu z innymi
Kobietki, jeszcze tak apropo zakupów dla maluszka to chciałabym zwrócić Waszą uwagę na butelki antykolkowe. Sporo o tym poczytałam i uważam, że to bardzo dobre rozwiązanie
Roztwór soli morksiej to podobno dobra rzecz i warto mieć to pod ręką.
Co do butelek antykolkowych u mnie to się zupełnie nie sprawdziło...i tak synek miał kolki..ale miała przynajmniej poczucie,że próbuje mu wszystkimi sposobami pomóc. Ja używałam butelki antykolkowej Dr Browns.
Polecam Fride
Gruszka w ogole nie umialam nic wyciagnac. Tez na poczatku balam sie, ze bedzie mnie obrzydzac ale jest spoko ;-)
Ja też polecam Fride. Byłam sceptyczna i kupiłam ją dopiero jak mój synek skonczył 3 lata...wyciągnąc u niego katar to niezła katarga ale dzięki fridzie udawało się,więc przy drugim maluszku napewno będę tego uzywała!!
Ja polecam do kąpieli dla maluszków OILATUM do kupienia w aptece. Emulsja droga ale bardzo wydajna!
Ostatnio edytowane przez moderatora: