reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lista zakupów:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Kobietki, jeszcze tak apropo zakupów dla maluszka to chciałabym zwrócić Waszą uwagę na butelki antykolkowe. Sporo o tym poczytałam i uważam, że to bardzo dobre rozwiązanie :tak:

no ja zamierzam karmic piersia,przy synku nie miałam ,ani jednej butelki,teraz pewnie kupie jedna awaryjnie,gdybym musiała wyjsć gdzies ze starszakiem.
Tak myslałam o butelkach Lovi,duzo pozytywnych opini...więc taką zakupię
BUTELKA SAMOSTERYLIZUJĄCA LOVI CANPOL 150ml (962799737) - Aukcje internetowe Allegro
Smoczek dynamiczny 0m+ 18/719 LOVI CANPOL A.1 (935277758) - Aukcje internetowe Allegro
No i cena przystępna.
Choc wiele mam Avent kupuje....
BUTELKA ANTYKOLKOWA AIRFLEX AVENT 125ml NAJTANIEJ! (964118210) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Rozalko ja też kupię takie butelki:) Moja koleżanka ma Tommy Tippiee i podobno bardzo dobrze odgrywa swoją rolę.

Też zamierzam karmić piersią, ale butelkę trza mieć w razie czego - czasem może wystąpić potrzeba podania jakiejś herbatki ziołowej itp. a potem wracam do pracy, więc butelka przez całą moją nieobecność ;-) Ja właśnie miałam na myśli te Aventa. Czytałam o tym rozwiązaniu z przepływem powietrza i zapoznałam się z wynikami badań, gdzie długość trwania kolki przeciętnie spadła z 20 do 5 minut :happy2:

Kobietki, ostatnio zastanawiałam się nad kupnem laktatora przed porodem czy po :happy2:
Poczytałam trochę ten wątek:
https://www.babyboom.pl/forum/polecam-odradzam-f77/laktatory-1731/index12.html

tam dziewczyny piszą np, że jak miały CC to dzięki laktatorom utrzymała im się laktacja i mogły karmić później piersią. Wiecie.. teraz znów mam mętlik w głowie.. różne rzeczy się zdarzają, czasem dzieci nie chcą ssać, muszą leżeć w inkubatorze i nie dostaje się ich do piersi itp. Może faktycznie lepiej zaopatrzyć się wcześniej w takie cudo. Nie wiem już sama :baffled:

Kobietki, ostatnio zastanawiałam się nad kupnem laktatora przed porodem czy po :happy2:
Poczytałam trochę ten wątek:
https://www.babyboom.pl/forum/polecam-odradzam-f77/laktatory-1731/index12.html

tam dziewczyny piszą np, że jak miały CC to dzięki laktatorom utrzymała im się laktacja i mogły karmić później piersią. Wiecie.. teraz znów mam mętlik w głowie.. różne rzeczy się zdarzają, czasem dzieci nie chcą ssać, muszą leżeć w inkubatorze i nie dostaje się ich do piersi itp. Może faktycznie lepiej zaopatrzyć się wcześniej w takie cudo. Nie wiem już sama :baffled:
No ja jestem zdecydowanie za kupnem laktatora przed,albo przynajmniej wyboru modela i zapisaniem ,by maz kupił w razie czego.;-)
Ja mam zwykły ręczny,ale nie raz mnie ratował,chocby przy nawale mleka,ściągałm troszke ,by sobie ulzyc.Przy bardzo pęknietej brodawce,która krwawiła,sciągałam jeden dzien mleczko z jednej,chorej piersi i dawałam z takiego specjalnego kieliszka dla noworodków.:tak:
Jak konczyłam karmic to tez mi pomagał,bo inaczej piersi by mi wybuchły chyba.;-)
Ale nie ma co panikować,ja miałam cesarke nieplanowana,znienacka,a maluszek pieknie sie przyssał i mleczko popłyneło jak rzeka,wiec spoko,grunt to pozytywne myslenie.:-)
Ale jeżeli jesteście nastawione na karmienie piersia,to nie ma co przesadzać z drogimi,elektronicznymi laktatorami,bo potem moga sie tylko kurzyc na półce i szkoda kasy poprostu.:tak:

ja w ciazy z corka postanowilam kupic po porodzie no i potem tego zalowalam, dlatego teraz kupie przed....i nawet jakby mial sie nie przydac, chce miec ten spokoj psychiczny, ze tym razem zrobilam wszystko co moglam...

ale wiadomo, kazda moze miec inna sytuacje, wiec musi samodzielnie sobie przemyslec co warto zrobic :-)
ja kupuje :tak:

Dziewczyny, a orientujecie się może, jaki laktaror jest najlepszy? Słyszałam, że AVENT ręczny jest dobry...

Ja stawiam na Aventa i to zarówno laktator jak i butelki i smoczki itp. Dostałam od gina świetną broszurkę i naczytałam się o butelkach antykolkowych, smoczkach uspokajających itd. i przekonałam się do zakupu produktów właśnie tej firmy :tak:

Z laktatora AVENT jak go napełnisz to można połączyć części i masz butelkę ze smoczkiem do którego przyzwyczajone jest Twoje dziecię :tak: Maluchy nie lubią zmian i niechętnie piją z nowych butelek, więc warto pomyśleć o zakupie produktów jednej firmy ;-)

reklama
Ja stawiam na Aventa i to zarówno laktator jak i butelki i smoczki itp. Dostałam od gina świetną broszurkę i naczytałam się o butelkach antykolkowych, smoczkach uspokajających itd. i przekonałam się do zakupu produktów właśnie tej firmy :tak:

Z laktatora AVENT jak go napełnisz to można połączyć części i masz butelkę ze smoczkiem do którego przyzwyczajone jest Twoje dziecię :tak: Maluchy nie lubią zmian i niechętnie piją z nowych butelek, więc warto pomyśleć o zakupie produktów jednej firmy ;-)

Dziękuję za rady :-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry