reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lista zakupów:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ehtele-moja kolezanka kupila takie gwiazdki i poprzyklejala na suficie , wszytsko zaczelo sie odklejac w nocy i pospadalo do lozeczka a jakby tak wpadlo do buzki az strach pomyslec co by sie stalo! A co do pielegnacji maluszka i kosmetykow mam zerowe pojecia, ale wszystko ma mi wyjasnic polozna:):)

no moja znajoma tez miała i odpadły.
a mi z reszta sie nie podobaja.
a co do naklejek to te sa super
naklejki na ścianę ŁĄKA 1m x 1m+ GRATIS MIARKA (971204300) - Aukcje internetowe Allegro

W pokoiku moich dzieci bedzie po stronie meskiej myszka Miki,a po zenskiej Minnie,namaluje nad łóżeczkiem.Synek ma teraz Noddiego.

reklama

A mi się te gwiazdki fluorescencyjne bardzo podobają... moja siostra ma takie od kilku lat w pokoiku dziecięcym i nic się nie odkleja :-)

słyszalam ze te butelki sa bradzo dobre i maja odpowietrzynik.wedlug mnie porownywalne z tommee tippee .sprawdzily sie??????????????
OILATUM podobno rewelacja- drogie ale podobno warte ceny. nie wiem nie sprawdzalam ale wiem z opowiesci

U mnie butelki te sprawdziły się coprawda nie zlikwidowały zupełnie kolki ale pomogły w ich zmniejszeniu.
Oilatum mi poleciła połozna i mój syne nie miał problemów ze skórą,ona jest po nim pieknie nawilżona i nie trzeba używać żadnych oliwek.

wlasnie wczoraj rozmawialam z moja polozna o kosmetykach dla dzieci. mowilam jej o Oilatum, ze wszystkie mamy go polecaja, ze sa zadowolone itp. pierwsze pytanie jakie mi zadala to jaki jest sklad tego, czy jest tam parafina? oczywiscie nie wiedzialam i poszukalysmy w necie. odp - Skład – parafina ciekła 63,4%, palmitynian izopropylu 25% - czyli chemia. mowila zeby urzywac kosmetykow tylko na bazie roslinnej, a wiec np. Weleda albo Hipp.
ostatnie 2 dni poswiecilam na czytanie forum lipcowek i sierpniowek :) po kilka h dziennie, i wiem, ze mnostwo z Was poleca Oilatum i juz sie cieszylam ze znalazlam firme dla synka :) a teraz...?

Riba - moim zdaniem skoro polecają to lekarze i położne i można kupić to w aptece (tylko!!) to chyba jednak musi być sprawdzone i dobre prawda?? Poza tym nie trzeba tego uzywać od samego początku,można spróbować innych kosmetyków. Ja do Hipp nie jestem przekonana,a wiem,że i Johnson powoduje wiele alergii,ale każde dziecko jest inne. Ja będę używać zapewne Nivea.

Ja jak najbardziej polecam Oilatum,jedyne na co synek nie był uczulony.
Polecam tez Linomag do kapieli,tani i dobry.

.

Ja również polecam LINOMAG,szczególnie do pupy!!! I jest jeszcze coś podobnego LINODERM (czerwony i zielony) - rewelacja na wszelkie problemy z pupą!!!!!LINODERM chyba może być używany od samego początku a kolory ich stąd,że różnią się składem.

ja kupilam przy corce reczny aventu i nie potrafilam nic nim odciagnac...ale bardzo duzo mam poleca. mi sie jednak absolutnie nie sprawdzil, ani kropelki za jego pomoca nie odciagnelam, nie umialam....za to elektrycznym pozyczonym od kolezanki mi poszlo dlatego ja w taki zainwestuje.

jak juz wczesniej pisalam - laktator bardzo indywidualna rzecz, jednym te polecane przypasuja, a innym jednak zupelnie inne. niestety po prostu trzeba samemu wyprobowac i sie przekonac. chociaz warto poczytac opinie kobiet, mniejsze ryzyko kupienia bubla :-)

:-)

Laktator Aventu - brrrrr-ja nie polecam!!Dużo kosztuje i jest do kitu. Ja albo kupię elektryczny albo jakiś tańszy.

u nas był hipp jak pisałam wyzej
oliwka
szampon
plyn do kapieli
mleczko do ciala
krem do buzi
i krem do pupci
stosowalam tez oliwke babino...jest kale zapach tej z hippa piekny! ;-)

jak pupcia zaczerwieniona to linomag..żadko sudocrem boto ciezkie i wysusza
oraz niezawodny bephanten

do noska małego sol fizjolog później marimer i fridka

do pepuszka spirytus i waciki

patyczki te szerokie do zewnt czyszczenia uszek
a i buzie myłam ok 2miesiecy przegotowana woda na wacikach tych szerokich

do prania mleczko lovela

napewno jeszcze zapomnialam

Jak byłam 3 lata temu w szpitalu położne powiedziały aby teraz nie używac oliwek i pudru,zresztą tak teraz uczą w szkole dla położnych. Chyba,że pojawi się ciemieniucha to wtedy oliwka.
Do prania polecam JELP jest tańszy od Loveli.

Jeżeli chodzi o chusteczku do pupy to ja polecam wszystkie i nivea i bambino i dzidziuś,nie bardzo lubię pampersy bo pieluchy śmierdzą chemią (fuj fuj) a chusteczki nie mają żadnego zapachu.
Do pępka używałam gencjany na spirytusie.

Polecam z całego serca TERMOMETR ELEKTRONICZNY DO UCHA!!!!!!Rewelacja!!!!

My tez nie uzywalismy Oilatum tylko NIvea, Bubchen, Hipp.
Tak naprawde nie ma co przesadzac z tymi specjalnymi srodkami, bo przeciez niepowiedziane ze kazde dziecko bedzie mialo problemy skorne, a Oilatum i inne podobne przeznaczone sa wlasnie dla osob z problemami.

Starlet nie zgodzę się z tobą. Mój synek nie miał problemów ze skórą a położna kazała nam go uzywać,Oiltaum pięknie nawilża skóre.

Co by nie pisać czy mówić każda z nas musi wypróbować sama wszystko na swoim dziecku...bo tylko wtedy wiemy co im odpowiada a co uczula.

woda morska tak jak najbardziej ale nie dla noworodka jak mu sie psiknie to pewnie uszami wyjdzie lepiej sól fizjologiczna zakraplac

Sól morska z Nose Frida (bo taką akurat wypróbowuję na sobie ;-)) nie ma takiego ciśnienia jak standardowe aplikatory dla dorosłych. Jest specjalnie stworzona z myślą o niemowlętach i małych dzieciach więc nic im uszami nie wycieknie :tak:

przepraszam ze się powtórze..
Mam do zaoferowania body, spioszki plus kaftanik, niedrapki, czapeczki (nie jest tego bardzo dużo ale może któraś z Waś będzie zainteresonawa
Mysle ze już jutro będę miała gotową oferte i jeśli ktoraś z Was będzie zainteresowana to zapraszam na priv.. rozmiary póki co do 68 (ponadto po 2 sztuki body krótki rękaw 74, 80, 86 i to samo z długim:-))
musze popstrykać zdjęcia

Ostatnia edycja:
przepraszam ze się powtórze..
Mam do zaoferowania body, spioszki plus kaftanik, niedrapki, czapeczki (nie jest tego bardzo dużo ale może któraś z Waś będzie zainteresonawa
Mysle ze już jutro będę miała gotową oferte i jeśli ktoraś z Was będzie zainteresowana to zapraszam na priv.. rozmiary póki co do 68 (ponadto po 2 sztuki body krótki rękaw 74, 80, 86 i to samo z długim:-))
musze popstrykać zdjęcia

Czekamy czekamy:) moze cos sie nam spodoba :)

dziewczynki takie ciuszki.. jedna partia..

kolory na zdjęciach mogą ciut odbiegać od rzeczywistych..

ceny:
Body długi i krótki rękaw 11zł (wszystko na napy)
Kaftanik +śpiochy 20zł komplet (kaftanik guziczki spiochy napy na dole guziki do góry)
Czapeczki po 4 i po 5zł te z dzyndzelkiem :-) (te dolne po 4zł, górne po 5zł)
Łapki niedrapki 2zł

wszystko jest wystawione..

i ostatnie..

przepraszam za spam:-)

ale śliczne ciuszki :-):-):-)

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry